huiduitslag gezicht door stress
23 februari 2022

Huiduitslag in het gezicht door stress verhelpen

Stress, soms ontkomen we er gewoon niet aan. In onze gehaaste maatschappij krijgen we er vrijwel allemaal mee te maken. Alleen kunnen sommigen er beter mee dealen als anderen. Sommige mensen krijgen zelfs huiduitslag in het gezicht door stress. Vaak zijn dit mensen die al een bepaalde huidaandoening hebben zoals rosacea, psoriasis of eczeem en waarbij dan de klachten verergeren. Maar dat hoeft niet altijd het geval te zijn, ook mensen die normaal gesproken geen last hebben van een huidaandoening kunnen hier last van krijgen. Maar hoe komt dat nou en hoe kan je het verhelpen of voorkomen? In het volgende artikel vertellen we je daar meer over.

Zoek jij de beste zalf om huiduitslag snel te verhelpen? Gebruik dan deze >>

Hoe kan stress van invloed zijn op je huid?

Iedereen ervaart in een bepaalde mate stress. In sommige gevallen is een beetje stress ook goed, je kunt je er bijvoorbeeld beter door focussen. Echter kan aanhoudende stress naast emotionele klachten ook lichamelijke klachten geven of zelfs je immuunsysteem aantasten. Hoogstwaarschijnlijk heb je zelf ook weleens acute huiduitslag gekregen door stress of bij een ander gezien. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een sollicitatiegesprek of een presentatie waarbij je door de stress acuut rode vlekken in het gezicht krijgt.

Wanneer je stress ervaart maakt je lichaam stoffen aan die niet goed zijn voor je huid, waaronder cortisol dat door de bijnier wordt aangemaakt. Een teveel hiervan kan ervoor zorgen dat je huiduitslag in je gezicht krijgt. Dit worden ook wel stressmediatoren genoemd en ze zorgen voor een reactie in de huid. Huidcellen kunnen zelf hormonen afscheiden en deelnemen aan huidontstekingen.(1)

Dit is vaak ook een trigger voor bepaalde huidziektes zoals psoriasis, eczeem, rosacea, netelroos, galbulten, acne en haaruitval. Wanneer je hier al last van hebt kan een klein beetje stress al voldoende zijn om de klachten te verergeren. Maar ook wanneer je helemaal geen last hebt van een huidziekte kan stress huiduitslag veroorzaken en de barrièrefunctie van de huid verminderen. Je kunt dan roodheid, zwellingen, bultjes, een branderig gevoel en jeuk ervaren, alsof je een allergische reactie hebt. Deze symptomen kunnen weer spontaan verdwijnen, maar ook weer opnieuw verschijnen. Wanneer de symptomen langer dan een maand aanhouden of wanneer er blaarvorming, ademhalingsproblemen of koorts optreed is het verstandig om een dokter te bezoeken.

KORTOM:
Wanneer je stress ervaart maakt je lichaam stoffen aan die een trigger kunnen zijn dat je huiduitslag in je gezicht krijgt. Vooral als je al een bepaalde huidziekte hebt.

Huiduitslag in het gezicht door stress behandelen met Edula® zalf

Gelukkig is huiduitslag veroorzaakt door stress vaak geen reden tot bezorgdheid, meestal verdwijnt het weer zodra je lichaam tot rust komt. Het belangrijkste is om de oorzaak van de stress te ontdekken en dan stappen te ondernemen om de stress te verminderen. Toch is het begrijpelijk dat je het genezingsproces van de uitslag wil bevorderen en dat kan met Edula® zalf. De zalf zorgt voor een aanzienlijke versnelling van het herstelproces. Door de verzorgende werking wordt de huidbarrièrefunctie versterkt en kalmeert het de huid.

Edula® zalf heeft zich al ruim 35 jaar bewezen als een veilig en natuurlijk product. Het is een zalf die door vooraanstaande dermatologen en farmaceuten is ontwikkeld en in klinische toepassingen bij vele duizenden patiënten zijn waarde heeft bewezen. Edula® zalf heeft als eigenschap dat het een vochtvasthoudende en regulerende zalf is. Zo verbetert het de uitwisseling van vocht tussen de laagjes van de opperhuid onderling. Verder werkt het wond-helend en ontstekingsremmend. Edula® zalf zorgt voor een beschermlaagje, waardoor je huid wordt gehydrateerd. Dankzij het herstellende vermogen geneest de uitslag mooier en sneller. Daarnaast zullen klachten zoals roodheid, branderigheid en jeuk verminderen of zelfs verdwijnen. De kans op eventuele littekens wordt bovendien aanzienlijk verminderd.

Edula® zalf heeft een lichte aangename geur en is uitstekend geschikt voor alle huidtypen en laat zich snel en soepel verwerken. Lees voor het gebruik de bijsluiter.

Gebruik:

Breng bij klachten 2 á 3 maal daags een dun laagje Edula® zalf aan. Wanneer de klachten verminderen volstaat 1 á 2 maal daags.

 • Vochtvasthoudende en wond-helende zalf
 • Geschikt voor het hele gezin vanaf 0 jaar
 • Vermindert jeuk, pijn en roodheid
 • Voorkomt ontstekingen
 • Geschikt voor elk huidtype
 • 100% veilig en natuurlijk

Check ook eens de ervaringen van anderen en de resultaten die met Edula® zalf geboekt zijn.

Bestel Edula® zalf hier en ontdek direct de effectieve werking >>

Huiduitslag gezicht door stress, extra tips

Zoals zo vaak is voorkomen uiteraard beter dan genezen. Met de volgende tips kan je proberen om stress tot een minimum te beperken. Zodra je stress weet te verminderen en er beter mee leert om te gaan zullen je huidklachten verbeteren.

 • Meditatie

Mediteren werkt stress verlagend.

 • Pas op met bepaalde voedingsstoffen

Nuttig bijvoorbeeld geen of weinig cafeïne, alcohol en nicotine.

 • Verzorg je huid goed

Reinig en hydrateer je huid dagelijks.

 • Neem tijd voor jezelf

Al is het maar 20 minuten, maak bijvoorbeeld een wandeling, lees een boek of neem een bad.

 • Doe regelmatig aan lichaamsbeweging

Het is goed voor je lichaam en geest.

 • Zorg voor voldoende slaap

Een volwassen persoon heeft minimaal 7 á 8 uur slaap nodig.

 • Drink voldoende water

1,5 tot 2 liter wordt aanbevolen.

 • Kijk eens kritisch naar je eetpatroon

Zorg voor gezonde en gevarieerde voeding.

 • Doe ademhalingsoefeningen

Wanneer je door de buik leert te ademen kan je stress voorkomen.

huiduitslag gezicht door stress verhelpen met edulazalf 30 gram tube

Lees ook:

Huid herstellen | Edula® zalf | 100% veilig en natuurlijk? (edulazalf.nl)

Vond jij dit een interessant artikel? Deel het dan met je vrienden.
Geschreven door: Mahai

Geef een reactie


Edula zalf 30 gram tube

Ontdek hoe je met Edula® zalf snel van huidklachten afkomt.

0