peeling
7 juni 2024

Wat zijn de voordelen van een peeling?

Iedereen wil een gezonde en stralende huid, daarom bestaan er veel verschillende manieren van het verzorgen van je huid. Een effectieve en populaire manier hiervoor is een peeling. Bij een peeling wordt de bovenste laag van je huid aangepakt waardoor nieuwe huidcellen gemaakt worden die je huid direct een vollere look geven. Het helpt bovendien niet alleen bij het laten stralen van je huid, maar het is ook effectief bij het behandelen van oneffenheden zoals pigmentvlekken, fijne lijntjes en littekens. In deze tekst leggen we je uit wat een peeling is, hoe het werkt, welke soorten er bestaan en wat de voordelen ervan zijn. Ook bespreken we een aantal tips om je huid te verzorgen na een behandeling.

TIP: Op zoek naar de perfecte nabehandeling van een peeling? Gebruik dan deze zalf >>

Wat is een peeling?

Een peeling is een behandeling waarbij verschillende methoden kunnen worden gebruikt om de dode huidcellen van de bovenste huidlaag te verwijderen. Dit proces stimuleert de regeneratie van de huid en zorgt ervoor dat nieuwe huidcellen naar de oppervlakte komen (1). Hierdoor zal je een stralende en gladdere huid krijgen. Er bestaan verschillende soorten peelings met elk verschillende resultaten. Zo zijn er lichte peelings die heel oppervlakkig blijven, maar ook diepere peelings die worden gebruikt bij behandelingen waar een meer ingrijpend resultaat nodig is.

Welke soorten peelings bestaan er?

Er zijn verschillende soorten peelings, elk met hun eigen specifieke werking en voordelen:

Zo heb je zogenoemde mechanische peelings. Bij deze peelings wordt er een fysieke scrub gebruikt om de dode huidcellen te verwijderen. Denk hierbij aan microdermabrasie of scrubs met fijne tot grovere korreltjes. De scrubs kan je zelf ook uitvoeren, maar microdermabrasie wordt vaak door een professional uitgevoerd. Deze behandelingen zijn vrijwel altijd oppervlakkig.

Daarnaast bestaan er chemische peelings. Dit zijn één van de meest bekende vormen van peelings. Deze behandelingen gebruiken chemische oplossingen zoals glycolzuur, melkzuur of salicylzuur om de huid te exfoliëren. Afhankelijk van je eigen behoefte kan je kiezen voor een oppervlakkige of diepe behandeling (2).

Heb je een gevoelige huid, dan kan je kiezen voor een fruitzuur behandeling. Deze behandelingen bevatten enzymen van vruchten die helpen om de dode huidcellen af te breken en zijn vaak minder ingrijpend dan chemische behandelingen, waardoor zij geschikt zijn voor de gevoelige huid (3). Ook bio peelings zijn geschikt voor de gevoelige huid omdat zij gebruik maken van alleen natuurlijke ingrediënten.

Ten slotte zijn er nog laser peelings. Hierbij wordt een laser ingezet om de bovenste huidlaag te verwijderen en de collageenproductie te stimuleren. De behandelingen zijn vaak dieper en geven daardoor langdurige resultaten.

KORTOM:
Een peeling is een behandeling waarbij de bovenste huidlaag wordt verwijderd en de productie van nieuwe huidcellen wordt gestimuleerd. Er zijn verschillende methoden zoals een chemische peeling, fruitzuur behandelingen en laserpeelings. 

Wat zijn de voordelen van een peeling?

Afhankelijk van de soort peeling die je kiest, zijn er verschillende voordelen voor je huid. Naast dat je huid natuurlijk gaat stralen, zijn er nog een aantal andere belangrijke voordelen. Wij hebben ze allemaal voor je op een rij gezet.

 • Verbeterde huidtextuur
 • Verminderde fijne lijntjes en rimpels
 • Effectief tegen acne en littekens van acne
 • Het verkleinen van je poriën
 • Het stimuleren van de collageen productie
 • Verminderde hyperpigmentatie en andere oneffenheden
 • Vervaagde en verminderde littekens
 • Een goede algemene huidgezondheid

Edula® zalf als nabehandeling

Na een peeling is je huid vaak gevoelig, vooral bij sterke chemische peelings. Het is dan belangrijk om goed voor je huid te zorgen zodat deze op een nette en gezonde manier hersteld. Een zeer geschikte zalf hiervoor is Edula® zalf. Edula® zalf is namelijk een natuurlijke zalf dat helpt om je huid te voeden en hydrateren. Door het gebruik zal de huid sneller en mooier herstellen.

Edula® zalf is een zalf die een Calendula (Goudsbloem) extract bevat. Dankzij de eigenschappen hiervan, wordt je huid gevoed en gehydrateerd. Daarnaast is de zalf erg effectief bij huidaandoeningen zoals eczeem en rosacea, maar ook bij huidklachten zoals schilfers, roodheid, pijn, bultjes en jeuk. Breng de zalf twee á driemaal daags aan en laat het goed intrekken. Lees voor gebruik de bijsluiter. 

Alle voordelen van Edula® zalf op een rijtje:

 • Geschikt voor alle huidtypen
 • Natuurlijke ingrediënten
 • Hydraterend en vochtvasthoudend
 • Geschikt voor alle leeftijden
 • Helpt bij het verminderen van jeuk, irritaties en ontstekingen
 • Geschikt om te gebruiken bij andere huidklachten zoals verbrandingeneczeemrosaceadroge huid en wondjes.

Andere tips voor de nabehandeling van je huid

Naast het smeren van Edula® zalf, zijn er ook nog een aantal andere dingen die je kan doen om je huid te verzorgen na een peeling. Dit zijn dingen zoals:

 • Voldoende water drinken
 • Je huid goed insmeren met zonnebrandcrème, ook in de winter
 • Niet krabben of pulken aan je huid
 • Geen irriterende producten op de huid smeren
 • Hitte vermijden

Check ook eens de ervaringen van anderen en de resultaten die met Edula® zalf geboekt zijn.

Bestel Edula® zalf hier en ervaar direct de effectieve werking >>

Edula zalf 30 gram tube

Bekijk ook:

Wat kan je doen bij schilfers op je neusvleugels?

Vond jij dit een interessant artikel? Deel het dan met je vrienden.
Geschreven door: Rozemarijn

Geef een reactie


0