bio peeling
21 mei 2024

Wat is een bio peeling en wat zijn de voordelen?

Wil je graag je huid verzorgen en verbeteren in één behandeling? Dan is een bio peeling misschien wat voor je. Dit is een natuurlijke behandeling zonder chemische middelen, waardoor je vrijwel altijd zekerheid hebt dat je huid er goed op reageert. Daarnaast heeft het verschillende voordelen voor je huid en de uitstraling daarvan. In deze tekst leggen we je uit wat een bio peeling is en wat de voordelen hiervan zijn.

TIP: Op zoek naar naverzorging bij een bio peeling behandeling? Gebruik dan deze zalf >>

Wat is een bio peeling?

Een bio peeling is een gezichtsbehandeling waarbij je natuurlijke ingrediënten gebruikt om de huid te scrubben in plaats van chemische ingrediënten. Een bio peeling is zachter voor de huid en gebruik alleen plantaardige en biologische onderdelen die de huid ondersteunen en de aanmaak van nieuwe huidcellen stimuleren. Vaak bestaat het uit een combinatie van zeewier, algen en kruiden (1). Doordat de peeling mild van aard is, is deze heel goed te gebruiken voor mensen met een gevoelige huid of mensen die snel reageren op chemicaliën in cosmetica. Ook stimuleert het de doorbloeding meer dan andere behandelingen, wat goed is voor de cel vernieuwing van de huid.

Waarvoor kan je een bio behandeling gebruiken?

Over het algemeen wordt een biologische peeling voor dezelfde doelen gebruikt als andere peelings, waaronder (2):

 • Het verminderen van fijne lijntjes en rimpels
 • De huidtextuur verbeteren
 • Pigmentvlekken en/of UV-schade verminderen
 • Acne bestrijden en acne littekens behandelen
 • Het hydrateren van de huid voor een stralende look
 • Rosacea klachten

De resultaten van een bio peeling zijn over het algemeen subtieler dan die van een chemische peeling. Dit heeft te maken met de ingrediënten, maar het is wel goed om er rekening mee te houden voordat je aan een peeling begint.

Edula® zalf als nabehandeling bij een bio peeling

Net als bij chemische peelings is het belangrijk dat je na de behandeling goed voor je huid zorgt. Doordat de werkzame stoffen in de huid trekken, kan je de eerste 24 tot 48 uur het idee hebben dat het masker nog op je gezicht zit. Dit is natuurlijk niet zo, maar het laat wel zien dat de huid extra gevoelig is. Je kan in deze periode (en daarna) dan het beste een vette zalf zoals Edula® zalf smeren om de huid te kalmeren en verzorgen. Edula® zalf bestaat al ruim 35 jaar en heeft zich in die tijd bewezen als een kwalitatief hoogwaardig product met echte resultaten.

Edula® zalf is een natuurlijke zalf dat bestaat uit een Calendula (Goudsbloem) extract. De zalf voelt vet aan en vormt een beschermend laagje op de huid waardoor er geen vuil of bacteriën in kunnen komen. Daarnaast voedt het de huid en houdt het deze gehydrateerd waardoor je geen last van zal krijgen van een droge huid. Breng de zalf twee á driemaal daags aan en laat het goed intrekken. Bij voorkeur kan je het lichtjes inmasseren. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Alle voordelen van Edula® zalf op een rijtje:

 • Geschikt voor alle huidtypen
 • Natuurlijke ingrediënten
 • Hydraterend en vochtvasthoudend
 • Geschikt voor alle leeftijden
 • Helpt bij het verminderen van jeuk, irritaties en ontstekingen
 • Geschikt om te gebruiken bij andere huidklachten zoals verbrandingeneczeemrosaceadroge huid en wondjes.

Check ook eens de ervaringen van anderen en de resultaten die met Edula® zalf geboekt zijn.

Bestel Edula® zalf hier en ervaar direct de effectieve werking >>

Edula zalf 30 gram tube

Bekijk ook:

Microneedling littekens: Hoe werkt het?

Vond jij dit een interessant artikel? Deel het dan met je vrienden.
Geschreven door: Rozemarijn

Geef een reactie


0