rimpels verminderen
17 maart 2022

Kan je rimpels verminderen?

Eén van de weinige dingen in het leven die zeker zijn is dat we vroeg of laat allemaal met rimpels te maken krijgen. Meestal worden rimpels zo rond je 30e levensjaar zichtbaar. Waar de één er geen probleem van maakt, is de ander ze liever kwijt dan rijk. Er zijn ontzettend veel, vaak ook dure, middeltjes op de markt die je een egaal perzikhuidje beloven. Toch kunnen deze middeltjes hun claims vaak niet waarmaken. Er zijn echter wel verschillende manieren waarop je de veroudering van de huid kan tegengaan en eventueel ook rimpels kan verminderen. Welke dat zijn lees je in het volgende artikel.

TIP: Zoek jij de beste zalf om de elasticiteit van de huid te verbeteren? Gebruik deze >>

Wat zijn rimpels?

Rimpels zijn een natuurlijk verschijnsel van het ouder worden van de huid. Sommige mensen hebben er eerder of meer last van, dit is namelijk gedeeltelijk genetisch bepaald. Naarmate je huid ouder wordt zal je huid slapper worden en zullen er rimpels ontstaan. Dit is het gevolg van een verminderde aanmaak van collageen, bindweefsel en elastine. Hierbij spelen zowel inwendige als uitwendige factoren een rol. Inwendige factoren worden vaak genetisch bepaald en bij externe factoren kan je denken aan blootstelling aan de zon, luchtvervuiling, roken, alcoholmisbruik en slechte voeding.(1) Rimpels worden vaak omschreven als een tijdelijke of permanente vouw in het huidoppervlak. Deze zijn onder te verdelen in twee soorten en dat zijn de dynamische en statische rimpels.

Verschillende rimpels:

 • Statische rimpels: Deze zijn altijd zichtbaar, ongeacht of je van mimiek veranderd. Hoe ouder je bent, hoe meer je van deze rimpels zult hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de rimpels boven de lippen of de plooi tussen de neus en de lippen.
 • Dynamische rimpels: Deze rimpels zijn alleen zichtbaar als je van mimiek veranderd. Dit kan dus ook al op jongere leeftijd zichtbaar zijn. Dynamische rimpels worden vaak niet als storend ervaren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan lachrimpels of fronsrimpels.

Veel mensen storen zich aan statische rimpels. Je kan er bijvoorbeeld altijd vermoeid of bedroefd uitzien, terwijl dat helemaal niet het geval is. Mede door de perfecte schoonheidsidealen die op ons geprojecteerd worden via social media is er inmiddels een miljarden business ontstaan om van rimpels af te komen. Denk hierbij aan een overschot aan anti-aging crèmes, botox behandelingen, fillers, chemische peelings, laser therapieën en faceliften. Waar de één beter werkt of veiliger is dan de ander zal je het verouderingsproces niet kunnen stoppen, alleen tijdelijk vertragen. Toch kan je dit met een gezonde levensstijl en de juiste huidverzorging ook bewerkstelligen.

KORTOM:
Rimpels zijn een natuurlijk verschijnsel van de ouder wordende huid en kunnen onderverdeeld worden in statische- en dynamische rimpels.

Rimpels verminderen met Edula® zalf

Weet dat er geen echt wondermiddel tegen rimpels bestaat, maar met een aantal veranderingen in je levensstijl en de juiste huidverzorgingsroutine kan je rimpels op een natuurlijke manier verbannen of tenminste minder zichtbaar maken. Door het gebruik van Edula® zalf geef je jouw huid een boost.

Door het verouderingsproces verliest de huid gaandeweg haar elasticiteit. Edula® zalf bevordert de elasticiteit van de huid en vertraagt het ontstaan van kraaienpootjes en rimpels. De conditie van de huid wordt er aanzienlijk door verbeterd, de zalf werkt verzachtend en stimuleert de doorbloeding van de huid. De huid hervindt haar souplesse en voelt prettiger aan.

Edula® zalf heeft zich al ruim 35 jaar bewezen als een veilig en natuurlijk product. Het is een zalf die door vooraanstaande dermatologen en farmaceuten is ontwikkeld en in klinische toepassingen bij vele duizenden patiënten zijn waarde heeft bewezen. Edula® zalf heeft als eigenschap dat het een vochtvasthoudende en regulerende zalf is. Zo verbetert het de uitwisseling van vocht tussen de laagjes van de opperhuid onderling.

KORTOM:
Edula® zalf bevordert de elasticiteit van de huid en vertraagt het ontstaan van kraaienpootjes en rimpels.

Gebruik:

Edula® zalf is uitstekend geschikt voor alle huidtypen en laat zich snel en soepel verwerken. De zalf kan zowel overdag als ‘s nachts worden gebruikt en is gemakkelijk aan te brengen. De huid neemt de zalf snel op, daarom is Edula® zalf goed toe te passen als nachtcrème of als lipgloss. Edula® zalf heeft een lichte aangename geur.

Breng 2 á 3 maal daags een dun laagje Edula® zalf aan, doe dit in ieder geval ’s ochtends en ’s avonds voor het naar bed gaan. Door de hydraterende werking zal de huid zachter en gladder aanvoelen.

 • Vochtvasthoudende en wond-helende zalf
 • Geschikt voor het hele gezin vanaf 0 jaar
 • Vermindert jeuk, pijn en roodheid
 • Voorkomt ontstekingen
 • Geschikt voor elk huidtype
 • 100% veilig en natuurlijk

Check ook eens de ervaringen van anderen en de resultaten die met Edula® zalf geboekt zijn.

Bestel Edula® zalf hier en ontdek de vele voordelen voor je huid >>

Rimpels verminderen, extra tips

Uit diverse onderzoeken is gebleken dat maar zo’n 10% van huidveroudering te maken heeft met interne factoren en wel zo’n 90% met externe factoren. We hebben dus veel zaken zelf in de hand en kunnen dus wel degelijk invloed uitoefenen op het huidverouderingsproces en om rimpels te verminderen. We kennen allemaal wel iemand die decennia lang heeft gerookt en veel onder de zonnebank heeft gelegen en diegenen hebben meestal toch een veel ouder uitziende huid als anderen. Voorkomen is dus altijd beter dan genezen, dus doe je voordeel met onderstaande tips!

Tips

 • Met stip op nummer 1: maak dagelijks gebruik van zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor, ook wanneer het niet zonnig is. UV straling is niet altijd even sterk aanwezig, maar dringt wel altijd door in je huid en een teveel zorgt voor veroudering van je huid.
 • Draag in de zomer beschermende kleding zoals een hoofddeksel en draag ook een zonnebril, vooral tijdens zonovergoten dagen en op de tijdstippen dat de zon het felst schijnt.
 • Blijf zoveel mogelijk uit de zon, door bijvoorbeeld een parasol mee te nemen naar het strand. De zon heeft uiteraard ook positieve effecten, zoals de aanmaak van vitamine D, maar een teveel is nooit goed en dat geldt ook voor onder de zonnebank gaan.
 • Stop met roken, of matig in ieder geval. Roken is één van de grote boosdoeners wat betreft veroudering van de huid.
 • Matig met alcohol, het droogt je huid uit en kan vroegtijdige rimpels in de hand werken.
 • Drink voldoende water, dit zorgt ervoor dat afvalstoffen goed afgevoerd worden en niet in je lichaam achterblijven. Zo’n 1,5 tot 2 liter per dag wordt aangeraden.
 • Beweeg voldoende, dit is essentieel om de huid in goede conditie te houden. Het zorgt voor een betere bloedsomloop, waardoor gezonde stoffen beter worden opgenomen.
 • Zorg voor voldoende slaap, voor ieder mens kan dit verschillend zijn, maar minimaal 7 uur slaap wordt toch wel aangeraden.
 • Masseer je gezicht, een massage helpt de spieren in je gezicht te ontspannen en verbetert de doorbloeding.
 • Probeer stress te voorkomen, door stress kan je huid versneld verouderen.
 • Peeling, Bij een peeling worden oude huidcellen verwijderd waardoor nieuwe huidcellen aan de oppervlakte komen. Hierdoor kan de huid weer een frisse en stralende look krijgen en fijne lijntjes en rimpels verminderen. Ik kan hier zelf over meepraten, lees bijvoorbeeld dit blog eens.

Rimpels verminderen met Edulazalf 30 gram tube

Lees ook:

Overweeg jij een chemische peeling?

Vond jij dit een interessant artikel? Deel het dan met je vrienden.
Geschreven door: Mahai

Geef een reactie


0