snel van puistjes afkomen, een jonge dame met een puist op haar voorhoofd
5 maart 2021

Hoe je snel van puistjes kan afkomen

‘s Avonds voel je hem al opkomen, want je hebt zo’n jeukerig gevoel aan je huid. En ’s ochtends voor de spiegel wordt je ermee geconfronteerd; een puist. In je gezicht, op een vervelende plek.. Hier wil je natuurlijk zo snel mogelijk vanaf komen. Helemaal als je binnenkort een belangrijke afspraak hebt. Nu zijn er talloze huis-tuin-en-keuken middelen vindbaar op het internet, maar geen van die middelen is echt wetenschappelijk bewezen of onderbouwd. Dus wil jij snel van puistjes afkomen en weten wat er wel werkt? Lees dan dit artikel en versnel het herstelproces.

TIP: Zoek jij de beste zalf om zo snel mogelijk van puistjes af te komen? Gebruik deze >>

Snel van puistje afkomen: acne

Maar heb jij nu een pukkel eens in de zoveel tijd of heb jij last van acne? In de leeftijdscategorie van 12 tot 24 jaar heeft vrijwel iedereen regelmatig last van acne, wel zo’n 80%. Uit onderzoek is gebleken dat tot 20% van de tieners littekens overhoudt in het gezicht als gevolg van acne(1). Maar ook op latere leeftijd kan je er last van hebben.

Acne is een verzamelnaam voor verschillende huidziekten die aan het optreden van puisten te herkennen zijn. Het is een vervelende huidaandoening. Het kan jeuken, gaan ontsteken, je kan er psychische klachten van krijgen doordat je je ervoor schaamt. En door het uitdrukken of eraan te krabben kunnen blijvende littekens ontstaan. Deze littekens worden atrofische littekens genoemd. Acne komt voornamelijk in de zogenoemde T-zone voor; dat zijn je voorhoofd, neus en kin. Deze plekken bevatten namelijk veel talgklier. Maar ook de rug, borst en schouders zijn plekken waar het kan voorkomen.

KORTOM:
Acne is een verzamelnaam voor verschillende huidziekten die aan het optreden van puisten te herkennen zijn.

Snel van puistje afkomen: oorzaken van acne

 • Hormoonschommelingen

Hormoonschommelingen komen vooral voor bij pubers en bij vrouwen in de ongesteldheidsperiode, de zwangerschap en in de menopauze. Er wordt dan een teveel aan hormonen aangemaakt. De hormonen zorgen ervoor dat er meer talg wordt geproduceerd door de talgklieren. Hierdoor kunnen poriën verstopt raken met puisten als gevolg.

 • Stress

Stress is ook een factor die je hormonen in de war kunnen brengen. Zoals besproken verhoogd dit de productie van talg met eventuele puisten als gevolg.

 • Bepaalde medicijnen

Sommige medicijnen kunnen acne verergeren. Vermoed jij dat dit het geval is met een medicijn wat jij neemt? Neem dan contact op met je huisarts en vraag of ze een alternatief hebben.

 • Make-up

Make-up kan ervoor zorgen dat talgklieren verstopt raken. Gebruik dus zo weinig mogelijk of kies voor een variant op waterbasis. Verwijder make-up altijd voor het slapen gaan.

 • Middelen die irriteren

Bepaalde producten bevatten ingrediënten die de huid irriteren zoals menthol, alcohol of geurstoffen. Probeer deze te vermijden. Ook bepaalde haarproducten zoals gel, wax of mousse kunnen door aanraking met de huid puisten veroorzaken.

Snel van puistjes afkomen. Uitdrukken, wel of niet doen?

Je kan je huid het beste met rust laten, want het uitdrukken is niet bevorderlijk voor je huid. Als je een puist uitdrukt maak je het vaak alleen maar erger. Door het uitknijpen of krabben aan de huid kan je de huid beschadigen, waardoor bacteriën kunnen doordringen, die het probleem juist verspreiden. Het advies is dus om een puist niet uit te drukken. Kan je het echt niet laten en zit er al een wit puntje op de puist dan zou je hem voorzichtig kunnen inprikken met een steriele naald en vervolgens met twee papiertjes om je vingers voorzichtig kunnen uitdrukken.

KORTOM:
Door het uitknijpen of krabben aan de huid kan je de huid beschadigen, waardoor bacteriën kunnen doordringen, die het probleem juist verspreiden.

Snel van puistjes afkomen met Edula® zalf

Puistjes verdwijnen in principe vanzelf, maar wil jij het herstelproces versnellen of heb je een puistje uitgedrukt, maak dan gebruik van Edula® zalf. Smeer puistjes 2 á 3 maal daags dun in tot de huid weer volledig hersteld is.

Edula® zalf heeft zich al ruim 35 jaar bewezen als een veilig en natuurlijk product. Het is een zalf die door vooraanstaande dermatologen en farmaceuten is ontwikkeld en in klinische toepassingen bij vele duizenden patiënten zijn waarde heeft bewezen. Edula® zalf heeft als eigenschap dat het een vochtvasthoudende en regulerende zalf is, het verbetert de uitwisseling van vocht tussen de laagjes van de opperhuid onderling. Edula® zalf zorgt voor een beschermlaagje waardoor het wondje dat achterblijft nadat je het puistje hebt uitgedrukt wordt gehydrateerd. Dankzij het herstellende vermogen geneest dit wondje mooier en sneller. De kans op littekens wordt daardoor aanzienlijk verminderd.

 • Vochtvasthoudende en wond helende zalf
 • Geschikt voor het hele gezin vanaf 0 jaar
 • Vermindert jeuk, pijn en roodheid
 • Voorkomt ontstekingen
 • Geschikt voor elk huidtype
 • 100% veilig en natuurlijk

Check ook eens de ervaringen van anderen en de resultaten die met Edula® zalf geboekt zijn.

Snel van puistjes afkomen, verdere tips:

 • Was je huid dagelijks met een milde reiniger die geschikt is voor acne.
 • Verschoon je kussensloop regelmatig, hier hopen bacteriën en vuil zich namelijk op.
 • Houdt je mobiele telefoon schoon, dit is namelijk een broedplek voor bacteriën.
 • Je kan het beste puistjes niet uitdrukken, ze gaan vanzelf weg.
 • Heb je een puistje toch uitgedrukt, behandel hem dan met een goede littekenzalf zoals Edula® zalf.
 • Krab puistjes niet kapot, dit kan littekens veroorzaken.
 • Probeer zo min mogelijk aan je gezicht te zitten met je handen, de bacteriën op je handen kunnen acne verergeren.

Bestel Edula® zalf hier en ontdek direct de effectieve werking >>

Snel van puistjes afkomen: Edulazalf littekenzalf, 30 gram en 15 gram tubes afgebeeld in doosjes

Snel van puistjes afkomen, lees ook:

Litteken puistjes: Hoe ontstaan ze en hoe behandel je ze? (edulazalf.nl)

Vond jij dit een interessant artikel? Deel het dan met je vrienden.
Geschreven door: Mahai

Geef een reactie


0