onrustige huid
16 november 2022

Wat kan je doen bij een onrustige huid?

Je huid is het grootste orgaan van je gehele lichaam. Het beschermt je tegen weer en wind, maar ook tegen schadelijke stoffen. Het is dus heel belangrijk voor je algemene gezondheid om een gezonde huid te hebben. We hebben allemaal af en toe wel eens last van onze huid, maar wanneer je vaak een onrustige huid hebt, kan dit heel vervelend zijn. In deze tekst beschrijven we hoe een onrustige huid kan ontstaan en wat je hiertegen kan doen.

Op zoek naar een hydraterende zalf om je geïrriteerde huid te herstellen? Gebruik deze >>

Hoe ontstaat een onrustige huid?

Er zijn verschillende manieren waarop je last kan krijgen van een onrustige huid. Vaak heeft dit met externe factoren te maken, zoals de huidverzorging of juist weersomstandigheden. Ook kunnen interne factoren, zoals hormonen hierin een rol spelen. De meest voorkomende oorzaken hebben we voor je opgeschreven: (1)

 • Hormonen: Zeker rond de pubertijd kunnen hormonen voor een onrustige huid zorgen. Dit komt omdat je hormonen je talgklieren stimuleren om meer talg te produceren. Dit kan echter verstopt raken in de poriën van je huid waardoor je last krijgt van kleine ontstekinkjes en pukkels. Hetzelfde geldt voor stress. Dit komt omdat je cortisolgehalten hoger zijn wanneer je stress ervaart en ook die zorgen voor meer talgproductie.
 • Verzorgingsproducten: Je koopt verzorgingsproducten juist om voor je huid te zorgen, maar soms zitten hier stoffen in waar je huid niet goed tegen kan. Dit kan een gevoeligheid zijn, een allergie, of gewoon een irriterende stof. Wanneer je deze verzorgingsproducten dan (langdurig) op je huid smeert, kan je last krijgen van jeuk, puistjes, roodheid, pijn of ontstekingen.
 • Make-up: Net als bij verzorgingsproducten kan make-up zorgen voor irritaties op de huid. In de meeste gevallen gebeurt er niks wanneer je je make-up er na een dag dragen goed af haalt, maar wanneer je je huid niet helemaal reinigt of juist de make-up expres nog een dag laat zitten, kan dit voor klachten zorgen.
 • Medicatie: Soms kan je er niks aan doen dat je een onrustige huid hebt, het is dan een gevolg van je medicatie die je moet nemen voor een bepaalde klacht. Als je er veel last van hebt, kan je eventueel met je arts overleggen om te wisselen van medicatie.

KORTOM:
Een onrustige huid kan door meerdere factoren ontstaan, zowel intern als extern. Het heeft dan meestal met hormonen of verzorging te maken.

Hoe kan je een geïrriteerde huid herkennen?

Een onrustige huid voel je meestal zelf al aan, zeker wanneer je veel last hebt van irritaties. Andere symptomen van een onrustige huid zijn: (2)

Het gebruik van Edula® zalf bij een onrustige huid

Het is natuurlijk heel vervelend wanneer je last hebt van een onrustige huid. Wij raden je daarom aan om Edula® zalf te gebruiken. Deze zalf is namelijk 100% gemaakt van natuurlijke ingrediënten en bevat daarom geen irriterende of schadelijke stoffen. Daarnaast is het ontwikkeld door dermatologen en farmaceuten, waardoor je het op elk huidtype en op elke leeftijd kan gebruiken.

Edula® is een dikke, vette zalf die voedend en hydraterend werkt. Het helpt de huid om te kalmeren en het gaat irritaties tegen. Daarnaast heeft het een lekkere milde geur. Smeer Edula® zalf twee á driemaal daags op de onrustige huid en laat het dan goed intrekken. Je kan dit daarom het beste na het douchen ‘s ochtends doen, of juist voor het slapen. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Alle voordelen van Edula® zalf op een rijtje:

 • Geschikt voor alle huidtypen
 • 100% natuurlijk
 • Hydraterend en vochtvasthoudend
 • Geschikt voor alle leeftijden
 • Helpt bij het verminderen van pijn, irritaties en ontstekingen
 • Geschikt om te gebruiken bij andere huidklachten zoals brandwondeneczeemrosaceadroge huid en wondjes.

Andere tips voor het kalmeren van een onrustige huid:

 • Stop (tijdelijk) met het dragen van make-up tot de klachten zijn verdwenen.
 • Vermijd contact met irriterende stoffen en middeltjes.
 • Wissel van medicatie als dat de oorzaak is van de klachten.
 • Zit alleen met schone handen aan je huid.
 • Maak je huid dagelijks schoon met lauw water en dep deze droog. Wrijf niet.
 • Doe ontspanningsoefeningen wanneer je onrustige huid een gevolg is van veel stress.

Check ook eens de ervaringen van anderen en de resultaten die met Edula® zalf geboekt zijn.

Bestel Edula® zalf hier >>

Edulazalf 30 gram tube

Lees ook:

Welke wondgenezing fasen zijn er en hoe verlopen ze? (edulazalf.nl)

Vond jij dit een interessant artikel? Deel het dan met je vrienden.
Geschreven door: Rozemarijn

Geef een reactie


0