vette crème droge huid
9 februari 2023

Op welke manier kan een vette crème droge huid je ondersteunen?

We krijgen allemaal wel eens te maken met een droge huid. De één heeft er vaker last van dan de ander, maar vrijwel iedereen is bekend met het fenomeen. Wanneer je last hebt van een droge huid, wil je hier natuurlijk zo snel mogelijk van af zijn. Daarom is het goed als je een vette crème voor de droge huid bij de hand hebt die je hierbij kan helpen. Ook is het goed om te weten wat nu de oorzaak is van je droge huid. Wanneer je daarachter komt, is het namelijk ook makkelijker om het in het vervolg te voorkomen of om preventief al de crème of zalf te smeren. Ben jij benieuwd naar wat je kan doen wanneer je last hebt van een droge huid? Lees dan snel verder!

Op zoek naar een zalf die de droge huid helpt te herstellen? Gebruik deze >>

Hoe ontstaat een droge huid?

Een droge huid wordt ook wel xerosis of xeroderma genoemd. Dit is het fenomeen waarbij je op één of meerdere plekken van je huid droge en/of ruwe plekken hebt. Een droge huid kan op elke leeftijd voorkomen bij mensen van alle achtergronden. Er zijn verschillende redenen waarom je last kan krijgen van een droge huid. Dit heeft vooral te maken met de omgeving waarin je je bevindt en op welke manier je voor je huid zorgt. De volgende oorzaken zijn vrij veelvoorkomend (1):

 • Hitte: een droge ruimte door een verwarming of haardvuur kan je huid uitdrogen.
 • Leefomgeving: wanneer je in een koude omgeving leeft, droogt je huid sneller uit.
 • Te vaak (en te heet) douchen, in bad gaan of te vaak de huid scrubben kan de nodige vetten van de huid verwijderen.
 • Irriterende wasmiddelen of zepen kunnen de huid uitdrogen.
 • Huidaandoeningen zoals eczeem, rosacea en psoriasis kunnen een droge huid als symptoom hebben.
 • Medicatie kan soms plaatselijk of over het hele lichaam de huid uitdrogen.
 • Leeftijd: naarmate je ouder wordt, maakt de huid minder olie aan waardoor je huid ook sneller uitdroogt.

Afhankelijk van de oorzaak kan de uitdroging slechts plaatselijk zijn of zich over het hele lichaam bevinden. Vaak kan je een droge huid herkennen aan een ruw en/of schilferig plekje huid dat jeukt en soms wat strakker aanvoelt dan de rest. Soms is het ook rood of juist doffer van kleur.

KORTOM:
Een droge huid kan ontstaan door verschillende oorzaken zoals je leefomgeving, te vaak douchen of door bepaalde huidaandoeningen. Vrijwel iedereen krijgt er wel eens mee te maken en het kan overal op het lichaam voorkomen. 

Hoe helpt een vette crème droge huid?

Wanneer je op zoek gaat naar oplossingen tegen een droge huid, krijg je vaak het advies dat een vette crème of zalf dé manier is om de droge huid te behandelen. Dit is natuurlijk niet zonder reden. Een droge huid ontstaat namelijk wanneer je huid onvoldoende oliën heeft om zichzelf gehydrateerd en gevoed te houden. Normaal gesproken helpt dit vette laagje om de huid te beschermen, maar wanneer dit wegvalt, is je huid veel kwetsbaarder. Een vette crème helpt juist om het vettige laagje weer te herstellen waardoor je huid goed gehydrateerd blijft en beschermd is tegen factoren van buitenaf.

Droge huid behandelen met Edula® zalf

Edula® zalf is een ideale zalf om te gebruiken wanneer je last hebt van een droge huid. Het heeft als eigenschap dat het een vochtvasthoudende en regulerende zalf is, het verbetert de uitwisseling van vocht tussen de laagjes van de opperhuid onderling. De zalf zorgt voor een beschermlaagje waardoor de droge huid weer wordt gehydrateerd. Edula® zalf is ontwikkeld door dermatologen en farmaceuten en het wordt al meer dan 35 jaar in de farmaceutische industrie gebruikt. Bovendien is het geschikt voor alle leeftijden en alle huidtypen, inclusief de gevoelige huid.

Door de voedende en hydraterende eigenschappen, helpt Edula® snel bij het verminderen van jeuk en droogte op de huid. Breng de zalf twee á driemaal daags aan op de droge huid en laat het goed intrekken. Wanneer de huid verborgen ligt onder je kleding, is het handig om een steriel gaasje erop te leggen zodat de zalf niet op je kleding komt. Gebruik zo lang als dat nodig is. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Alle voordelen van Edula® zalf op een rijtje: 

 • Vochtvasthoudende en wond-helende zalf
 • Geschikt voor het hele gezin vanaf 0 jaar
 • Vermindert jeuk, pijn en roodheid
 • Voorkomt ontstekingen
 • Geschikt voor elk huidtype
 • Geschikt om te gebruiken bij andere huidklachten zoals brandwondeneczeemrosaceadroge huidlittekens en wondjes.

Andere tips naast de vette crème droge huid gebruiken

 • Douche nooit te heet en probeer niet te vaak te douchen. Tussendoor met een washandje wassen is beter voor de huid.
 • Gebruik geen parfums, lotions of gels die de huid irriteren, maar ga op zoek naar een huidvriendelijk product.
 • Bedek de huid wanneer je naar buiten gaat tijdens een storm of tijdens de kou. Dan droogt je huid minder snel uit.
 • Gebruik handschoenen wanneer je in aanraking komt met irriterende en/of chemische stoffen (zoals tijdens het schoonmaken). (2)
 • Smeer regelmatig je huid in met een vette zalf of crème om te voorkomen dat je huid uitdroogt. Dit kan je het beste na het douchen doen.

Check ook eens de ervaringen van anderen en de resultaten die met Edula® zalf geboekt zijn.

Bestel Edula® zalf hier >>

Edulazalf 30 gram tube

Lees ook:

Natuurlijke facelift: Wat is het en hoe doe je dat?

Vond jij dit een interessant artikel? Deel het dan met je vrienden.
Geschreven door: Rozemarijn

Geef een reactie


0