rosacea natuurlijk behandelen
13 november 2021

Hoe je rosacea natuurlijk kunt behandelen

Vrijwel iedereen weet wel hoe het voelt als je moet blozen, de roodheid in je gezicht geeft je dan absoluut geen fijn gevoel. Kan je jezelf dan voorstellen dat veel mensen dit blijvend ervaren en er ook nog ontstekingen en puistjes bij krijgen? Je wilt er het liefst zo snel mogelijk vanaf, maar dit is vaak weer van tijdelijke aard want rosacea is vrijwel niet volledig te genezen. Bovendien worden hier vaak medische producten en -behandelingen voor gebruikt. Blijvende roodheid kan bijvoorbeeld met licht- of laser behandelingen behandeld worden. Of met peelings. Toch is er een manier om een aantal klachten van rosacea natuurlijk te behandelen. In het volgende artikel vertellen we je daar meer over.

TIP: Zo snel mogelijk van klachten zoals bultjes, puistjes en jeuk af komen? Gebruik dan deze >>

Wat is rosacea

Rosacea (letterlijk vertaald: “rood als een roos”) is een chronische huidziekte die zich kenmerkt door roodheid op de  wangen, de neus, de kin en het voorhoofd. Deze aandoening komt veel voor, maar meer bij vrouwen (vaak na hun 30e levensjaar) dan bij mannen. De roodheid wordt veroorzaakt door kleine uitgezette bloedvaatjes. Daarnaast kunnen er bultjes en puistjes ontstaan. Vrij vaak hebben mensen met rosacea ook milde tot ernstige oogafwijkingen. Ook migraine komt regelmatig voor. Mensen met een licht huidtype hebben bovendien meer kans op de ontwikkeling van deze aandoening.

Tot op heden is de oorzaak van rosacea nog onbekend. Wel geven recente bevindingen aan dat genetische- en omgevingscomponenten deze aandoening kunnen verergeren doordat zij het immuunsysteem kunnen ontregelen.(1) Verder lees je recentelijk steeds vaker dat onderzoek heeft aangetoond dat rosacea verband houdt met de Demodex mijt. Deze mijt houdt zich op in de talgklieren in het gezicht en laat afvalstoffen achter die ontstekingen kunnen veroorzaken. Wanneer je rosacea hebt komt de mijt tot wel 10 keer zoveel voor.

Er zijn diverse zaken die van invloed kunnen zijn op de klachten. De meest voorkomende zijn: warmte, geneesmiddelen, stress, emoties, zonlicht, pittig eten, hete of alcoholische dranken, cosmetica, de menopauze en bepaalde irriterende huidverzorgingsproducten.

KORTOM:
Rosacea is een chronische huidziekte die zich kenmerkt door roodheid in het gezicht, waarbij ook puistjes en bultjes kunnen voorkomen.

Symptomen

Rosacea natuurlijk behandelen met Edula® zalf

Rosacea is geen ernstige ziekte, maar de verschijnselen zijn vervelend en kunnen cosmetisch storend zijn. Ondanks dat er geen definitieve behandeling is voor rosacea kun je klachten wel doen verminderen door het gebruik van Edula® zalf. Edula® zalf heeft een verzorgende werking en kalmeert de huid bij een uitbraak van rosacea.

Edula® zalf heeft zich al ruim 35 jaar bewezen als een veilig en natuurlijk product. Het is een zalf die door vooraanstaande dermatologen en farmaceuten is ontwikkeld en in klinische toepassingen bij vele duizenden patiënten zijn waarde heeft bewezen. Edula® zalf heeft als eigenschap dat het een vochtvasthoudende en regulerende zalf is, zo verbetert het de uitwisseling van vocht tussen de laagjes van de opperhuid onderling. Verder werkt het wond-helend en ontstekingsremmend. Edula® zalf zorgt voor een beschermlaagje, waardoor je huid wordt gehydrateerd. Dankzij het herstellende vermogen genezen bultjes, puistjes en eventuele wondjes bovendien mooier en sneller. Daarnaast zullen klachten zoals roodheid en jeuk verminderen of zelfs verdwijnen.

Breng bij klachten 2 á 3 maal daags een laagje Edula® zalf aan. Bij voorkeur voor het slapen gaan, zodat de zalf goed z’n werking kan doen. Wanneer de klachten verminderen volstaat 1 á 2 maal daags. De zalf dient niet in gemasseerd te worden. Lees voor het gebruik de bijsluiter

Edula® zalf heeft een lichte aangename geur en is uitstekend geschikt voor alle huidtypen en laat zich snel en soepel verwerken.

 • Vochtvasthoudende en wond-helende zalf
 • Geschikt voor het hele gezin vanaf 0 jaar
 • Vermindert jeuk, pijn en roodheid
 • Voorkomt ontstekingen
 • Geschikt voor elk huidtype
 • 100% veilig en natuurlijk

Check ook eens de ervaringen van anderen en de resultaten die met Edula® zalf geboekt zijn.

Bestel Edula® zalf hier en ontdek direct de effectieve werking >>

Rosacea natuurlijk behandelen, extra tips

Wanneer je weet wat de rosacea bij jou triggered kun je bepaalde dingen vermijden en zo je klachten verminderen. De beste manier om rosacea natuurlijk te behandelen is door je huid te helpen kalmeren.

 • Blokkeer schadelijk Uv-straling door het dagelijkse gebruik van zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor.
 • Vermijd extreme kou of warmte. Ga bijvoorbeeld niet in de sauna.
 • Gebruik geen cosmetica of huidverzorgingsproducten met agressieve ingrediënten die de huid kunnen irriteren.
 • Reinig je huid voorzichtig, niet boenen en vermijd scrubs.
 • Matig of nuttig geen alcohol.
 • Pas op met bepaalde geneesmiddelen. Bijvoorbeeld die corticosteroïden of vaatverwijdende middelen bevatten.
 • Kijk eens kritisch naar je voedingspatroon. Je kan intolerant zijn voor bepaalde voedingsstoffen en bepaalde vitamines en antioxidanten kunnen de huid beschermen van buitenaf.
 • Vermijd pittige gerechten.
 • Lastig, maar probeer stress en emoties onder controle te houden.

rosacea natuurlijk behandelen met Edulazalf littekenzalf, 30 gram en 15 gram tubes afgebeeld in doosjes

Lees ook:

littekencreme kind | Edula® zalf | 100% veilig en natuurlijk! (edulazalf.nl)

Vond jij dit een interessant artikel? Deel het dan met je vrienden.
Geschreven door: Mahai

Geef een reactie


Ontdek hoe je met Edulazalf snel van huidklachten afkomt.

0