jeukend voorhoofd
23 januari 2024

Dit veroorzaakt een jeukend voorhoofd

Heb jij regelmatig last van jeuk aan je voorhoofd, dan ben je zeker niet de enige. Veel mensen hebben hier wel eens last van en soms gaat het ook gepaard met andere klachten zoals roos, bultjes of uitslag. Een jeukend voorhoofd kan erg vervelend zijn en je belemmeren in het dagelijks leven. Gelukkig bestaan er voldoende oplossingen voor dit probleem. In deze tekst leggen wij je uit wat een jeukend voorhoofd veroorzaakt, welke symptomen er nog meer bij komen kijken en wat je ertegen kan doen.

TIP: Op zoek naar een effectief middel tegen een jeukend voorhoofd? Gebruik dan deze >>

Wat veroorzaakt een jeukend voorhoofd?

Er zijn verschillende dingen die een jeukend voorhoofd kunnen veroorzaken. Vaak heeft dit te maken met een ontsteking van de huid of externe factoren. De meest voorkomende oorzaken zijn (1):

  • Droge huid. Een droge huid kan ontstaan door weersomstandigheden, zoals kou of juist flinke hitte. Ook kan het gebruik van bepaalde lotions of zeep de huid uitdrogen.
  • Roos/huidschilfers. Huidschilfers en roos ontstaan als een vorm van seborrhoïsch eczeem waarbij de hoofdhuid te veel talg produceert. Vanaf de hoofdhuid kan het zich uitbreiden naar het voorhoofd.
  • Huidaandoeningen. Aandoeningen zoals psoriasis en eczeem kunnen klachten zoals jeuk veroorzaken. In sommige gevallen komen de klachten ook voor op het voorhoofd, maar dit gebeurt vaak in combinatie met dezelfde klachten op andere lichaamsdelen.
  • Contact eczeem/allergische reactie. Wanneer je gevoelig bent voor één of meerdere stoffen of een allergie hebt, kan contact met deze allergie zorgen voor jeuk. Wanneer je voorhoofd in contact komt met deze stoffen kan je daarom jeuk aan je voorhoofd krijgen.
  • Insectenbeten- of steken. Zeker in de zomer zijn er meer insecten buiten. Wanneer deze toevallig steken of bijten, kan je last krijgen van jeuk als een reactie op de beet.

Wat zijn andere symptomen van een jeukend voorhoofd?

Afhankelijk van de oorzaak van de jeuk, zal een jeukend voorhoofd meestal niet het enige symptoom zijn. Vaak gaat de jeuk namelijk gepaard met andere klachten zoals (2):

  • Schilfers
  • Roodheid
  • Bultjes of blaasjes
  • Pijn/brandend gevoel
  • Haaruitval (wanneer de jeuk ook op de hoofdhuid plaatsvindt)
  • In sommige gevallen kan de huid ook (licht) zwellen, zoals bij een allergische reactie of een insectenbeet/steek.

KORTOM:
Een jeukend voorhoofd kan door verschillende factoren ontstaan zoals huidziekten, insectenbeten of een allergische reactie. Vaak gaat het ook gepaard met andere symptomen zoals roodheid, schilfers, blaasjes of een pijnlijk gevoel. 

Hoe kan je deze jeuk behandelen?

Afhankelijk van de oorzaak, zijn er verschillende manieren waarop je een jeukend voorhoofd kan behandelen. Toch zijn er een aantal dingen die je kan doen die vrijwel altijd helpen bij het verlichten van de klachten. Zo is het belangrijk om krabben aan de huid te vermijden. Krabben kan de klachten namelijk verergeren en kan ook ontstekingen veroorzaken wanneer je vieze nagels of vingers hebt.

Daarnaast is het belangrijk om, bij de eerste klachten, gelijk te stoppen met het gebruik van irriterende producten zoals make-up of sterke producten. Kies in de plaats daarvan voor milde zeep en producten speciaal voor de gevoelige huid. Ook kan het helpen om het dragen van hoeden, bandana’s en sjaals (tijdelijk) te vermijden tot de klachten voorbij zijn (3).

Smeer altijd je gezicht in met zonnebrandcrème wanneer je van huis gaat en vermijd blootstelling aan extreme weersomstandigheden zoals hitte, direct zonlicht, harde wind of flinke kou. Bedek de huid goed en bescherm deze tegen uitdroging.

Ten slotte is het altijd goed om voldoende water te drinken en om gevarieerd te eten zodat je lichaam alle voedingsstoffen krijgt die het nodig heeft. Bij aanhoudende klachten kan je contact opnemen met je huisarts voor verder onderzoek en eventueel een doorverwijzing naar een dermatoloog.

KORTOM:
Om de klachten van een jeukend voorhoofd te verminderen kan je het beste stoppen met krabben en het gebruik van irriterende stoffen op de huid. Daarnaast is het belangrijk de huid goed te beschermen en om voldoende water te drinken. 

Edula® zalf bij een jeukend voorhoofd

Naast het volgen van bovenstaande tips, kan je er ook kiezen om een zalf te gebruiken tegen de jeuk. Edula® zalf is een ideaal middel hiervoor! Het is een volledig natuurlijke zalf vol gezonde en voedende stoffen die de huid helpen te herstellen en hydrateren.

Edula® zalf is ontwikkeld door dermatologen en farmaceuten en het wordt al meer dan 35 jaar in de farmaceutische industrie gebruikt. Het is geschikt voor alle leeftijden en huidtypen. Edula® zalf ondersteunt de huid doordat het deze voedt, hydrateert en beschermt tegen klachten zoals jeuk, roodheid en bultjes. Ook is het effectief tegen eczeem, psoriasis en rosacea. Breng het twee á driemaal daags aan en laat het goed intrekken. Lees voor gebruik de bijsluiter. 

Alle voordelen van Edula® zalf op een rijtje:

  • Geschikt voor alle huidtypen
  • 100% natuurlijk
  • Hydraterend en vochtvasthoudend
  • Geschikt voor alle leeftijden
  • Helpt bij het verminderen van pijn, irritaties en ontstekingen
  • Geschikt om te gebruiken bij andere huidklachten zoals verbrandingeneczeemrosaceadroge huid en wondjes.

Check ook eens de ervaringen van anderen en de resultaten die met Edula® zalf geboekt zijn.

Bestel Edula® zalf hier en ervaar direct de effectieve werking >>Edulazalf 30 gram tube

Bekijk ook:

Wondroos benen: Wat is het en kan je het voorkomen?

Vond jij dit een interessant artikel? Deel het dan met je vrienden.
Geschreven door: Rozemarijn

Geef een reactie


Edula zalf 30 gram tube

Ontdek hoe je met Edula® zalf snel van huidklachten afkomt.

0