Bijsluiter Edula® Zalf

(Let op! Deze bijsluiter geldt alleen voor de Edula® zalf niet voor de Edula® Skincare producten, daarvan vindt je de gebruiksaanwijzing op het product zelf).

Edula® zalf is een vochtvasthoudende, wond-helende en ontstekingsremmende zalf.

Edulazalf is ontwikkeld in 1988 en wordt al meer dan 35 jaar gebruikt in vooraanstaande ziekenhuizen in Nederland en buitenland.

Bestel hier Edula® zalf Klik hier>>

Samenstelling

  • Vaseline flavium
  • Calendula oertinctuur
  • Eucerin anhydricum
  • Paraffinum liquidum
  • Rosae aetheroleum

Eigenschappen

Edula® zalf is een wondzalf, die Calendula oertinctuur bevat, bereid uit Calendula officinalis, in Nederland bekend onder de naam Goudsbloem. Het vermindert de pijn bij schaafwonden en voorkomt ontsteking van de wond, waardoor het herstel van de beschadigde huid bevorderd wordt. Ook bij eerstegraads verbrandingen, o.a. zonverbrandingen bespoedigt Edula® zalf het weefselherstel en vermindert gelijktijdig de pijn. Bij bestraling na röntgen- en laserbehandelingen zullen in vele gevallen pijn en jeuk verdwijnen. Na chirurgische ingrepen voorkomt het veelal overmatige littekenvorming.

Toepassingen

Edula® zalf is zeer geschikt voor een schrale, droge en ruwe huid, huidirritaties, huiduitslag, eczeem, koortslip, hyperpigmentatie, eerstegraads verbrandingen (ook na laser- en röntgen-behandeling), zweertjes, tepelkloven, geïrriteerde babybilletjes, allerlei kleine wondjes zoals schaaf-, snij- en steekwondjes, en voorkoming van overmatig littekenweefsel. Ook bij (tropische) insectenbeten zal de pijn en jeuk in vele gevallen verminderen en/of verdwijnen. Edula® zalf is uitsluitend voor uitwendig gebruik! Andere indicaties op voorschrift van de arts.

Bestel Edula® zalf hier en ontdek de vele voordelen voor je huid >>

Dosering en gebruiksaanwijzing

Edula® zalf is uitsluitend voor uitwendig gebruik! Het product is te gebruiken na Plastische en Reconstructieve Chirurgie, Dermato-Chirurgie, Dermatologie, Cranio-Maxillo Faciale Chirurgie, Oogheelkunde en vele andere vormen van chirurgie in het gelaat, hals-nekgebied, mamma reducties en vele ingrepen waarbij littekenweefsel zoveel mogelijk vermeden dient te worden. Na het sluiten van de wond een laag Edula® zalf aanbrengen, waar mogelijk de wond afdekken met een gaaskompres. Gedurende de eerste maand 2 á 3 maal per dag, de tweede maand en derde maand 1 á 2 maal per dag. Niet inmasseren! Bij andere toepassingen Edula® zalf tenminste 1 á 2 maal daags naar behoefte toepassen. Bij grote oppervlakken zoals verbrandingen 1 keer daags en afdekken met een gaaskompres. Bij tepelkloven de tepel na de voeding insmeren en voor de volgende voeding de tepel schoonwassen. Gebruik bij andere klachten op voorschrift van de arts.

Dosering en gebruiksaanwijzing na laserbehandeling in het gelaat

Na Laserbehandelingen in het gelaat direct na de behandeling Edula® zalf dun aanbrengen. Het gezicht niet afplakken met film of gaaskompres. Na enkele uren opnieuw Edula® zalf aanbrengen, de eerste 10 dagen 3 tot 5 maal per dag een dunne laag. Vervolgens gedurende 1 á 2 maanden, in overleg met de behandelend arts, eenmaal per dag voor het slapen gaan. Niet inmasseren!

Bijwerkingen

Overgevoeligheid voor Calendula tinctuur is in een enkel geval gemeld. Deze overgevoeligheid is te herkennen als een jeukende huiduitslag die vaak met roodheid begint. Dit zal vanzelf verdwijnen indien men stopt met het gebruik van Edula® zalf. Voor deze personen is het aan te raden als de klachten voortduren een arts te raadplegen.

Gebruik tijdens de zwangerschap

Edula® zalf kan tijdens de zwangerschap worden gebruikt. Indien de producten volgens voorschrift uitsluitend uitwendig worden gebruikt, zijn geen schadelijke gevolgen te verwachten.

Waarschuwing

Bij zonverbranding, bestraling met röntgen, laser, waterverbrandingen en andere verbrandingen door vloeibare stoffen Edula® zalf alleen bij eerstegraads brandwonden toepassen. Bij een eerstegraads verbranding is de huid droog, rood en pijnlijk. Als de huid nat is en pijnlijk of als de huid wit/geel is en gevoelloos niets op de wond smeren, maar deze schoon afdekken met steriel gaasje of schoon katoen en direct de arts raadplegen. Als er geen verbetering optreedt of de klachten zich dikwijls herhalen, dient u uw arts te raadplegen. Geneesmiddelen dienen altijd buiten bereik van kinderen te worden opgeborgen!

Ontwikkeling van de Edula® zalf

Bij de ontwikkeling van de Edula® zalf is vanzelfsprekend géén gebruik gemaakt van dierproeven. Schadelijke kleurstoffen zijn niet aanwezig. Er is in alle opzichten naar gestreefd een absoluut top product te maken in samenwerking met dermatologen, diverse chirurgische disciplines en farmacologie. Edula® zalf is dermatologisch getest en hypoallergeen.

Bij onderzoek en uitgebreide tests is gebleken dat Edula® zalf lang werkzaam is.

Wijze van bewaren

Edula® zalf in goed gesloten verpakking bij kamertemperatuur bewaren. De uiterste gebruiksdatum staat vermeld op de sluitrand van de tube. Op warme dagen is het raadzaam de zalf in de koelkast te bewaren. Zo blijft de zalf stevig en werkt het bovendien verkoelend.

Verpakking

Doosje met tube á 15 gram zalf.

Doosje met tube á 30 gram zalf.

Extra productinformatie cosmetica

Edula® zalf heeft als eigenschap dat het een vochtvasthoudende en regulerende zalf is, het verbetert de uitwisseling van vocht tussen de laagjes van de opperhuid onderling. Bij de ouder wordende huid evenals bij de droge huid beschermt Edula® zalf de huid tegen uitdroging. Door het verouderingsproces verliest de huid gaandeweg haar elasticiteit. Edula® zalf bevordert de elasticiteit van de huid en vertraagt het ontstaan van kraaienpootjes en rimpels. De conditie van de huid wordt er aanzienlijk door verbeterd, de zalf werkt verzachtend en stimuleert de doorbloeding van de huid. De huid hervindt haar souplesse en voelt prettiger aan. Bij wonden die niet meer bloeden voorkomt het ontsteking van de wond en wordt in vele gevallen littekenvorming tegengegaan. Edula® zalf is uitstekend geschikt voor alle huidtypen en laat zich snel en soepel verwerken. De zalf kan zowel overdag als ‘s nachts worden gebruikt en is gemakkelijk aan te brengen. De huid neemt de zalf snel op, daarom is Edula® zalf goed toe te passen als nachtcrème of als lipgloss. Edula® zalf heeft een lichte aangename geur.

Informatie en verkoop: Pharmacer, Arnhem Nederland, www.edulazalf.nl, support@edulazalf.nl

Bestel Edulazalf hier en ontdek waarom Edulazalf het beste is voor je huid >>

Copyright© Pharmacer 1990 – 2024

1