droge rode vlekken op huid
7 mei 2024

Droge rode vlekken op je huid: Hoe ontstaan ze?

Uitslag en rode plekken op je huid zijn nooit fijn, maar vrijwel iedereen krijgt er wel eens mee te maken. Soms ontstaat het plotseling en gaat het net zo snel weer weg, andere keren blijft het juist aanhouden. Wanneer je last hebt van droge rode vlekken op je huid is het fijn om deze snel te behandelen, zodat je er zo min mogelijk last van ondervindt. In deze tekst leggen we je uit hoe deze plekken mogelijk kunnen ontstaan en hoe je ze het beste kan behandelen. Lees snel verder!

TIP: Wil jij je huiduitslag direct aanpakken? Gebruik dan deze zalf >>

Hoe ontstaan droge rode vlekken op je huid?

Er bestaan verschillende soorten uitslag waar je last van kan krijgen. Een aantal hiervan hebben allemaal één ding gemeen: je kan ze herkennen aan droge rode vlekken op de huid. Toch is het goed om te weten wat deze uitslag veroorzaak. Daarom gaan we kijken naar een aantal mogelijke oorzaken (1).

1. Eczeem

Eczeem wordt ook wel eens atopische dermatitis genoemd. Het is een chronische aandoening die vaak al van jongs af aan ontstaat. Ook kan je het erven van je ouders.

2. Contact dermatitis

Dit is een tijdelijke uitslag wat ontstaat als reactie op een bepaalde stof waar je lichaam niet tegen kan. Denk hierbij aan schoonmaakmiddel, bepaalde cosmetische producten of textielsoorten zoals wol.

3. Allergische reactie

Een beetje in hetzelfde kader als contact dermatitis, kan je last krijgen van een allergische reactie wat rode vlekken op de huid kan veroorzaken. Een allergische reactie ontstaat wanneer een stof je lichaam binnenkomt waarvan je lichaam denkt dat het een indringer is. Het kan hierbij gaan om pollen, iets dat je eet, of een insectenbeet of -steek.

4. Psoriasis

Psoriasis is ook een chronische huidaandoening waarbij je last krijgt van grote, rode plekken op de huid die heel droog en/of schilferig aanvoelen. Vaak komen deze voor bij huidplooien zoals onder de oksels, bij de ellebogen, knieën en je liezen.

5. Een virus

Ook virussen kunnen droge rode plekken op de huid veroorzaken. Denk maar terug aan de tijd dat je waterpokken had of een andere kinderziekte. Vaak herken je deze virussen aan de rode plekken die ze op de huid veroorzaken.

KORTOM:
Droge rode vlekken op de huid kunnen door verschillende dingen veroorzaakt worden. Wij hebben de meest voorkomende voor je op een rij gezet, zoals eczeem, contact dermatitis, een allergische reactie of een virus.

Edula® zalf bij droge rode vlekken

Droge rode vlekken op de huid kunnen flink gaan jeuken en irriteren. Daarom is het fijn wanneer je de plekken snel en effectief kan behandelen. Edula® zalf is hier een uitstekende keus voor. Deze zalf bevat natuurlijke ingrediënten en is speciaal ontwikkeld om op elk huidtype gebruikt te kunnen worden.

Edula® zalf voedt en hydrateert de huid en vormt een beschermende laag om uitdroging te voorkomen. Daarnaast is het ook erg effectief tegen jeuk, een trekkend of brandend gevoel, bultjes, pijn en roodheid. Breng de zalf twee á driemaal daags aan op de schone huid en laat het goed intrekken.

Edula® zalf bestaat al ruim 35 jaar en heeft zich in die tijd bewezen als een kwalitatief hoogwaardig product met echte resultaten. Lees voor het gebruik de bijsluiter.

Alle voordelen van Edula® zalf op een rijtje:

 • Geschikt voor alle huidtypen
 • Natuurlijke ingrediënten
 • Hydraterend en vochtvasthoudend
 • Geschikt voor alle leeftijden
 • Helpt bij het verminderen van jeuk, irritaties en ontstekingen
 • Geschikt om te gebruiken bij andere huidklachten zoals verbrandingeneczeemrosaceadroge huid en wondjes.

Andere tips voor het behandelen van droge rode vlekken op je huid

Naast het gebruik van Edula® zalf zijn er nog een aantal dingen die je kan doen om je huid te behandelen. Wij hebben deze voor je op een rij gezet (2).

 • Gebruik milde zeep en/of andere huidproducten.
 • Was je huid en haar niet te heet, maar gebruik warm of lauw water.
 • Dep je huid droog na het douchen, maar wrijf niet.
 • Krab niet aan de plekken.
 • Houd je handen en nagels schoon zodat, als je in je slaap krabt, je geen bacteriën in de wondjes toelaat.
 • Vermijd cosmetische producten die de uitslag kunnen veroorzaken of verergeren.
 • Neem contact op met je huisarts wanneer de klachten niet verminderen na een aantal dagen tot een week.

Check ook eens de ervaringen van anderen en de resultaten die met Edula® zalf geboekt zijn.

Bestel Edula® zalf hier en ervaar direct de effectieve werking >>

Edula zalf 30 gram tube

Bekijk ook:

Beste littekencrème na een operatie

Vond jij dit een interessant artikel? Deel het dan met je vrienden.
Geschreven door: Rozemarijn

Geef een reactie


Edula zalf 30 gram tube

Ontdek hoe je met Edula® zalf snel van huidklachten afkomt.

0