onrustige huid gezicht
30 november 2022

Wat kan je doen bij een onrustige huid gezicht?

Ken je het gevoel? Dat de huid van je gezicht op sommige plekken begint te trekken, of zelfs begint te jeuken? Dit kan een teken zijn van een onrustige huid gezicht. Een onrustige huid op je gezicht kan zich op verschillende manieren uiten. Dit heeft te maken met omgevingsfactoren, maar ook met je eigen lichaam. Toch is het heel belangrijk om goed voor je gezichtshuid te zorgen, omdat het veel te verduren krijgt, zeker in de winter. De koude en gure Nederlandse wind zorgt er namelijk al gauw voor dat je last kan krijgen van je huid. Hoe een onrustige huid gezicht ontstaat en wat je ertegen kan doen, vertellen we je hier. Lees dus snel verder!

Op zoek naar een zalf om een onrustige gezichtshuid mee te behandelen? Gebruik deze >>

Hoe ontstaat een onrustige huid gezicht?

Er zijn verschillende redenen waarom je mogelijk last hebt van een onrustige huid op je gezicht. In veel gevallen uiten de klachten zich dan ook op andere manieren. Hieronder hebben we een lijstje met mogelijke oorzaken en hoe de klachten zich dan uiten. Dit kan je namelijk helpen om te herkennen waar je klachten mogelijk vandaan komen.

 • Het weer. Zeker in de winter krijg je vaak te maken met een koude, gure en harde wind. Je gezicht is daarbij vaak een van de meest blootgestelde plekken. Koude wind is minder goed in staat om vocht vast te houden, waardoor je huid sneller uitdroogt in de winter, zelfs wanneer het regent of sneeuwt (1). Als een gevolg hiervan, kan je last krijgen van een droge en geïrriteerde huid. De huid kan rood kleuren, pijnlijk aanvoelen en soms ook opzwellen. Wanneer je de huid niet goed vet houdt, kunnen er ook scheurtjes ontstaan die kunnen leiden tot kleine bloedingen. Koude (en harde) wind kan ook bestaande huidklachten zoals eczeem en acne verergeren. 
 • Acne. Een veelvoorkomende klacht bij tieners en jongvolwassenen is acne. Dit ontstaat wanneer de talgklieren in de huid verstopt raken. Wanneer deze dan ontsteken, ontstaan er puistjes. In tegenstelling tot wat sommige mensen denken, kan acne echter ook na de pubertijd voorkomen. Acne kan ontstaan door verschillende factoren zoals hormonen, het gebruik van cosmetica, bepaalde geneesmiddelen, maar ook erfelijkheid (2).
 • Irriterende producten of cosmetica. Soms lijkt het alsof je huid maar blijft irriteren, ondanks dat je het goed verzorgt. Het probleem kan dan liggen bij de producten die je gebruikt, zeker wanneer je een gevoelige huid hebt. Je gezichtshuid is erg gevoelig en wanneer je hier producten op smeert met irriterende ingrediënten, of je make-up te lang laat zitten, dan kan dit irritaties van de huid veroorzaken. Wanneer je hier last van hebt, kan de huid gevoelig aanvoelen, pijnlijk zijn of zelfs branden. Ook kan je huid er roder uitzien en kunnen er puistjes ontstaan. Als je vermoed dat deze producten de oorzaak zijn van je klachten, helpt het soms al om een paar dagen je gezicht alleen met lauw water te wassen. Dan zie je gelijk of de klachten minder worden. (3)
 • Onderliggende aandoeningen. Soms kunnen klachten van de (gezichts)huid ook een gevolg zijn van een onderliggende aandoening. Denk hierbij aan eczeem of rosacea. Wanneer je al bekend bent met de aandoening op andere plekken van je lichaam, kan je de klachten vaak snel herkennen. Wanneer dit echter de eerste keer is dat je ermee in aanraking komt, kan een diagnose bij de huisarts soms al veel verschil maken.
 • Overige klachten. Er bestaan natuurlijk ook nog overige klachten zoals irritatie van bepaalde stoffen van je kleding, een insectenbeet of gewoon een erg gevoelige huid. Deze klachten kan je het beste per keer bekijken en behandelen.

KORTOM:
Er zijn verschillende redenen waarom je last kan krijgen van een onrustige huid gezicht. Zo kan het veroorzaakt worden door het weer, door acne, door cosmetica, maar ook door onderliggende aandoeningen. De klachten verschillen per oorzaak, daarom is het goed om te kijken naar wat je klachten zijn. Zo kom je namelijk sneller bij de oorzaak terecht. 

Edula® zalf bij de behandeling van onrustige huid gezicht

Wanneer je last hebt van een onrustige huid op je gezicht, wil je hier natuurlijk zo snel mogelijk vanaf komen. Edula® zalf kan je hierbij helpen. De zalf voedt de huid en helpt om irritaties te verminderen en voorkomen. Het is een vette zalf die uit 100% natuurlijke ingrediënten bestaat. Doordat Edula® zo zacht voor de huid is, is het dus ook een perfecte zalf om op je gezicht te smeren wanneer je last hebt van huidirritaties. Zeker bij koud weer is de zalf geschikt omdat het de huid goed gehydrateerd houdt en daarmee dus beter beschermt tegen de koude wind.

Breng de zalf tweemaal daags aan op de onrustige huid en laat deze goed intrekken. Je kan dit daarom het beste doen na het wassen van je gezicht in de ochtend en vlak voordat je gaat slapen. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Alle voordelen van Edula® zalf op een rijtje: 

 • Vochtvasthoudende en wond-helende zalf
 • Geschikt voor het hele gezin vanaf 0 jaar
 • Vermindert jeuk, pijn en roodheid
 • Voorkomt ontstekingen
 • Geschikt voor elk huidtype
 • 100% natuurlijk
 • Geschikt om te gebruiken bij andere huidklachten zoals brandwondeneczeemrosaceadroge huid en wondjes.

Check ook eens de ervaringen van anderen en de resultaten die met Edula® zalf geboekt zijn.

Bestel Edula® zalf hier >>

onrustige huid gezicht behandelen met Edulazalf 30 gram tube

Lees ook:

Schaafwond herstel: Hoe lang duurt het en hoe kan je het proces ondersteunen?

Vond jij dit een interessant artikel? Deel het dan met je vrienden.
Geschreven door: Rozemarijn
0