Fijne lijntjes behandelen met Edulazalf
9 mei 2022

Hoe je fijne lijntjes kunt voorkomen en behandelen

Huidveroudering, iedereen krijgt er uiteindelijk mee te maken. Het gaat gepaard met rimpels en de eerste tekenen daarvan zijn fijne lijntjes. Waar de één zich hier totaal niet druk om maakt, schiet de ander al in de stress bij de eerste tekenen van fijne lijntjes. Maar waarom heeft de één hier veel eerder last van dan een ander? En is er überhaupt nog wat aan te doen en is het daarnaast ook mogelijk de huidveroudering te vertragen? In het volgende artikel vertellen we je daar meer over. Lees je mee?

TIP: Zoek jij de beste zalf om de elasticiteit van de huid te verbeteren? Gebruik deze >>

Wat zijn fijne lijntjes?

Zoals gezegd zijn fijne lijntjes de eerste tekenen van rimpels die zich vormen in de huid. Dit is een natuurlijk verschijnsel van volumeverlies bij veroudering van de huid. Rond middelbare leeftijd wordt de huid slapper, waardoor er ruimte ontstaat voor tijdelijke- of permanente vouwen in de huid. Deze tijdelijke vouwen zijn bijvoorbeeld degene rond je mond als je lacht of op je voorhoofd wanneer je fronst. De permanente fijne lijntjes zijn vaak te vinden rondom de ogen, de mond, het voorhoofd en de wangen. Zowel mannen als vrouwen krijgen hiermee te maken, echter storen vrouwen zich vaak eerder aan fijne lijntjes en zullen zij ook eerder op zoek gaan naar een remedie.

KORTOM:
Door volumeverlies bij de veroudering van de huid ontstaan er fijne lijntjes. Dit zijn de eerste tekenen van rimpels die zich vormen in de huid.

Hoe ontstaan fijne lijntjes?

De huid is een complex orgaan dat het hele oppervlak van het lichaam bedekt. Rimpels, verslapping en pigmentafwijkingen zijn kenmerken van een verouderde huid. Deze veranderingen treden op onder invloed van intrinsieke en extrinsieke factoren, waarbij blootstelling aan de zon het schadelijkst is voor de huid.(1)

Vanaf de middelbare leeftijd wordt er onderhuids minder elastine en bindweefsel aangemaakt. Dit proces wordt al rond je 20e levensjaar ingezet, maar uit zich vaak tussen je 30e en 40e levensjaar, dit is ook deels erfelijk bepaald. Zodra de afbraak groter wordt dan de aanmaak zal de huid slapper worden met als gevolg fijne lijntjes. De eerste fijne lijntjes tekenen zich meestal rond de mimiek van het gezicht, bijvoorbeeld door te lachen of te fronsen. Een ongezonde leefstijl is hier van invloed op, denk bijvoorbeeld aan stress, weinig slaap of roken. Rokende mensen hebben namelijk een verhoogde kans op het vroegtijdig optreden van fijne lijntjes. Verder kan een droge huid ook bijdragen aan het versneld ontwikkelen van fijne lijntjes of rimpels. En goede dagelijkse hydratatie van de huid is dus zeker aan te raden.

KORTOM:
Wanneer je de middelbare leeftijd bereikt maakt je lichaam minder elastine en bindweefsel aan. Zodra de afbraak groter wordt dan de aanmaak zal de huid slapper worden met als gevolg fijne lijntjes.

Fijne lijntjes voorkomen/behandelen met Edula® zalf

Fijne lijntjes en beginnende rimpels worden vaak als vervelend ervaren, het zegt wat over je leeftijd en dat kan in sommige gevallen als hinderlijk worden ervaren. Gelukkig kan je door de juiste hydratatie van de huid het verouderingsproces wel enigszins beïnvloeden.

Edula® zalf heeft zich al ruim 35 jaar bewezen als een veilig en natuurlijk product. Het is een zalf die door vooraanstaande dermatologen en farmaceuten is ontwikkeld en in klinische toepassingen bij vele duizenden patiënten zijn waarde heeft bewezen. Edula® zalf heeft als eigenschap dat het een vochtvasthoudende en regulerende zalf is, het verbetert de uitwisseling van vocht tussen de laagjes van de opperhuid onderling. Bij de ouder wordende huid evenals bij de droge huid beschermt Edula® zalf de huid tegen uitdroging.

Door het verouderingsproces verliest de huid gaandeweg haar elasticiteit. Edula® zalf bevordert de elasticiteit van de huid en vertraagt het ontstaan van kraaienpootjes en rimpels. De conditie van de huid wordt er aanzienlijk door verbeterd, de zalf werkt verzachtend en stimuleert de doorbloeding van de huid. De huid hervindt haar souplesse en voelt prettiger aan. De zalf kan zowel overdag als ‘s nachts worden gebruikt en is gemakkelijk aan te brengen. De huid neemt de zalf snel op, daarom is Edula® zalf goed toe te passen als nachtcrème, maar ook als lippenbalsem. Wist je dat Edula® onlangs ook een anti-age serum heeft toegevoegd aan het assortiment?

Gebruik

Edula® zalf is uitstekend geschikt voor alle huidtypen en laat zich snel en soepel verwerken en heeft een lichte aangename geur. Breng de zalf 2 á 3 maal daags aan, waarvan 1 keer voor het slapen gaan. Lees voor het gebruik de bijsluiter.

 • Vochtvasthoudende en wond-helende zalf
 • Geschikt voor het hele gezin vanaf 0 jaar
 • Vermindert jeuk, pijn en roodheid
 • Voorkomt ontstekingen
 • Geschikt voor elk huidtype
 • 100% veilig en natuurlijk

Check ook eens de ervaringen van anderen en de resultaten die met Edula® zalf geboekt zijn.

Bestel Edula® zalf hier en ontdek direct de vele voordelen voor je huid >>

Extra tips om huidveroudering tegen te gaan

Uit diverse onderzoeken is gebleken dat maar zo’n 10% van huidveroudering te maken heeft met interne factoren en wel zo’n 90% met externe factoren. We hebben dus veel zaken zelf in de hand en kunnen dus wel degelijk invloed uitoefenen op het huidverouderingsproces en om rimpels te verminderen. We kennen allemaal wel iemand die decennia lang heeft gerookt en veel onder de zonnebank heeft gelegen en diegenen hebben meestal toch een veel ouder uitziende huid als anderen. Voorkomen is dus altijd beter dan genezen, dus doe je voordeel met de volgende tips!

Do’s

 • Met stip op nummer 1: maak dagelijks gebruik van zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor, ook wanneer het niet zonnig is. UV straling is niet altijd even sterk aanwezig, maar dringt wel altijd door in je huid en een teveel zorgt voor veroudering van je huid.
 • Draag in de zomer beschermende kleding zoals een hoofddeksel en draag ook een zonnebril, vooral tijdens zonovergoten dagen en op de tijdstippen dat de zon het felst schijnt.
 • Blijf zoveel mogelijk uit de zon, door bijvoorbeeld een parasol mee te nemen naar het strand. De zon heeft uiteraard ook positieve effecten, zoals de aanmaak van vitamine D, maar een teveel is nooit goed en dat geldt ook voor onder de zonnebank gaan.
 • Stop met roken, of matig in ieder geval. Roken is 1 van de grote boosdoeners wat betreft veroudering van de huid.
 • Masseer je huid, een massage helpt de huid te ontspannen en verbetert de doorbloeding.
 • Beweeg voldoende, dit is essentieel om de huid in goede conditie te houden. Het zorgt voor een betere bloedsomloop, waardoor gezonde stoffen beter worden opgenomen.
 • Peeling, Bij een peeling worden oude huidcellen verwijderd waardoor nieuwe huidcellen aan de oppervlakte komen. Hierdoor kan de huid weer een frisse en stralende look krijgen en fijne lijntjes en rimpels verminderen. Ik kan hier zelf over meepraten, lees bijvoorbeeld dit blog eens.

Don’ts

 • Overmatig alcoholgebruik, het droogt je huid uit en kan vroegtijdige rimpels in de hand werken
 • Ongezond en niet gevarieerd eten, essentiële vitamines, antioxidanten, vetten en aminozuren zijn van groot belang voor een soepele huid. Beperk daarnaast de inname van suikers, dit laat het bloedsuiker snel stijgen, dit hecht zich vervolgens aan het collageen in de huid. Het collageen wordt hierdoor stijver en minder elastisch en de huid minder soepel, waardoor er rimpels kunnen ontstaan.
 • Onvoldoende water drinken, dit zorgt ervoor dat afvalstoffen niet goed afgevoerd worden en in je lichaam achterblijven. Zo’n 1,5 tot 2 liter per dag wordt aangeraden.
 • Onvoldoende slapen, voor ieder mens kan dit verschillend zijn, maar minimaal 7 uur slaap wordt toch wel aangeraden.
 • Teveel stress, door stress kan je huid versneld verouderen.

Behandel of voorkom fijne lijntjes met Edulazalf 30 gram tube

Lees ook:

Rimpels verminderen | Edula® zalf | 100% Veilig en Natuurlijk (edulazalf.nl)

Vond jij dit een interessant artikel? Deel het dan met je vrienden.
Geschreven door: Mahai

Reacties

  Hoi Desiree, bedankt voor je reactie.
  Bij diepe rimpels zou ik geen wonderen verwachten, maar ze kunnen zeker minder zichtbaar worden door de goede werking en hydratatie van Edula zalf. We hebben diverse klanten die hier een review over geschreven hebben, neem anders eens een kijkje op Trustpilot: https://nl.trustpilot.com/review/www.edulazalf.nl

Geef een reactie


0