litteken neus
12 april 2024

Heb jij last van een litteken op je neus?

Een litteken op je neus kan voor sommige mensen een bron van ongemak of onzekerheid zijn, maar het is geen zeldzaam iets. Er zijn namelijk verschillende redenen waarom je last kan krijgen van littekens op je neus. In deze tekst kijken we naar het ontstaan van een litteken op de neus, waarom een litteken op je neus anders is dan een litteken elders op het lichaam en hoe je deze littekens het beste kan behandelen. Lees snel verder!

TIP: Op zoek naar een zalf om littekens te minimaliseren? Gebruik dan deze >>

Hoe ontstaat een litteken op je neus?

Littekens op de neus ontstaan door gelijke oorzaken als vrijwel alle andere littekens. Zo kunnen ze ontstaan door letsel, operaties, acne of brandwonden. Wanneer de huid beschadigd raakt, en dan met name de diepere huidlaag, reageert het lichaam hierop door extra collageenvezels aan te maken op de plek van de wond (1). Deze vormen een nieuwe laag huid, maar zien er anders uit en zijn ook stugger dan de rest van je huid. Hierdoor zie je vaak een litteken verschijnen.

Omdat de neus relatief klein is in verhouding tot andere lichaamsdelen, zullen de littekens over het algemeen ook vrij klein blijven. Dit is echter wel afhankelijk van de oorzaak van het litteken.

Wat is het verschil tussen een litteken op je neus versus elders op het lichaam?

Littekens op de neus kunnen meer opvallen dan littekens op andere delen van het lichaam vanwege de prominente positie van de neus in het gezicht. Daarnaast is de huid van je gezicht, en daarbij ook je neus, gevoeliger waardoor er sneller oneffenheden zichtbaar worden en littekens ontstaan. Het gezicht wordt continu blootgesteld aan verschillende factoren die invloed hebben op hoe je littekens eruit komen te zien. Denk aan dingen zoals zonlicht of hele droge lucht. Ook krabben mensen over het algemeen snel aan hun neus waardoor er bacteriën van je handen in de wond of op het litteken kunnen komen. Het is daarom belangrijk om je litteken goed te verzorgen om te voorkomen dat deze gaat irriteren of ontsteken.

KORTOM:
Een litteken op je neus ontstaat op dezelfde manier als elk ander litteken. Toch zullen deze littekens meer opvallen doordat zij op een meer zichtbare plek zitten. Ook is de huid van de neus gevoeliger waardoor er sneller oneffenheden kunnen ontstaan.

Behandelen met Edula® zalf

Wanneer je last hebt van een litteken op je neus, is het belangrijk om deze goed te verzorgen zodat deze zo goed en onopvallend mogelijk hersteld. Het beste kan je hiervoor Edula® zalf gebruiken. Dit is een natuurlijke zalf op basis van een Calendula (Goudsbloem) extract. Deze stof helpt bij het kalmeren, voeden en hydrateren van de huid waardoor het herstelproces wordt bevorderd. Edula® zalf bestaat al ruim 35 jaar en heeft zich in die tijd bewezen als een kwalitatief hoogwaardig product met echte resultaten.

Edula® zalf is niet alleen geschikt voor het voeden van de huid, maar ook helpt het bij het voorkomen en verminderen van jeuk, zwellingen, roodheid en overmatige littekenvorming. Een vers litteken is vaak nog erg gevoelig en kan wat gaan trekken of jeuken. Door Edula® zalf aan te brengen, voorkom je dat het blijft jeuken en zal je er sneller van af blijven. Breng Edula® zalf twee á driemaal per dag aan op de huid. Bij voorkeur eenmaal voor slapen gaan. Je kan tot maximaal 2 jaar het eindresultaat van een litteken bevorderen, daarna kan je alleen nog de klachten verminderen. Lees voor gebruik de bijsluiter. 

Alle voordelen van Edula® zalf op een rijtje:

  • Geschikt voor alle huidtypen
  • Hydraterend en vochtvasthoudend
  • Geschikt voor alle leeftijden
  • Helpt bij het verminderen van jeuk, irritaties en ontstekingen
  • Geschikt om te gebruiken bij andere huidklachten zoals verbrandingeneczeemrosaceadroge huid en wondjes.

Zijn er andere manieren om een litteken op je neus te behandelen?

Heb je nu heel veel last van het litteken op je neus omdat je hem in de weg vindt zitten of omdat je er onzeker over bent? Dan zijn er nog andere mogelijkheden om je litteken te behandelen. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor (micro)dermabrasie, een chemische peel of lasertherapie. Deze opties zijn wat heftiger qua ingreep, maar helpen vaak wel om het litteken nog meer te vervagen of zelfs helemaal weg te halen (2). Bij al deze behandelingen kan je Edula® zalf gebruiken als nazorg.

Ten slotte is het altijd belangrijk om je litteken zo goed mogelijk te beschermen, zeker wanneer deze op je neus voorkomt. Smeer hem dus altijd in met zonnebrandcrème, zelfs in de winter. Zonlicht kan namelijk veel schade doen aan je litteken waardoor deze bescherming vrijwel onmisbaar is.

Check ook eens de ervaringen van anderen en de resultaten die met Edula® zalf geboekt zijn.

Bestel Edula® zalf hier en ervaar direct de effectieve werking >>

litteken neus behandelen met Edula zalf

Bekijk ook:

Jeuk na operatie: Wat kan je ertegen doen?

Vond jij dit een interessant artikel? Deel het dan met je vrienden.
Geschreven door: Rozemarijn

Geef een reactie


0