gevoelige huid mannen
14 december 2023

Gevoelige huid mannen: Hoe kan je dit oplossen?

Heb je last van een droge, rode of geïrriteerde huid? Dan heb je misschien een gevoelige huid. Vaak wordt informatie over een gevoelige huid vooral op vrouwen gericht, maar een gevoelige huid mannen is ook iets wat veel voorkomt. Een gevoelige huid is een huidtype dat sneller reageert op factoren zoals het weer, je gemoedstoestand en aanrakingen met bepaalde stoffen. In deze tekst focussen we ons op de gevoelige huid van mannen en hoe je deze het beste kan verzorgen.

TIP: Op zoek naar een effectieve zalf bij een gevoelige huid mannen? Gebruik dan deze >>

Waaraan herken je een gevoelige huid?

Wanneer je een gevoelige huid hebt, merk je dat vaak snel genoeg. Toch zijn er ook een aantal symptomen waaraan je kan herkennen of je een gevoelige huid hebt. Je huid is dan vatbaar voor de volgende dingen (1):

Je kan op je hele lichaam last hebben van een gevoelige huid, maar je gezicht is hier extra vatbaar voor omdat de huid daar dunner is. Daarnaast is je gezicht het meest blootgesteld aan weersomstandigheden zoals kou, wind, regen en hitte.

Wat is de oorzaak van een gevoelige huid mannen?

Per persoon kan de oorzaak van een gevoelige huid verschillen. De oorzaken die mannen kunnen ervaren zijn over het algemeen hetzelfde als bij vrouwen. Toch kunnen er ook verschillen zijn, zoals wanneer je een baard hebt. Over het algemeen spelen de volgende factoren een rol:

 • Erfelijkheid en genetische factoren. Het kan natuurlijk zo zijn dat er in je familie veel mensen met een gevoelige huid rondlopen. Ook kan je huidaandoeningen erven waardoor je ook sneller last hebt van je huid.
 • Leeftijd. Hoe ouder je wordt, des te minder wordt er talg en collageen geproduceerd. Hierdoor neemt de elasticiteit van je huid af en kan deze ook uitdrogen.
 • Hormonale schommelingen. Mannen zullen zeker in de pubertijd merken dat zij soms meer last van hun huid krijgen. Dit komt door de hormonale schommelingen. Ook buiten de pubertijd kunnen (kleine) hormonale schommelingen een rol spelen bij de gezondheid van je huid.
 • Baardgroei. Sommige mannen krijgen te maken met huidirritatie door baardgroei. De haren van je baard kunnen over je huid bewegen waarop je huid reageert.
 • Levensstijl. Een gezonde levensstijl is het beste voor je lichaam en geest. Dingen zoals veel uitgaan, weinig slapen, veel alcohol- of drugsconsumptie, ongezonde voeding en stress kunnen een negatief effect hebben op de gezondheid van je lichaam en daarbij ook je huid.
 • Omgevingsfactoren. Ook de omgeving speelt een rol. Een hele droge en/of koude lucht kan effect hebben op je huid. De andere kant heeft hier ook juist invloed op: daarom is het belangrijk om je goed te beschermen tegen zonlicht en hitte.
 • Huidverzorging. Het is belangrijk om je huid goed te verzorgen, maar de verkeerde producten kunnen hier ook een negatieve invloed op hebben. Denk hierbij aan producten met veel alcohol, parfum of kleurstoffen. Ook harde scrubs kunnen je huid gevoeliger maken.

Edula® zalf is de meest effectieve oplossing

Wanneer je een gevoelige huid hebt, kan je hier veel last van hebben. Een effectieve manier om hiermee om te gaan is door een vette zalf zoals Edula® zalf te smeren. Deze zalf helpt namelijk bij het voeden en hydrateren van je huid en hij is daardoor erg geschikt voor de gevoelige huid. Edula® zalf bestaat al ruim 35 jaar en heeft zich in die tijd bewezen als een kwalitatief hoogwaardig product met echte resultaten.

Edula® zalf wordt gemaakt van een Calendula (Goudsbloem) extract. Deze plant is heel goed voor de huid en heeft verschillende eigenschappen die de huid verzorgen. Zo voedt het de huid en hydrateert het, waardoor je je huid beschermt tegen uitdroging. Daarnaast is het ook erg effectief bij klachten zoals jeuk, pijn, zwellingen en roodheid. Breng de zalf twee á driemaal daags aan en laat het goed intrekken. Lees voor gebruik de bijsluiter. 

Alle voordelen van Edula® zalf op een rijtje:

 • Geschikt voor alle huidtypen
 • 100% natuurlijk
 • Hydraterend en vochtvasthoudend
 • Geschikt voor alle leeftijden
 • Helpt bij het verminderen van pijn, irritaties en ontstekingen
 • Geschikt om te gebruiken bij andere huidklachten zoals verbrandingeneczeemrosaceadroge huid en wondjes.

Hoe verzorg je een gevoelige huid?

Naast het smeren van Edula® zalf is het ook belangrijk om je huid goed te verzorgen. Dit gebeurt op net een iets andere manier dan een normale huid. Zo is het allereerst belangrijk om alleen verzorgingsproducten te gebruiken die hypoallergeen, parfumvrij en mild voor de huid zijn. Vermijd hierbij producten die alcohol, kleurstoffen en parabenen bevatten. Daarnaast is het belangrijk om niet te heet te douchen en om je huid droog te deppen in plaats van wrijven.

Wanneer je naar buiten gaat, ook in de winter, is het belangrijk om je huid in te smeren met zonnebrandcrème om jezelf te beschermen tegen uv-straling (2). Was daarna wel je huid met lauw water en eventueel een milde zeep om de resten zonnebrandcrème te verwijderen. Ook is het belangrijk om regelmatig, maar niet dagelijks, een zachte scrub te gebruiken om de dode huidcellen van je huid te verwijderen. Wanneer je een baard hebt, kan zo’n scrub ook helpen om dode huidcellen uit je baard te verwijderen.

Ten slotte is het natuurlijk ook belangrijk om voldoende water te drinken, gezond te eten en om voldoende te bewegen. Een gezonde levensstijl heeft namelijk meer invloed op je huid dan je wellicht zou denken.

KORTOM:
Een gevoelige huid verzorgen bestaat uit verschillende onderdelen. Zo is het natuurlijk belangrijk om milde producten voor je huid te gebruiken, maar ook is het belangrijk om je huid te beschermen tegen externe factoren en om zelf ook een gezonde levensstijl aan te houden. 

Check ook eens de ervaringen van anderen en de resultaten die met Edula® zalf geboekt zijn.

Bestel Edula® zalf hier en ervaar direct de effectieve werking >>Edulazalf 30 gram tube

Bekijk ook:

Kan je last krijgen van een droge huid door medicijnen?

Vond jij dit een interessant artikel? Deel het dan met je vrienden.
Geschreven door: Rozemarijn

Geef een reactie


0