Een moeder brengt littekenzalf aan op de arm van haar dochter
20 mei 2021

De beste littekenzalf

Zoek jij de beste littekenzalf? Zoek dan niet verder, Edula® zalf heeft zich al ruim 35 jaar bewezen als een veilig en natuurlijk product. Het is een zalf die door vooraanstaande dermatologen en farmaceuten is ontwikkeld en in klinische toepassingen bij vele duizenden patiënten zijn waarde heeft bewezen.

TIP: Zoek jij de beste littekenzalf met echte resultaten? Bestel hier >>

Edula® zalf de beste littekenzalf

Edula® zalf is een wondzalf, die Calendula oertinctuur bevat, bereid uit Calendula officinalis. In Nederland staat dit bekend onder de naam Goudsbloem. Het vermindert de pijn en voorkomt ontsteking van de wond, waardoor het herstel van de beschadigde huid bevorderd wordt.

Edula® zalf wordt gebruikt om ervoor te zorgen dat na chirurgische ingrepen zo min mogelijk littekens ontstaan en om de huid optimaal te laten genezen. Dankzij het herstellende vermogen geneest de wond mooier en sneller. De kans op littekens wordt hierdoor aanzienlijk verminderd. Edula® zalf zorgt voor een beschermlaagje waardoor de wond wordt gehydrateerd. Het vermindert pijn en jeuk en voorkomt ontsteking van de wond.

Edula® zalf is in 1988 ontwikkeld en wordt al ruim 20 jaar gebruikt voor diverse toepassingen in het grootste ziekenhuis van Nederland. Tevens wordt het ook geleverd aan diverse andere ziekenhuizen en particuliere klinieken in binnen- en buitenland.

Vochtige wondgenezing

Klinische onderzoeken hebben aangetoond dat wonden sneller genezen in een vochtige omstandigheid. Vochtige wondgenezing bevordert de groei en de verplaatsing van cellen. Verder zorgt het dat noodzakelijke eiwitten in de wond blijven. Er zijn diverse onderzoeken uitgevoerd die allen bevestigen dat vochtige wondgenezing helpt om littekens te voorkomen(1). Er wordt zo een natuurlijk en vochtig milieu gecreëerd wat de huid nodig heeft om optimaal te herstellen. Omdat de huid vochtig gehouden wordt zal het normale genezingsproces verbeterd worden, waardoor de huid flexibeler blijft en bewegen minder pijnlijk is. Op deze wijze kan een wond tot wel 50% sneller genezen. De kans op een litteken wordt drastisch verminderd. Dit leidt tot een beter cosmetisch resultaat.

KORTOM:
Diverse onderzoeken bevestigen dat wonden in een vochtige omstandigheid tot wel 50% sneller kunnen genezen

Toepassingen Edula® zalf littekenzalf

Edula® zalf is multi toepasbaar en zodoende zeer geschikt voor vele aandoeningen. De meest voorkomende vindt je hieronder:

 • Bij een droge, schrale en geïrriteerde huid

Edula® zalf helpt om van klachten zoals roodheid, kloofjes, uitslag, ruwheid, scheuren, schilfers, barsten of jeuk af te komen door de huid goed te hydrateren en voorkomt zo dat deze uitdroogt.

 • Bij allerlei kleine wondjes zoals schaaf-, snij- en steekwondjes

Door het herstellende vermogen van Edula® zalf zullen er nauwelijks zichtbare littekens overblijven.

 • Bij eczeem

Edula® zalf is het veilige en natuurlijke alternatief bij de behandeling van mild tot matig eczeem. Echter zonder de bijwerkingen van een corticosteroïdenzalf.

 • Bij eerstegraads verbrandingen (ook na Laser- en Röntgen-behandeling)

Ook bij eerstegraads verbrandingen, zoals zonverbrandingen bespoedigt Edula® zalf het weefselherstel en vermindert het gelijktijdig de pijn. Bij bestraling na röntgen- en laserbehandelingen zal in veel gevallen pijn en jeuk verdwijnen.

 • Indien je last hebt van bestaande littekens van brandwonden

Heb je last van een bestaand litteken van een brandwond waarvan de huid al een tijd gesloten is dan zal Edula® zalf helpen om pijn en jeuk te bestrijden en het litteken soepeler te maken.

 • Bij (tropische) insectenbeten

Ook bij (tropische) insectenbeten zal de pijn en jeuk in vele gevallen verminderen en/of verdwijnen.

 • Bij zweertjes

Edula® zalf werkt ontstekingsremmend en zal het herstel van de huid versnellen en bevorderen.

 • Na chirurgische ingrepen

Nadat je een chirurgische ingreep hebt ondergaan voorkomt het veelal overmatige littekenvorming.

 • Na oogheelkunde

Edula® zalf is bijvoorbeeld uitermate geschikt na een ooglidcorrectie.

 • Als anti-aging crème

Edula® zalf stimuleert de doorbloeding en bevordert zodoende de elasticiteit van de huid. De zalf vertraagt het ontstaan van kraaienpootjes en rimpels. De conditie van de huid wordt er aanzienlijk door verbeterd. Zodoende hervindt deze haar souplesse en voelt prettiger aan.

 • Bij geïrriteerde babybilletjes

Veel luiercrèmes op de markt vallen onder de categorie ‘cosmetica’. Deze zijn bedoeld om de huid te beschermen, reinigen of parfumeren. Echter zijn ze niet bedoeld om te genezen en zodoende hebben ze vaak ook geen effect op de roodheid of irritatie zelf zoals Edula® zalf.

 • Bij acne

Edula® zalf versneld het herstelproces van de huid waardoor je eerder van je puistjes af bent.

 • Bij een koortslip

Edula® zalf werkt ontstekingsremmend en bevordert het herstel van de huid wanneer je last hebt van een koortslip.

 • Bij tepelkloven

Borstvoeding geven hoort geen pijn te doen, met Edula® zalf kom je snel van tepelkloven af.

 • Als lippenbalsem of lipgloss

Edula® zalf heeft als eigenschap dat het een vochtvasthoudende en regulerende zalf is, het verbetert de uitwisseling van vocht tussen de laagjes van de opperhuid onderling. De vettige zalf is zeer geschikt als lippenbalsem of lipgloss en helpt scheuren te herstellen.

KORTOM:
Edula® zalf is een vochtvasthoudende, wond-helende en ontstekingsremmende littekenzalf

Gebruik Edula® zalf littekenzalf

Edula® zalf is uitstekend geschikt voor alle huidtypen en laat zich snel en soepel verwerken. De zalf kan zowel overdag als ’s nachts worden gebruikt en is gemakkelijk aan te brengen. De huid neemt de zalf snel op. Edula® zalf heeft een lichte aangename geur.

Zodra de wond gesloten is en een week nadat eventuele hechtingen verwijderd zijn, kan je starten met het gebruik van Edula® zalf. Behandelen van een litteken is altijd effectiever wanneer je er zo snel mogelijk mee begint, wacht daarom niet te lang met het behandelen ervan!

Breng een laag Edula® zalf aan, waar mogelijk de wond afdekken met een gaaskompres. Gedurende de eerste maand 2 á 3 maal per dag, de tweede maand en derde maand 1 á 2 maal per dag. Daarna zolang als nodig 1 maal per dag totdat het litteken mooi genezen is. Niet inmasseren bij recente littekens! Bij andere toepassingen Edula® zalf tenminste 1 á 2 maal daags naar behoefte toepassen.

Edula® zalf is uitsluitend voor uitwendig gebruik! Andere indicaties op voorschrift van de arts. Lees voor het gebruik de bijsluiter

KORTOM:
Edula® zalf is uitstekend geschikt voor alle huidtypen en laat zich snel en soepel verwerken

Ontwikkeling Edula® zalf

Bij de ontwikkeling van de Edula® zalf is géén gebruik gemaakt van dierproeven en schadelijke kleurstoffen zijn niet aanwezig. Er is in alle opzichten naar gestreefd een absoluut top product te maken in samenwerking met dermatologen, chirurgen en farmaceuten. Edula® zalf is dermatologisch getest en hypoallergeen.

 • Vochtvasthoudende en wond-helende zalf
 • Ondersteunt het herstellende vermogen van de huid
 • Vermindert, jeuk, pijn en roodheid
 • Voorkomt ontstekingen
 • Geschikt voor het hele gezin
 • Te gebruiken vanaf 0 jaar
 • Geschikt voor elk huidtype
 • 100% veilig en natuurlijk

Check ook eens de ervaringen van anderen en de resultaten die met Edula® zalf geboekt zijn.

Bestel Edula® zalf hier en ontdek direct de vele voordelen voor je huid >>

Edulazalf littekenzalf 30 gram tube

Lees ook:

Welke wondgenezing fasen zijn er en hoe verlopen ze? (edulazalf.nl)

Vond jij dit een interessant artikel? Deel het dan met je vrienden.
Geschreven door: Mahai

Geef een reactie


0