Heb jij last van een schilferige huid in je gezicht?
Een schilferige huid in het gezicht is geen pretje. Het is namelijk niet fijn om naar te kijken en al helemaal niet om het te hebben. Best veel mensen hebben er last van en onder invloed van externe factoren zoals het weer kan een schilferige huid juist extra opspelen. Het kan ook zijn dat je een bepaalde aandoening hebt die het veroorzaakt. Maar wat veroorzaakt dit nou precies en belangrijker nog, wat kan je eraan doen? In het volgende artikel vertellen we je daar meer over.
TIP: Zoek jij de beste zalf om jouw schilferige huid direct te hydrateren? Gebruik deze >>
Schilferige huid gezicht
In feite zijn schilfers niet meer dan dode huidcellen die door een voortdurende vernieuwingsproces van de huid afvallen. Bij sommige mensen gaat dit vernieuwingsproces een stuk sneller, waardoor zij hier dus meer last van hebben en het zich ook meer uit in het gezicht. Dit wordt versterkt wanneer iemand last heeft van een bepaalde aandoening zoals een droge huid. Een droge huid is een van de belangrijkste zorgen van consumenten wereldwijd. Ondanks enorme inspanningen gedurende meerdere decennia, biedt de persoonlijke verzorgingsindustrie nog steeds geen perfecte oplossing om te voldoen aan de behoeften van consumenten aan vocht inbrengende behandelingen.(1)
KORTOM:
schilfers zijn dode huidcellen die door een voortdurende vernieuwingsproces van de huid afvallen.
Symptomen van een schilferige huid
Een schilferige huid gaat meestal gepaard met de volgende symptomen:
Oorzaken van een schilferige huid in het gezicht
Een droge huid zorgt ervoor dat er schilfers ontstaan. Een droge huid is een huidtype waar je meestal niet meer vanaf kan komen en alleen kan verbeteren door de juiste verzorging. Bij een droge huid is er een tekort aan vet of talg, vaak is dit genetisch bepaald. Een droge huid ontstaat diep tussen de lagen van de huid en uit zich aan het huidoppervlak. Wanneer je een droge huid hebt is dit vaak het geval over het hele lichaam. Daarnaast is de droge huid gevoelig voor vroegtijdige veroudering en heeft het veel verzorging nodig met olierijke producten. Daarnaast bestaat er ook een gedehydrateerde huid, dit is een huid die tijdelijk uitgedroogd is en waarbij de buitenste huidlaag te weinig vocht bevat. Door de juiste verzorging is een gedehydrateerde huid op te lossen.
Een droge huid kan veroorzaakt worden door bepaalde huidaandoeningen zoals acne, eczeem, psoriasis of rosacea. Plekken waar schilfers zich dan extra manifesteren zijn bijvoorbeeld de neusvleugels, op het voorhoofd, in de oorschelpen en tussen de wenkbrauwen.
Andere mogelijke oorzaken:
Daarnaast kunnen ook de weersseizoenen van invloed zijn. In de winter kan je door wind, kou en een droge lucht in huis door de verwarming extra last krijgen van een droge huid en zodoende van schilfers. In de zomer kan Uv-straling van invloed zijn en vooral als je een zonverbranding oploopt zorgt dit extra snel voor schilfers.
Ook veranderingen in de hormonen kunnen voor een schilferige huid zorgen. Wanneer een vrouw zwanger is of in de overgang zit kan dit voor schilfers in het gezicht zorgen. Verdere oorzaken van een schilferige huid kunnen alcohol, lang/heet douchen, stress, bepaalde medicijnen en make-up zijn. Hierdoor kan de huid namelijk extra uitdrogen.
KORTOM:
Schilfers ontstaan doordat de huid droog is. Dit kan komen doordat dit jouw huidtype is, doordat je een bepaalde huidaandoening hebt of door bepaalde interne- en externe factoren.
Schilferige huid in het gezicht behandelen met Edula® zalf
Wanneer je last van schilfers in het gezicht hebt is het van belang om de vochtbalans in je huid weer op peil te brengen en de huid barrière te herstellen. Schilfers kunnen voor jeuk zorgen en dit is naast het aanzicht wel de meest vervelende klacht. Daarom is het belangrijk om een goede huidverzorgende zalf te gaan gebruiken. Door de hydraterende werking van Edula® zalf versterk je de natuurlijke huid barrière en omdat de zalf vettig is zullen schilfers snel verdwijnen.
Edula® zalf heeft zich al ruim 35 jaar bewezen als een veilig en natuurlijk product. Het is een zalf die door vooraanstaande dermatologen en farmaceuten is ontwikkeld. In klinische toepassingen heeft het bij vele duizenden patiënten zijn waarde heeft bewezen. Edula® zalf heeft als eigenschap dat het een vochtvasthoudende en regulerende zalf is. Het verbetert de uitwisseling van vocht tussen de laagjes van de opperhuid onderling. Edula® zalf zorgt voor een beschermlaagje, waardoor je huid wordt gehydrateerd en jeuk zal verminderen of verdwijnen. Lees voor het gebruik de bijsluiter.
Hydrateren is belangrijk om uitdroging te voorkomen. Dit kan je doen door Edula® zalf als dag- en/of nachtcrème te gebruiken.
- Vochtvasthoudende en wond-helende zalf
- Geschikt voor het hele gezin vanaf 0 jaar
- Vermindert jeuk, pijn en roodheid
- Voorkomt ontstekingen
- Geschikt voor elk huidtype
- Veilig en natuurlijk
Check ook eens de ervaringen van anderen en de resultaten die met Edula® zalf geboekt zijn.
Bestel Edula® zalf hier en ontdek direct de effectieve werking >>
Extra tips
- Drink voldoende water (1.5L tot 2L per dag wordt aanbevolen)
- Eet veel waterrijke voeding (denk aan watermeloen, komkommer etc.)
- Zorg voor een gezond binnenklimaat, denk bijvoorbeeld aan de aanschaf van een luchtbevochtiger
- Voorkom krabben, dit verergert alleen maar
- Gebruik huidverzorgingsproducten zonder agressieve bestandsdelen
- Vermijd harde scrubs op de huid
- Was je gezicht niet te vaak, gebruik altijd lauw water en dep de huid droog
- Douch niet te lang en niet te heet
- Gebruik voedingssupplementen met omega3-vetten of eet regelmatig voeding met gezonde vetten
- Verzorg de huid tweemaal daags met een hydraterend product
- Zorg bij koud weer voor goede bescherming van de huid (sjaal, muts, handschoenen)
- Zorg in de zomer en op zonnige dagen dat je de huid beschermt met een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor
Lees ook:
Gedehydrateerde huid | Edula® zalf | Werkt snel en effectief! (edulazalf.nl)
Heeel interessant
Dank jewel
Vydia