vette huid
2 augustus 2023

Wat kan je doen bij een vette huid?

Er zijn verschillende huidtypes. De één heeft een droge huid, de ander een vette huid en weer iemand anders heeft een huid die er precies tussenin zit. We hebben hier helaas geen controle over, maar kunnen wel de juiste zorg geven aan je huid om deze zo gezond mogelijk te houden. Een vette huid hebben is heel normaal, maar het is begrijpelijk dat je er last van kan ondervinden. Daarom leggen wij je in deze tekst graag uit hoe een vette huid ontstaat en hoe je hiervoor kan zorgen. Lees snel verder!

Op zoek naar een zalf voor de perfecte verzorging van je huid? Gebruik deze >>

Hoe ontstaat een vette huid?

Iedereen heeft oliën onder de oppervlakte van de huid. Deze helpen om je huid te beschermen en om je huid gehydrateerd te houden. Elke huidporie bevat een talgklier die deze olie produceert. Wanneer deze klier echter te veel produceert, is er sprake van een vette huid. Je kan een vette huid herkennen doordat de huid continu een beetje vettig aanvoelt, zelfs nadat je het net hebt schoongemaakt. Ook kan je gezicht soms gaan glimmen door de oliën.

Oorzaken:

Er zijn verschillende oorzaken van een vette huid (1):

  • Het zit in de familie: Wanneer je ouders ook een olieachtige huid hebben, is de kans groot dat jij dat ook hebt. Hier kan je niks aan doen, het is namelijk genetisch bepaald.
  • Leeftijd: Jonge mensen hebben over het algemeen een vettere huid dan oudere mensen. Dit komt omdat de talgproductie afneemt naarmate je ouder wordt.
  • Het klimaat: Weersomstandigheden kunnen van invloed zijn op je huid. Mensen in een benauwd en warm klimaat hebben over het algemeen een vettere huid dan mensen die in een koud en droog klimaat wonen. Je kan dit ook merken doordat je in de zomer vaker een glimmende huid hebt dan in de winter.
  • De verkeerde verzorgingsproducten: Wanneer je verzorgingsproducten gebruikt die niet passen bij je huid of die ingrediënten bevatten waar je niet zo goed tegen kan, dan kan het zijn dat je plotseling last krijgt van een vette huid.
  • Te vaak aan huidverzorging doen: Het klinkt misschien gek, maar door te vaak bezig te zijn met de verzorging van je huid kan je ook last krijgen van een vette huid. Door je gezicht te vaak schoon te maken, haal je namelijk de nodige oliën weg van je huid. Hierdoor krijgen je talgklieren een signaal dat er direct meer talg gemaakt moet worden en gaan ze extra veel produceren.

KORTOM:
Een vette huid dan op verschillende manieren ontstaan. Soms is het genetisch of heeft het met je leeftijd te maken. Andere oorzaken zijn het klimaat, de verzorgingsproducten die je gebruikt en de hoeveelheid huidverzorging dat je uitvoert op je gezicht.

Wat kan je doen bij een vette huid?

Als je een vette huid hebt, kan dit vooral voor jezelf heel vervelend zijn. Het is dan ook begrijpelijk dat je dit wil behandelen. Afhankelijk van de oorzaak, kan je het niet altijd helemaal voorkomen, maar er zijn wel manieren om je huid minder vet te maken. Zo kan het helpen om (2):

  • Regelmatig je gezicht met water te wassen: Gewoon lauw water is voldoende, maar je kan eventueel een neutrale zeep zonder toegevoegde parfums en andere ingrediënten gebruiken. Voorkom het gebruik van een washandje of spons, maar gebruik slechts je handen.
  • Vloeipapier te gebruiken: Dit is een middeltje waarmee je de overtollige oliën van je gezicht kan deppen. Hoewel het de productie van talg niet mindert, helpt het wel om de gloed te verwijderen.
  • Irriterende producten te vermijden: Hoewel je misschien graag make-up draagt, kan het ervoor zorgen dat je talgklieren geïrriteerd raken en hierdoor meer talg produceren. Als je vermoed dat je gezichtsverzorgingsproducten de oorzaak zijn van je vette huid, kan je proberen te minderen of de producten te vermijden om te kijken of het een verschil maakt.

Edula® zalf gebruiken bij een vette huid

Er zijn ook producten die je kan gebruiken wanneer je last hebt van veel talgproductie. Edula® zalf is hier een perfect voorbeeld van. Edula® is namelijk een zalf dat Calendula extract als basis heeft. Deze bloem heeft veel verschillende eigenschappen, waaronder een kalmerende eigenschap. Het helpt namelijk om de huid (en de talgklieren) te kalmeren! Hierdoor kan je talgproductie verlagen, wat bijdraagt aan een minder vette huid. Ook is de zalf effectief bij het behandelen van puistjes en hun bijkomende irritaties, zoals jeuk en pijn.

Edula® zalf is gemaakt in samenwerking met dermatologen en farmaceuten. Ook wordt het al meer dan 35 jaar gebruikt in de farmaceutische industrie. Het is geschikt voor alle leeftijden en alle huidtypen. Breng de zalf twee á driemaal daags aan op je gezicht en laat het goed intrekken. Het is belangrijk om hierbij schone handen te gebruiken. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Alle voordelen van Edula® zalf op een rijtje: 

  • Vochtvasthoudende en wond-helende zalf
  • Geschikt voor het hele gezin vanaf 0 jaar
  • Vermindert jeuk, pijn en roodheid
  • Voorkomt ontstekingen
  • Geschikt voor elk huidtype
  • Geschikt om te gebruiken bij andere huidklachten zoals brandwondeneczeemrosaceadroge huidlittekens en wondjes.

Check ook eens de ervaringen van anderen en de resultaten die met Edula® zalf geboekt zijn.

Bestel Edula® zalf hier >>

Edulazalf 30 gram tube

Bekijk ook:

Collageen huid support: Is het nodig?

Vond jij dit een interessant artikel? Deel het dan met je vrienden.
Geschreven door: Rozemarijn
Edula zalf 30 gram tube

Ontdek hoe je met Edula® zalf snel van huidklachten afkomt.

0