fruitzuur peeling
16 mei 2024

Hoe werkt een fruitzuur peeling?

Er zijn verschillende manieren om je huid te verzorgen en behandelen. Een methode daarvan is een AHA-peeling. Dit is een peeling op basis van verschillende zuren, waaronder fruitzuren. Deze methode wordt tegenwoordig steeds vaker gebruikt, maar wat houdt het nu eigenlijk in? In deze tekst kijken we naar wat een fruitzuur peeling is, hoe het werkt en hoe je je huid daarna het beste kan verzorgen.

TIP: Wil jij je huid direct na de behandeling verzorgen? Gebruik dan deze zalf >>

Wat is een fruitzuur peeling?

Een fruitzuur peeling is een vorm van een AHA-peeling. Dit staat voor Alpha Hydroxy Acid, een zuur op basis van organische componenten. Er bestaan verschillende zuren binnen deze verzamelnaam, waaronder zuren op basis van rietsuiker, lactose of fruit. De meest voorkomende fruitzuren zijn glycolzuur (op basis van rietsuiker), citroenzuur (op basis van citrus), appelzuur (op basis van appel) en wijnsteenzuur (op basis van druiven) (1).

Bij een fruitzuur peeling wordt er gedurende een korte tijd zuur op je gezicht aangebracht. Door de zuren dringt dit snel door in de huid waar het de aanmaak van nieuwe huidcellen stimuleert. Daarna wordt er een basisch middel op de huid aangebracht om het zuur te neutraliseren waarna alles van de huid wordt gehaald (2). Een peeling duurt vaak slechts 30 minuten, maar er zijn over het algemeen meerdere behandelingen nodig om een blijvend effect te geven.

Voor wie is een fruitzuurpeeling geschikt?

Of je gebruik wil maken van een fruitzuur peeling is afhankelijk van je eigen wensen. Over het algemeen wordt deze methode voornamelijk ingezet om fijne lijntjes, lichte huidverkleuringen, kleine littekens en andere oppervlakkige oneffenheden te verwijderen. Het kan ook gebruikt worden bij mensen die last hebben van acne (3).

KORTOM:
Een fruitzuur peeling is een peeling door middel van fruitzuren zoals rietsuiker, citrus en appel. Dit wordt op het gezicht aangebracht waar het de aanmaak van nieuwe huidcellen stimuleert. Het is geschikt voor mensen die van fijne lijntjes, oppervlakkige oneffenheden of kleine littekens af willen. 

Wat zijn de effecten van een fruitzuur peeling?

Een fruitzuurpeeling je hoort het vaak voorbijkomen, maar wat doet het nu precies? Wij hebben de effecten van deze peeling voor je uitgeschreven zodat je precies weet wat je kan verwachten.

1. Het scrubt de huid

Peelings worden het meest ingezet als een manier van het scrubben van de huid dat net iets dieper gaat dan een gewone scrub. Door het scrubben haal je de laag dode huidcellen van je gezicht en stimuleer je de aanmaak van nieuwe huidcellen die daarvoor in de plaats komen. De jonge huidcellen geven je gezicht een betere uitstraling en zijn flexibeler waardoor zij een soort “lift” geven aan je gezicht.

2. Je produceert meer collageen

Naarmate je ouder wordt, gaat je huid minder collageen produceren. Dit is een natuurlijk proces, maar het kan er wel voor zorgen dat je huid er doffer en “losser” uit ziet. Door de peeling wordt de collageen productie van je huid gestimuleerd waardoor je huid een nieuwe en jongere look krijgt.

3. Een peeling kan effectief zijn bij acne

Acne is vaak het gevolg van verstopte poriën die gaan ontsteken. Door het scrub-effect van de peeling, maak je je poriën leeg en kan het ook toekomstige verstoppingen voorkomen. Daarnaast schijnen deze zuren effectief te zijn bij het verkleinen van de poriën van je gezicht, waardoor het minder snel voorkomt dat er oliën en andere stofjes in je poriën terecht komen.

KORTOM:
Het uitvoeren van een fruitzuur peeling kan veel voordelen met zich meebrengen, waaronder het scrubben van de huid, het produceren van collageen en het verminderen van acne. 

Edula® zalf ter nabehandeling van een fruitzuur peeling

Na een fruitzuur peeling is je huid heel gevoelig. Dit is niet gek, er is namelijk net een klein laagje van je huid af gekomen. Het is daarom des te belangrijker dat je goed voor je huid zorgt, zodat deze op een mooie manier hersteld. Je kan hierbij het beste een zalf zoals Edula® zalf gebruiken. Deze natuurlijke zalf zal je huid ondersteunen bij het herstel en voor mooie resultaten zorgen. Je huid zal nog sneller en mooier herstellen.

Edula® zalf is een zalf op basis van Calendula (Goudsbloem) extract dat de huid voedt en een beschermlaagje vormt waardoor de huid tegelijkertijd gehydrateerd wordt en blijft. Het is ontwikkeld in samenwerking met dermatologen en farmaceuten en het wordt al meer dan 35 jaar in de farmaceutische industrie gebruikt. Daarnaast heeft Edula® zalf kalmerende effecten en is het effectief tegen ontstekingen, roodheid, jeuk en uitdroging. Breng de zalf twee á driemaal daags aan en laat het goed intrekken. Lees voor gebruik de bijsluiter. 

Alle voordelen van Edula® zalf op een rijtje:

  • Geschikt voor alle huidtypen
  • Natuurlijke ingrediënten
  • Hydraterend en vochtvasthoudend
  • Geschikt voor alle leeftijden
  • Helpt bij het verminderen van jeuk, irritaties en ontstekingen
  • Geschikt om te gebruiken bij andere huidklachten zoals verbrandingeneczeemrosaceadroge huid en wondjes.

Check ook eens de ervaringen van anderen en de resultaten die met Edula® zalf geboekt zijn.

Bestel Edula® zalf hier en ervaar direct de effectieve werking >>

Edula zalf 30 gram tube

Bekijk ook:

Litteken verzorgen na hechting: Dit is de beste manier

Vond jij dit een interessant artikel? Deel het dan met je vrienden.
Geschreven door: Rozemarijn

Geef een reactie


Edula zalf 30 gram tube

Ontdek hoe je met Edula® zalf snel van huidklachten afkomt.

0