9 februari 2022

Je huid herstellen en littekens voorkomen

Er zijn diverse manieren waarop je huid beschadigd kan raken. Denk maar eens aan een valpartij waarbij je schaafwonden oploopt. Wanneer je per ongeluk in je vinger snijdt tijdens het voorbereiden van het avondeten. Of wanneer je jouw huid open krabt wanneer je ernstige jeuk hebt bijvoorbeeld door een muggenbeet. Maar ook wanneer je bijvoorbeeld te lang in de zon hebt gezeten. Je een bestraling ondergaat of wanneer je een chemische peeling hebt gehad. Zo zijn er nog tal van voorbeelden op te noemen waarbij de huid beschadigd kan raken, maar uiteindelijk zullen we bij al deze voorbeelden willen weten hoe we de huid weer kunnen herstellen en hoe we littekens kunnen voorkomen. In het volgende artikel vertellen we je daar meer over.

TIP Zoek jij de beste zalf om je huid te herstellen en een litteken te voorkomen? Gebruik dan deze >>

Uitleg over de huid

De huid is het grootste orgaan van het lichaam en is goed voor ongeveer 15% van het totale lichaamsgewicht bij volwassen mensen. Het oefent meerdere vitale beschermende functies uit tegen omgevingsinvloeden en wordt gezien als een barrière die het lichaam beschermt tegen de buitenwereld. Dit wordt mogelijk gemaakt door verschillende weefsels die met elkaar verbonden zijn en de huid wordt gerangschikt in 3 lagen. De eerste laag is de epidermis (opperhuid), de tweede is de dermis (lederhuid) en de derde is de onderhuid (het onderhuidse bindweefsel).(1)

Er is kans op littekenvorming wanneer er trauma optreed dat de onderste huidlagen bereikt. Het zelfhelende vermogen van het lichaam functioneert dan niet meer goed en het lichaam heeft dan moeite om de huid weer dicht te krijgen. Dit lukt het lichaam uiteindelijk wel, maar dan niet zonder dat het een litteken achterlaat. Een litteken bezit echter niet de functies die de normale huid ook heeft, het is bijvoorbeeld niet zo elastisch, niet zo soepel en het mist de juiste hydratatie. Hierdoor kunnen klachten zoals pijn, jeuk, verdikking en verharding ontstaan.

Miljoenen mensen ontwikkelen elk jaar littekens als reactie op huidletsels na een operatie, trauma of brandwonden met aanzienlijke ongewenste fysieke en psychologische effecten. Daarnaast is het algemeen bekend dat het ouder worden een factor is die het normale verloop van wondgenezing beïnvloedt. De bevolking ouder dan 65 jaar neemt wereldwijd toe, en dit kan gepaard gaan met een toename van het aantal personen dat vertraagde wondgenezing ervaart en zodoende ook de kans op littekens vergroot.

KORTOM:
De huid is het grootste orgaan van het lichaam en wordt gezien als een barrière die het lichaam beschermt tegen de buitenwereld. Er is kans op littekenvorming wanneer er trauma optreed dat de onderste huidlagen bereikt.

Hoe kan je de huid herstellen?

Doordat de huid vele functies heeft vertoont het een uniek proces tijdens de genezing van een huidwond. Nadat er trauma optreed gaat je lichaam direct aan de slag om de huidlagen te herstellen en de wond te genezen, dit is een complex proces. Het start met het proces van genezing om bloedverlies te voorkomen. De volgende 3 fasen volgen hierop:

  • De onstekingsfase, in deze fase reinigt het lichaam de wond
  • De regeneratiefase, in deze fase wordt er nieuw weefsel aangemaakt
  • De rijpingsfase, in deze fase gaat het litteken rijpen

Water is absoluut essentieel voor het normaal functioneren van de huid en vooral voor de buitenste laag. Verlies van water uit de huid moet zorgvuldig worden gereguleerd. Door de huid te hydrateren help je het genezingsproces te versnellen. Dit kan door het gebruik van een vocht inbrengende zalf en eventueel in combinatie met het afdekken van de wond, waardoor je een vochtig wond milieu creëert.

KORTOM:
Water is absoluut essentieel voor het normaal functioneren van de huid. Door de huid te hydrateren help je het genezingsproces te versnellen.

De huid herstellen met Edula® zalf

Wanneer de huid beschadigd raakt om wat voor rede dan ook is het zaak om de huid barrièrefunctie te herstellen. De bovenste huidlaag is een beschermlaag die verdamping voorkomt en wanneer deze beschadigd raakt kan je de huid een handje helpen door extra bescherming te bieden. Zo voorkom je dat vocht verdampt en dat je huid uitdroogt. Bovendien minimaliseer je zo de kans op een litteken.

Edula® zalf hydrateert je huid door de juiste beschermlaag te bieden. Edula® zalf is een wondzalf, die Calendula oertinctuur bevat, bereid uit Calendula officinalis, in Nederland bekend onder de naam Goudsbloem. Het is een veilig en natuurlijk product dat door vooraanstaande dermatologen en farmaceuten is ontwikkeld en in klinische toepassingen bij vele duizenden patiënten zijn waarde heeft bewezen.

Edula® zalf bestaat al ruim 35 jaar en wordt aan diverse academische en algemene ziekenhuizen en tevens aan particuliere klinieken in binnen- en buitenland geleverd. Door z’n multi toepasbaarheid is Edula® zalf bovendien niet alleen geschikt voor het behandelen van littekens. De zalf kan ook voor veel verschillende huidaandoeningen gebruiken worden zoals een droge huid, acne, eczeem of rosacea.

Edula® zalf heeft als eigenschap dat het een vochtvasthoudende en regulerende zalf is, het verbetert de uitwisseling van vocht tussen de laagjes van de opperhuid onderling. Verder werkt het wond-helend en ontstekingsremmend. Dankzij het herstellende vermogen geneest de huid mooier en sneller. Daarnaast zullen klachten zoals roodheid, jeuk en pijn verminderen of zelfs verdwijnen.

Gebruik:

Edula® zalf heeft een lichte aangename geur en is uitstekend geschikt voor alle huidtypen en laat zich snel en soepel verwerken. Na het sluiten van de wond kan je al beginnen met het smeren van Edula® zalf. Houdt er rekening mee dat je pas begint een week nadat eventuele hechtingen zijn verwijderd. Breng een laag Edula® zalf aan. Waar mogelijk de wond afdekken met een gaaskompres. Gedurende de eerste 2 maanden 2 á 3 maal per dag, de derde en vierde maand 1 á 2 maal per dag. Daarna zolang als nodig 1 maal per dag tot het litteken genezen is. De zalf dient niet in gemasseerd te worden bij recente littekens! Lees voor het gebruik de bijsluiter

  • Vochtvasthoudende en wond-helende zalf
  • Geschikt voor het hele gezin vanaf 0 jaar
  • Vermindert jeuk, pijn en roodheid
  • Voorkomt ontstekingen
  • Geschikt voor elk huidtype
  • Veilig en natuurlijk

Check ook eens de ervaringen van anderen en de resultaten die met Edula® zalf geboekt zijn en overtuig jezelf.

Bestel Edula® zalf hier en ontdek direct de effectieve werking >>

huid herstellen met Edula zalf

Lees ook:

Litteken pijn | Edula® zalf | Start direct met het behandelen ervan (edulazalf.nl)

Vond jij dit een interessant artikel? Deel het dan met je vrienden.
Geschreven door: Mahai

Geef een reactie


Edula zalf 30 gram tube

Ontdek hoe je met Edula® zalf snel van huidklachten afkomt.

0