velletjes op neus en voorhoofd
10 november 2023

Wat kan je doen aan velletjes op je neus en voorhoofd?

Heb jij ook wel eens last van velletjes op je neus en voorhoofd? Dit is een veelvoorkomend huidprobleem dat verschillende oorzaken kan hebben. Het kan natuurlijk erg vervelend zijn en wellicht heb je er ook veel last van. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om je huid te laten herstellen. In deze tekst lees je hoe velletjes op je neus en voorhoofd kunnen ontstaan en wat je ertegen kunt doen.

TIP: Ben je op zoek naar een zalf tegen velletjes op je neus en voorhoofd? Gebruik dan deze >>

Hoe ontstaan velletjes op neus en voorhoofd?

Er is geen één vaste oorzaak waarom je soms last kan krijgen van velletjes op neus en voorhoofd. Er zijn wel meerdere factoren die een rol spelen bij het ontstaan van deze velletjes, zoals (1):

  • Een droge huid. Een droge huid heeft een tekort aan vocht en vet. Hierdoor kunnen er velletjes ontstaan. Een droge huid kan ontstaan door droge lucht, koude lucht, overmatig wassen en/of scrubben, en het (veelvuldig) gebruik van cosmetica of reinigingsmiddelen.
  • Een gevoelige huid. Wanneer je een gevoelige huid hebt, kan het zijn dat deze sneller reageert op bepaalde stoffen of emoties.
  • Huidaandoeningen. Bij huidaandoeningen zoals eczeem, psoriasis, rosacea en sebhorroïsche dermatitis kunnen velletjes onderdeel zijn van de symptomen.
  • Een beschadigde huid. Dit kan komen door een wondje, een infectie, een verbranding, een peeling, of een laserbehandeling. Wanneer de huid aan het herstellen is, kunnen er in de tussentijd velletjes ontstaan.

In een aantal gevallen kan je ook last krijgen van velletjes op je gezicht en lichaam wanneer je een vitaminetekort hebt. Dit komt voor bij een vitamine B3 tekort en een vitamine A tekort.

KORTOM:
Velletjes op neus en voorhoofd kunnen om verschillende redenen ontstaan. Vaak heeft de oorzaak te maken met een droge huid, een gevoelige huid, een beschadiging of een huidaandoening. In bijzondere gevallen kan een vitaminetekort ook een reden zijn waarom je last krijgt van velletjes op je gezicht. 

Symptomen van velletjes op je gezicht

Behalve dat er losse velletjes op je neus en voorhoofd voorkomen, kan je ook last hebben van andere symptomen. Vaak gaan velletjes namelijk gepaard met:

  • Jeuk
  • Rode huid
  • Pijnlijke plekken
  • Kloven
  • In uitzonderlijke gevallen ook lichte scheurtjes die tot bloedinkjes kunnen leiden

Edula® zalf bij velletjes op neus en voorhoofd

Het is natuurlijk niet fijn om continu last te hebben van velletjes op je neus en voorhoofd. Gelukkig kan je het vrij makkelijk behandelen met een vette zalf zoals Edula® zalf. Edula® zalf is gemaakt op basis van een Calendula (Goudsbloem) extract. Dit extract is voedend en helpt de huid te hydrateren. Daarnaast is de zalf erg efficiënt bij jeuk, pijn, zwellingen en roodheid. Edula® zalf bestaat al ruim 35 jaar en heeft zich in die tijd bewezen als een kwalitatief hoogwaardig product.

Edula® zalf is ontwikkeld in samenwerking met farmaceuten en dermatologen en het is geschikt voor alle huidtypen en alle leeftijden. Breng de zalf twee á driemaal daags aan en laat het goed intrekken en velletjes zullen zeer snel verholpen worden.  Lees voor gebruik de bijsluiter. 

Alle voordelen van Edula® zalf op een rijtje:

  • Geschikt voor alle huidtypen
  • 100% natuurlijk
  • Hydraterend en vochtvasthoudend
  • Geschikt voor alle leeftijden
  • Helpt bij het verminderen van pijn, irritaties en ontstekingen
  • Geschikt om te gebruiken bij andere huidklachten zoals verbrandingeneczeemrosaceadroge huid en wondjes.

Andere tips bij velletjes op de huid

Naast het smeren van Edula® zalf kan je ook nog een aantal andere dingen doen om de klachten te verminderen. Zo kan je de huid:

  • Zachtjes scrubben met een speciale exfoliant voor het gezicht. Door dit een keer per week te doen, help je om de dode huidcellen te verwijderen, waardoor alleen de nieuwe en gezonde overblijven.
  • Beschermen tegen de weersomstandigheden. Dit houdt in dat je een warme en zachte sjaal draagt tijdens koud en guur weer en dat je in de zon je gezicht insmeert met zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor. Als de lucht in huis droog is, kan je ook een luchtbevochtiger gebruiken om je huid te beschermen (2).
  • Medische hulp inschakelen. Wanneer de klachten niet over gaan of juist erger lijken te worden, kan er meer aan de hand zijn. In dat geval is het verstandig om contact met je huisarts of een dermatoloog te zoeken. Zij kunnen je verder helpen en behandelen. Schakel direct hulp in wanneer de schilfers gepaard gaan met flinke koorts, grote blaren, misselijkheid of een infectie.

Check ook eens de ervaringen van anderen en de resultaten die met Edula® zalf geboekt zijn.

Bestel Edula® zalf hier en ervaar direct de effectieve werking >>Edulazalf 30 gram tube

Bekijk ook:

Paarse littekens: Hoe ontstaan ze en wat kan je doen?

Vond jij dit een interessant artikel? Deel het dan met je vrienden.
Geschreven door: Rozemarijn

Geef een reactie


0