Zonschade huid herstellen, man met een zonverbranding op de rug
24 februari 2021

Hoe kan je zonschade op de huid het beste herstellen?

Een rode huid, droge plekken en terugkerende pigmentvlekken, je huid krijgt het vaak flink te verduren tijdens de zomer. Deze schade ontstaat op plekken die veel in de zon zijn geweest, zoals het gezicht en de handen. Je wilt de opgedane zonschade op de huid herstellen, maar hoe? Wij helpen je graag een handje met de uitleg in het volgende artikel.

TIP: Wil jij de beste zalf om zonschade te herstellen? Gebruik deze >>

UV straling

In de zomer zie je er vaak fris en gezond uit doordat je een bruin tintje hebt. De zon is daarnaast ook van groot belang in ons bestaan; ons humeur en welzijn verbeterd door de warmte en licht die de zon ons geeft. Daarnaast stimuleert de zon de aanmaak van vitamine D in ons lichaam. Echter zorgt de UV straling er ook voor dat je huid kan verbranden, dat pigmentvlekken ontstaan of terugkeren of dat je droge plekken krijgt. Die droge plekken voelen vaak ook ruw aan en ogen dof. Voldoende redenen dus om je huid een handje te helpen en de opgedane zonschade op de huid te herstellen. Dit doe je door met de juiste verzorging je de huid te voeden.

De huid heeft een prima beschermingsmechanisme tegen UV straling, toch is deze niet in staat om al deze stralingen tegen te houden. Er kunnen veranderingen optreden in cellen, weefsels en moleculen in ons lichaam door een deel van die UV straling. Dit wordt gedeeltelijk door de huid gerepareerd, maar er blijft ook een deel aanwezig wat we dus zonschade noemen. Een teveel aan UV straling kan de huid dus op een schadelijke manier beïnvloeden. Ga dus niet uren in de zon liggen bakken of teveel onder de zonnebank, vooral mensen met een lichte huid moeten hier extra voorzichtig mee zijn.

Om de schade van overmatige blootstelling aan de zon te minimaliseren, moet er goed op worden gelet dat verbranding door de zon wordt voorkomen. Blootstelling aan de zon tijdens seizoenen met hoge omgevings UV-straling moet stapsgewijs worden verkregen met niet meer dan 5 tot 30 minuten per dag(1).

Zonschade huid herstellen door te hydrateren

Indien je huid droger is geworden door de zon dan is het tijd om hem te verwennen met een vette, voedende en hydraterende zalf. Het gebruik van Edula® zalf zal je huid echt goed doen. Edula® zalf heeft als eigenschap dat het een vochtvasthoudende en regulerende zalf is, het verbetert de uitwisseling van vocht tussen de laagjes van de opperhuid onderling. Edula® zalf zorgt voor een beschermlaagje waardoor je huid wordt gehydrateerd. De zalf verstevigd je huid en zal veroudering tegen gaan.

Verbrand

Heb je het echt te bont gemaakt en is je huid verbrand door de zon dan is Edula® zalf in staat om deze verbrandingen eerder te doen genezen. Bij een eerstegraads verbranding is de (opper)huid rood/roze gekleurd. De verbranding is droog, kan pijnlijk zijn en is soms wat opgezwollen. Een eerstegraads verbranding is te vergelijken met een ontstekingsreactie. Na een paar dagen verdwijnen de onaangename verschijnselen.

Een eerstegraads verbranding ontstaat wanneer je bijvoorbeeld te lang onbeschermd in de zon hebt gezeten. De huid is niet stuk en daarom wordt het geen brandwond genoemd, maar een verbranding. Een eerstegraads verbranding kan erg pijn doen. Bij eerstegraads verbrandingen door zonverbrandingen bespoedigt Edula® zalf het weefselherstel en vermindert het gelijktijdig de pijn.

KORTOM:
De huid heeft een prima beschermingsmechanisme tegen UV straling, toch is deze niet in staat om al deze stralingen tegen te houden. Blijf niet te lang in de zon en gebruik een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor. Want een teveel aan UV straling kan de huid op een schadelijke manier beïnvloeden.

Huidveroudering

Meer dan 95% van UV straling bestaat uit UV-A en juist deze straling dringt het diepst door in je huid, zelfs tot de cellen van de lederhuid. Deze straling is onder andere verantwoordelijk voor het verouderingsproces. UV-A straling is het hele jaar aanwezig dus ook in de herfst en winter.

Naast dat straling van de zon kan zorgen voor een vlekkerige huid kan het ook elastinevezels aantasten waardoor de veerkracht en soepelheid van de huid afneemt. Je huid kan nieuwe elastine aanmaken, maar dit wordt minder naarmate je ouder wordt. Des te meer deze vezels aangetast zijn, des te slapper zal je huid worden.

Indien je zonschade hebt opgelopen heb je vaak diepere rimpels, daarnaast zal je huid sneller verouderen, er vlekkerig uitzien en ruw aanvoelen.

Edula® zalf bevordert de elasticiteit van de huid en vertraagt het ontstaan van kraaienpootjes en rimpels. De conditie van de huid wordt er aanzienlijk door verbeterd, de zalf werkt verzachtend en stimuleert de doorbloeding van de huid. De huid hervindt haar souplesse en voelt prettiger aan.

Pigmentvlekken

Pigmentvlekken zijn verkleuringen van de huid die op elke plek van het lichaam kunnen voorkomen. Melanine is een andere naam voor pigment. Pigmentcellen die in de diepste lagen van de opperhuid zitten zorgen voor de aanmaak hiervan. Wanneer je je huid blootgesteld aan de zon nemen de werkzame pigmentcellen toe en zodoende ook de aanmaak van pigment.

Soms is deze pigmentverdeling onregelmatig en kan het zorgen dat er bruine, gele, rode of zwarte verkleuringen in de huid ontstaan. Pigment beschermt de huid tegen invloeden van buitenaf, zoals uv-straling. Er zijn veel mensen die last hebben van pigmentvlekken en sommige vinden zit storend qua aangezicht.

Indien pigmentvlekken gerelateerd zijn aan de zomer en zolang ze niet te donker zijn verdwijnen ze in de meeste gevallen weer. Door gebruik te maken van Edula® zalf voed je de huid en help je deze te herstellen. Zodoende zullen sproetjes en pigmentvlekjes minder zichtbaar worden zodra het najaar begint.

Zonschade huid herstellen met Edula® zalf

Heeft je huid schade opgelopen door de zon, dan kan je dit vaak zelf eenvoudig verhelpen door een goede hydraterende zalf te gebruiken zoals onze Edula® zalf.

Edula® zalf heeft zich al ruim 35 jaar bewezen als een veilig en natuurlijk product. Het is een zalf die door vooraanstaande dermatologen en farmaceuten is ontwikkeld en in klinische toepassingen bij vele duizenden patiënten zijn waarde heeft bewezen. Edula® zalf zorgt voor een beschermlaagje waardoor je huid wordt gehydrateerd. Dankzij het herstellende vermogen genezen eventuele verbrandingen, pigmentvlekjes en droge plekken mooier en sneller.

Om je huid goed te hydrateren smeer je hem dagelijks in met Edula zalf. Lees voor het gebruik de bijsluiter

 • Vochtvasthoudende en wond-helende zalf
 • Geschikt voor het hele gezin vanaf 0 jaar
 • Vermindert jeuk, pijn en roodheid
 • Voorkomt ontstekingen
 • Geschikt voor elk huidtype
 • 100% veilig en natuurlijk

Check ook eens de ervaringen van anderen en de resultaten die met Edula® zalf geboekt zijn.

Zonschade huid herstellen extra tips

 • Bescherm je huid met zonnebrandcrème, bij voorkeur met een hoge beschermingsfactor
 • Eet veel groente en fruit, er zitten veel vitaminen in die de tekenen van huidveroudering verminderen
 • Drink voldoende water, dit verbeterd de doorbloeding van de huid en zorgt daarmee dat mineralen en vitamines op de juiste plaats aankomen en afvalstoffen sneller kunnen worden afgevoerd
 • Bescherm je huid van binnenuit door het gebruik van goede supplementen, bijvoorbeeld die met bestandsdelen van goede vetten, antioxidanten en natuurlijke zonbeschermers
 • Bescherm je ogen en de gevoelige huid daaromheen met een zonnebril, doordat je je ogen niet steeds hoeft samen te knijpen voorkom je ook kraaienpootjes
 • Bewaar Edula® zalf in de koelkast voor een verkoelend effect

Bestel Edula® zalf hier en ontdek direct de vele voordelen voor je huid >>

Zonschade huid herstellen: Edulazalf littekenzalf, 30 gram en 15 gram tubes afgebeeld in doosjes

Lees ook:

Fruitzuurpeeling | Zo verzorg jij je huid na de behandeling (edulazalf.nl)

Vond jij dit een interessant artikel? Deel het dan met je vrienden.
Geschreven door: Mahai

Geef een reactie


Edula zalf 30 gram tube

Ontdek hoe je met Edula® zalf snel van huidklachten afkomt.

0