kloven vingers
1 juni 2021

Heb jij last van kloven in je vingers? Dit kan je eraan doen

Het hebben van kloven in je vingers kan erg vervelend en pijnlijk zijn. Veel wassen en desinfecteren van je handen kan hier een boosdoener van zijn. Je handen en vingers kunnen er droog van worden met soms als gevolg dat deze gaan barsten en dat er kloven ontstaan. In het volgende artikel leggen we uit hoe je dit het snelste op kan lossen.

TIP: Zoek jij de beste zalf om kloven direct tegen te gaan? Gebruik dan deze >>

Oorzaak van kloven in je vingers

Handen bevatten van nature minder talgklieren dan de rest van de huid en zodoende kunnen ze minder goed vocht vasthouden. Je handen kunnen dus eerder uitdrogen, doordat er minder huidvet geproduceerd wordt. Hierdoor kunnen er kloofjes ontstaan.

Verder komen je handen vaak in aanraking met schoonmaakmiddelen en zeep, die je handen nog verder doen uitdrogen. Ook temperatuurverschillen dragen hieraan bij. In de winter zal je er vaak erger last van hebben. Veelvuldig wassen en veel werken met de handen zijn de andere boosdoeners.

Mensen met aanleg voor psoriasis of handeczeem, zijn extra gevoelig voor de ontwikkeling van kloofjes in de handen. Voor deze mensen is het dus extra belangrijk dat ze weten hoe ze dit kunnen voorkomen.

KORTOM:
Doordat de handen minder talklieren bevatten kunnen ze eerder uitdrogen, waardoor er kloofjes kunnen ontstaan.

Hydrateren

Water is absoluut essentieel voor het normaal functioneren van de huid en vooral voor de buitenste laag. Verlies van water uit de huid moet zorgvuldig worden gereguleerd om de natuurlijke barrièrefunctie te beschermen. Bovendien kan een droge huid een belangrijke fysieke uiting zijn bij verschillende aandoeningen. Behandeling van een droge huid omvat het herstellen van water naar de opperhuid door beheersing van de vochtigheid. Zalven zijn hierbij meer geschikt dan crèmes, lotions of gels(1).

KORTOM:
Zalven zijn het meest geschikt voor het behandelen van kloven in de vingers.

Kloven in je vingers behandelen met Edula® zalf

Als je last hebt van kloven in je vingers dan wil je dit natuurlijk zo snel mogelijk oplossen. Zoals gezegd is het dan verstandig om je handen zo goed mogelijk en regelmatig te hydrateren. Wil jij echter het genezingsproces van een droge huid en vingerkloofjes versnellen, maak dan gebruik van Edula® zalf.

Edula® zalf heeft zich al ruim 35 jaar bewezen als een veilig en natuurlijk product en is zeer geschikt om, naast littekens, ook vele andere aandoeningen te behandelen. Het is een zalf die door vooraanstaande dermatologen en farmaceuten is ontwikkeld. Verder heeft het in klinische toepassingen bij vele duizenden patiënten zijn waarde bewezen. Edula® zalf heeft als eigenschap dat het een vochtvasthoudende en regulerende zalf is. Het verbetert de uitwisseling van vocht tussen de laagjes van de opperhuid onderling. Edula® zalf zorgt voor een beschermlaagje waardoor kloven, barsten en scheuren worden gehydrateerd. Dankzij het herstellende vermogen geneest de huid mooier en sneller. Daarnaast zullen eventuele klachten zoals pijn of jeuk verminderen.

Gebruik

Breng een laagje Edula® zalf aan op de te behandelen plek. Gedurende de eerste week 2 á 3 maal per dag. Daarna zolang als nodig 1 á 2 maal per dag totdat de huid genezen is. Indien mogelijk afdekken met een pleister. De zalf dient niet in gemasseerd te worden! Lees voor het gebruik de bijsluiter

TIP:
Tijdens de slaap herstelt je huid het snelst. Breng Edula® zalf daarom voor het slapen aan. Smeer je handen in en draag katoenen handschoenen om je dekbed te beschermen.

 • Vochtvasthoudende en wond-helende zalf
 • Geschikt voor het hele gezin vanaf 0 jaar
 • Vermindert jeuk, pijn en roodheid
 • Voorkomt ontstekingen
 • Geschikt voor elk huidtype
 • 100% veilig en natuurlijk

Check ook eens de ervaringen van anderen en de resultaten die met Edula® zalf geboekt zijn.

Bestel Edula® zalf hier en ontdek direct de effectieve werking >>

Extra tips

 • Draag altijd huishoudhandschoenen bij het afwassen of schoonmaken of maak tenminste gebruik van een milde zeep en niet te heet water.
 • Smeer je handen in met een goede hydraterende zalf of crème telkens nadat je ze hebt gewassen.
 • Ben jij bekend met kloofjes in je handen en voelen ze droog aan? Start dan preventief met het gebruik van Edula® zalf.
 • Desinfecteer je handen niet met een op alcohol gebaseerd ontsmettingsmiddel.
 • Overweeg de aanschaf van een luchtbevochtiger, zodat de vochtigheid in huis op peil blijft.
 • Draag bij koud weer handschoenen als je naar buiten gaat.

Kloven vingers: Edulazalf littekenzalf, 30 gram en 15 gram tubes afgebeeld in doosjes

Lees ook:

Littekenzalf | Zoek jij de beste? | Edula® zalf | Snelle levering! (edulazalf.nl)

Vond jij dit een interessant artikel? Deel het dan met je vrienden.
Geschreven door: Mahai

Geef een reactie


0