jeuk en branderig gevoel huid
8 november 2022

Jeuk en branderig gevoel huid | Wat doe je eraan?

Heb je soms ook zo’n last van jeuk en een branderig gevoel van je huid? Dat is natuurlijk erg vervelend, maar niks waar je geen oplossing tegen hebt. Er zijn verschillende redenen waarom je huid kan gaan jeuken of een brandend gevoel kan ontwikkelen. Dit is afhankelijk van een aantal factoren. Gelukkig bestaan er ook een aantal oplossingen waardoor je dit gevoel kan voorkomen en kan behandelen. In deze tekst kijken we naar de oorzaken van een jeukend en branderig gevoel en vertellen we je wat je hieraan kan doen.

Wil jij snel van je jeukende en branderige huid af? Gebruik deze zalf >>

Jeuk en branderig gevoel huid: Wat zijn de oorzaken?

Er zijn verschillende redenen waarom je last kan hebben van een jeukend of branderig gevoel van je huid. Eén van de oorzaken hiervan kan eczeem zijn. Eczeem is een huidaandoening waarbij je last kan krijgen van een ontstoken huid (1). De aangetaste plekken van de huid worden roder, voelen anders aan en kunnen erg gaan jeuken. Ook kan het gaan branden doordat die plek op je huid erg droog is. Dan ontstaan er kleine scheurtjes die pijn doen, wat een brandend gevoel veroorzaakt. Eczeem kan chronisch zijn, maar het kan ook tijdelijk voorkomen als een reactie op een bepaalde stof of omgeving.

Naast eczeem kunnen irritaties van andere stoffen ook voor jeuk en branderig gevoel huid zorgen. Denk hierbij aan brandnetels. Wanneer je in contact komt met de plant, gaat je huid jeuken en branden (2). Dit komt door een klein beetje gif dat in de haartjes van de bladeren zit. De plant is verder onschadelijk, maar de jeuk kan natuurlijk erg vervelend zijn. Dit trekt gelukkig meestal wel na een uurtje weg.

Andere oorzaken:

Jeuk en branderig gevoel van je huid kunnen ook veroorzaakt worden door andere dingen, zoals een allergische reactie, een irriterende stof (zoals een chemisch schoonmaakmiddel of een bepaalde plant waar je gevoelig voor bent). Soms heeft het ook te maken met het weer. Een koude en droge lucht kan ervoor zorgen dat je huid uitdroogt. Hierdoor kan de huid gaan jeuken en, wanneer er dan een wondje ontstaat, kan dit een branderig gevoel geven. In vrijwel alle gevallen is een jeukende huid niet schadelijk, tenzij je een ernstige allergische reactie hebt. Neem dan direct contact op met een arts.

KORTOM:
Er zijn verschillende redenen waarom je last kan hebben van jeuk en een branderig gevoel van je huid. Dit kan komen door eczeem, maar ook door een irriterende plant zoals brandnetels, kou, een allergische reactie of een andere irriterende stof. In veel gevallen is de jeuk niet schadelijk, maar wel vervelend.

Edula® zalf tegen jeuk en branderig gevoel huid

Eén van de beste manieren om een branderig gevoel aan je huid op te lossen is door deze in te smeren met een vette zalf. Edula® zalf is daar het perfecte middel voor. Dit komt omdat Edula® is gemaakt van calendula. Dit is een geneeskrachtige plant met veel goede eigenschappen. Zo helpt het om de huid te kalmeren en kan het jeuk, pijn en ontstekingen verminderen. Daarnaast werkt het voedend en hydraterend, zodat je huid na het insmeren niet snel meer droog zal aanvoelen.

Edula® zalf is ontwikkeld door dermatologen en farmaceuten. Het is geschikt voor alle leeftijd en alle huidtypen. Ook bevat het geen irriterende of schadelijke ingrediënten. Het is juist heel zacht voor de huid en het ruikt lekker. Breng één á tweemaal daags de zalf aan op de geïrriteerde huid laat deze goed intrekken. Lees voor gebruik de bijsluiter. 

Alle voordelen van Edula® zalf op een rijtje:

 • Geschikt voor alle huidtypen
 • 100% natuurlijk
 • Hydraterend en vochtvasthoudend
 • Geschikt voor alle leeftijden
 • Helpt bij het verminderen van pijn, irritaties en ontstekingen
 • Geschikt om te gebruiken bij andere huidklachten zoals brandwondeneczeemrosaceadroge huid en wondjes.

Andere tips voor het verzorgen van een jeukende huid

Naast het smeren van Edula® zalf zijn er ook nog andere dingen die je kan doen om de jeuk en het branderige gevoel op je huid te verminderen. Denk hierbij aan dingen zoals:

 • Niet te heet douchen, maar gebruik lauw water of was jezelf met een washandje in plaats van te douchen.
 • Vermijd irriterende producten zoals douchegel of shampoo met veel parfum. Vermijd ook lotions die veel alcohol bevatten, dit kan de huid uitdrogen.
 • Vermijd contact met irriterende planten.
 • Draag handschoenen tijdens het schoonmaken.
 • Probeer je huid niet te krabben en zit er alleen aan met schone handen.
 • Laat je eventueel onderzoeken voor eczeem als de klachten blijven aanhouden.

Check ook eens de ervaringen van anderen en de resultaten die met Edula® zalf geboekt zijn.

Bestel Edula® zalf hier >>

Edulazalf 30 gram tube

Lees ook:

Waarom krijg je soms last van jeukende littekens en wat kan je ertegen doen?

Vond jij dit een interessant artikel? Deel het dan met je vrienden.
Geschreven door: Rozemarijn

Geef een reactie


0