benen laseren
28 juli 2022

Zo verzorg jij je lichaam na het benen laseren!

Zeker in de zomer kom je vaak veel berichten over ontharingsmethoden tegen. Wat je rede ook mag zijn om voor een ontharingsmethode te kiezen, het is belangrijk om te weten hoe je jouw lichaam daarna het beste verzorgt. Behandelingen zoals je benen laseren zijn namelijk vrij ingrijpend, waardoor je je benen daarna goed moet verzorgen. In deze tekst leggen we je uit wat een laserbehandeling inhoudt en hoe je je benen daarna het beste kan behandelen.

TIP: Wil jij je huid na een laserbehandeling verzorgen?? Gebruik deze zalf >>

Wat gebeurt er bij je benen laseren?

Een laserbehandeling is een permanente vorm van ontharing waarbij je gebruik maakt van een laser. Dit apparaat schiet allemaal kleine laserstralen op je haartjes af, waardoor deze kapot gaan. Tijdens dit proces gaan echter niet alleen de haartjes kapot, maar ook de haarzakjes. Dit zorgt ervoor dat je haartjes steeds langer wegblijven en uiteindelijk permanent verdwijnen. Deze behandeling werkt het beste bij haartjes met veel pigment (melanine) omdat deze de hitte van de laser opnemen en doorsturen naar de haarzakjes (1).

Bij het benen laseren gebruik jij, of een specialist, een apparaat dat deze lasers afschiet. Van buitenaf lijken het op camera flitsen, maar kijk er niet direct naar, dat kan schadelijk zijn voor je ogen. Het is goed mogelijk om zelfstandig een laserbehandeling uit te voeren, met behulp van een speciaal apparaat, maar je kan het ook door een professional in een kliniek laten doen. Dit kost vaak wel wat meer, maar je betaalt dan ook voor de expertise. Uit onderzoek blijkt dat wel 71% van de mensen tevreden is met een laserbehandeling als ontharingsmethode (2).

KORTOM:
Een laserbehandeling is een permanente vorm van ontharing door middel van laserstralen. Deze stralen vernietigen de haarzakjes, waardoor er uiteindelijk geen haartjes meer terug groeien. Je kan dit zelfstandig uitvoeren of door een professional laten doen. 

Wanneer kan je je benen laseren?

Hoewel het erg aantrekkelijk is om in de zomer een laserbehandeling uit te voeren, kan je hier al beter in de herfst of winter mee beginnen. Dit heeft verschillende redenen. Allereerst is een laserbehandeling niet na één behandeling al klaar. Je haartjes zullen wel verdwijnen, maar er komen ook weer haartjes terug of er blijven haartjes achter die eerst te klein of licht waren om meegenomen te worden. Je hebt meerdere behandelingen nodig over meerdere maanden voordat de haartjes permanent wegblijven.

Ten tweede is je huid erg gevoelig na een behandeling. De laserstralen beschadigen namelijk wel de haarzakjes, maar de huid daaromheen zal ook erg gevoelig zijn. Wanneer je dus in de zomer je benen gaat laseren, kan je daarna het beste niet met je benen in de zon komen. De huid kan dan sneller verbranden. Door in de winter te laseren, hoef je je daar ook geen zorgen om te maken.

KORTOM:
Je kan het beste in de herfst of winter je benen laseren omdat het een paar maanden duurt voordat alle haartjes permanent weg zijn. Daarnaast is je huid erg gevoelig na een behandeling waardoor je deze in het begin veel uit de zon moet houden. 

Edula® zalf als verzorging na de laserbehandeling

Wanneer je je eerste laserbehandeling hebt gehad, is het belangrijk om direct te beginnen met de verzorging van je huid. Dit zorgt er namelijk voor dat je huid sneller hersteld. Ook krijg je minder snel last van jeuk, irritaties of rode plekken. Edula® zalf is een zeer geschikte zalf om hiervoor te gebruiken, omdat het uit natuurlijke ingrediënten bestaat. Het heeft vochtvasthoudende en hydraterende eigenschappen, waardoor je huid de juiste voeding krijgt om zichzelf te herstellen. Daarnaast werkt het ook verkoelend en helpt het om ontstekingen en zwellingen te voorkomen.

Edula® zalf is ontwikkeld door farmaceuten en dermatologen en wordt al meer dan 35 jaar in de medische industrie gebruikt. Juist daarom is het geschikt voor alle huidtypen en alle leeftijden. Het is gemaakt op basis van een calendula (goudsbloem) tinctuur en het bevat daardoor dus alleen natuurlijke bestandsdelen. Breng, na de behandeling, een beetje zalf aan op je benen en smeer deze uit. Laat de zalf daarna goed intrekken voordat je je kleding erover aantrekt. Ook kan je deze zalf na het douchen aanbrengen zodat je huid niet uitdroogt. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Alle voordelen van Edula® zalf op een rijtje:

 • Geschikt voor alle huidtypen
 • 100% natuurlijk
 • Hydraterend en vochtvasthoudend
 • Geschikt voor alle leeftijden
 • Helpt bij het verminderen van pijn, irritaties en ontstekingen
 • Geschikt om te gebruiken bij andere huidklachten zoals brandwonden, eczeem, rosacea, droge huid en wondjes.

Andere tips voor na het benen laseren

 • Draag zonnebrandcrème als je toch met je benen in het zonlicht komt.
 • Vermijd irriterende stoffen en middelen.
 • Drink voldoende water.
 • Vermijd tussendoor waxen. Als je je haar graag wil weghalen tussendoor, kan je dit het beste doen door voorzichtig te scheren of trimmen. Gebruik ook geen ontharing crème.
 • Gebruik lauw water tijdens het douchen of baden, om irritaties te voorkomen.
 • Minimaal een week na de behandeling kan je voorzichtig je benen scrubben om ingegroeide haartjes te voorkomen. Gebruik hiervoor een lichte scrub zonder irriterende stoffen.

Check ook eens de ervaringen van anderen en de resultaten die met Edula® zalf geboekt zijn.

Bestel Edula® zalf hier en ontdek direct de effectieve werking >>

Edulazalf 30 gram tube

Lees ook:

Brandwond litteken behandelen en genezen

Vond jij dit een interessant artikel? Deel het dan met je vrienden.
Geschreven door: Rozemarijn

Geef een reactie


0