nestosyl zalf
22 januari 2024

Wat is nestosyl zalf en waar wordt het bij gebruikt?

Iedereen loopt wel eens een (kleine) verwonding op. Je hebt je knie geschaafd tijdens het vallen of misschien ben je met je arm langs een scherpe rand gelopen. Hoewel deze wondjes klein en onschadelijk zijn, kan je er nog steeds last van hebben. Het helpt dan om een zalf te hebben die de wond licht verdoofd en het natuurlijke herstelproces van de huid ondersteunt. Een goede optie hiervoor is nestosyl zalf. Deze zalf is ideaal voor in je EHBO-doosje thuis en in deze tekst leggen we je uit waarom dat zo is.

TIP: Op zoek naar de beste zalf bij wondjes of huiduitslag? Gebruik dan deze >>

Wat is nestosyl zalf?

Nestosyl is een zalf met als werkzame ingrediënten pramocaïne met zinkoxide (1). Het is een verdovende zalf die kan worden ingezet bij pijn en jeuk. De pramocaïne verdoofd de huid waardoor je minder last hebt van pijn of prikkelingen. De zinkoxide helpt juist om de huid te beschermen, droog te houden en het geeft een verkoelend effect.

Je kan nestosyl verkrijgen zonder doktersrecept en het is ideaal voor in elk huishouden. Het komt namelijk altijd van pas. Je kan het gebruiken bij jeukende insectenbeten of (schaaf)wondjes. Wanneer je de zalf op de droge huid aanbrengt en licht inmasseert, werkt het vaak al binnen 15 minuten (2).

KORTOM:
Nestosyl zalf is een zalf dat de werkzame ingrediënten pramocaïne en zinkoxide bevat. Het is een verdovende en jeukremmende zalf welke je kan gebruiken bij jeuk en wondjes. 

Hoe en wanneer gebruik je nestosyl zalf?

In principe is nestosyl zalf niet moeilijk te gebruiken. Je mag het gebruiken op alle jeukende plekken en wonden wanneer deze oppervlakkig zijn (zoals schaafwonden of kleine sneetjes). Allereerst is het belangrijk, als je een wondje hebt, om deze goed schoon te maken met lauw water. Wanneer de wond schoon is, dep je deze droog met een schone handdoek. Het is belangrijk om een schone handdoek te gebruiken zodat er geen schadelijke bacteriën in je wond terecht kunnen komen.

Wanneer de wond droog en schoon is, smeer je een dikke laag nestosyl zalf op de huid en dit dek je af met een steriel gaasje of een pleister (3). Bij jeuk kan je de zalf dun aanbrengen en hoef je de plek niet af te dekken. Het is belangrijk dat je niet in je ogen wrijft met deze zalf en je mag het ook niet op je slijmvliezen aanbrengen.

Hoewel dit een veilig medicijn is, kan je mogelijk last krijgen van bijwerkingen zoals huidirritatie of overgevoeligheid voor het medicijn. Wanneer dit het geval is, neem dan contact op met je huisarts.

KORTOM:
Nestosyl zalf kan je gebruiken bij jeuk en oppervlakkige wonden. Je brengt het aan op de droge en schone huid en laat het dan goed intrekken. In sommige gevallen kan je last krijgen van bijwerkingen, maar dit gebeurt niet veel. 

Edula® zalf als alternatief voor nestosyl zalf

Wanneer je geen fan bent van de werkzame ingrediënten kan je ook kiezen voor een volledig natuurlijk alternatief zoals Edula® zalf. Deze zalf wordt namelijk gemaakt op basis van een Calendula (Goudsbloem) extract en deze bloem staat erom bekend dat hij ook wond-helende en kalmerende effecten heeft op de huid. Daarnaast kan je Edula® zalf ook gebruiken bij littekens en huidaandoeningen.

Edula® zalf is effectief bij jeuk, bultjes, pijn en (gesloten) wondjes. Het beschermd de huid tegen schadelijke bacteriën en het helpt om de huid te hydrateren. Daarnaast kalmeert het irritaties en zorgt het ervoor dat je huid zich goed kan herstellen. Het is ook effectief bij huidaandoeningen zoals eczeem, psoriasis en rosacea. Breng de zalf twee á driemaal daags aan en laat het goed intrekken. Dek het bij voorkeur af met een steriel gaasje. Lees voor gebruik de bijsluiter. 

Alle voordelen van Edula® zalf op een rijtje:

  • Geschikt voor alle huidtypen
  • 100% natuurlijk
  • Hydraterend en vochtvasthoudend
  • Geschikt voor alle leeftijden
  • Helpt bij het verminderen van pijn, irritaties en ontstekingen
  • Geschikt om te gebruiken bij andere huidklachten zoals verbrandingeneczeemrosaceadroge huid en wondjes.

Check ook eens de ervaringen van anderen en de resultaten die met Edula® zalf geboekt zijn.

Bestel Edula® zalf hier en ervaar direct de effectieve werking >>Edulazalf 30 gram tube

Bekijk ook:

Dit veroorzaakt een jeukend voorhoofd

Vond jij dit een interessant artikel? Deel het dan met je vrienden.
Geschreven door: Rozemarijn

Geef een reactie


Edula zalf 30 gram tube

Ontdek hoe je met Edula® zalf snel van huidklachten afkomt.

0