collageen huid
28 juli 2023

Collageen huid support: Is het nodig?

Collageen vormt een belangrijk onderdeel van een gezonde huid. Het is ook niet voor niets dat veel huid- en gezichtsverzorgingsproducten collageen bevatten. Toch kan het soms nog onduidelijk zijn wat collageen nu precies is en wat de functie ervan is. In deze tekst leggen we je uit wat collageen is, wat het effect op de huid is en of je collageen huid support nodig hebt.

Op zoek naar een zalf voor een jeugdige uitstraling? Gebruik deze >>

Wat is collageen?

Collageen is een lijnvormend eiwit, dat een belangrijk onderdeel is van ons bindweefsel. Hoewel er meer dan 28 verschillende soorten collageen bestaan, zijn type I t/m IV het meest voorkomend en meest belangrijk voor het menselijk lichaam (1). Dit zijn:

I. De huid, pezen, het vatenstelsel, de organen en de hoofdcomponent van het organische gedeelte van je botten.
II. Je kraakbeen.
III. Reticulair weefsel (en vezels). Deze komt vaak voor in combinatie met type 1.
IV. De vormgeving van basale membranen.

Type V komt, afhankelijk van de persoon, meer of minder voor in ons lichaam. Deze draagt namelijk bij aan de vorming van je haar, de celoppervlakken en de vorming van de placenta.

Vrijwel 90% van al het collageen in je lichaam komt voor in je huid. Daarom wordt het zo vaak met een gezonde huid geassocieerd. Het speelt echter ook een grote rol bij verschillende functies in je lichaam, zoals:

  • Het herstellen van weefsel
  • De reactie van je immuunsysteem
  • Communicatie tussen cellen
  • Het verplaatsen en verspreiden van cellen, wat belangrijk is voor het onderhouden van weefsel in het lichaam.

KORTOM:
Collageen is een eiwit dat van nature voorkomt in ons lichaam. Er bestaan meer dan 28 soorten, maar 4 hiervan zijn het meest belangrijk voor ons lichaam (en komen ook het meeste voor). Daarnaast draagt het bij aan verschillende processen binnen het lichaam. 

Wat doet collageen met de huid?

Collageen speelt een belangrijke rol bij het onderhouden van de gezondheid van je huid. Je lichaam maakt het ook van nature aan, maar je kan het ook via je voeding binnenkrijgen. Collageen ondersteunt de huid doordat het de kracht van je weefsel intact houdt en ervoor zorgt dat wondjes worden hersteld. Hierdoor krijg je al snel een mooie gloed op je huid en een elastische huid.

Wanneer we geboren worden, maakt ons lichaam veel collageen huid aan. Daarom hebben baby’s vaak een gave huid. Naarmate we ouder worden, neemt de collageenproductie af. Je merkt dit vaak aan het ontstaan van rimpels, zakkende huid en soms ook pigmentvlekken (2).

KORTOM:
Collageen ondersteunt de huid door je weefsel sterk te houden en wondjes te herstellen. Naarmate we ouder worden, neemt de collageenproductie af.

Edula® zalf voor collageen huid support

Wanneer je ouder wordt, neemt je collageenproductie af. Sommige mensen kiezen er dan voor om collageen huid support te gebruiken door middel van supplementen of crèmepjes. Toch is dit niet altijd effectief en kan je beter kijken naar oplossingen die je huid op de lange termijn ondersteunen. Edula® zalf is hier een goed voorbeeld van.

Edula® is een zalf op basis van een Calendula extract (Goudsbloem). Deze bloem is een bron van flavonoïden. Dit zijn onderdelen die een ontstekingsremmende en helende functie hebben (3). De zalf is gemaakt in samenwerking met dermatologen en farmaceuten en het wordt ook al meer dan 35 jaar in de farmaceutische industrie gebruikt. Edula® zalf voedt de huid en draagt bij aan de hydratatie van de huid. Een gehydrateerde huid is namelijk ontzettend belangrijk om de huid soepel en stevig te houden. Daarnaast is de zalf erg effectief tegen irritaties, jeuk, pijn en wondjes.

Hoewel je lichaam met de jaren minder collageen aanmaakt, betekent dit niet dat je helemaal geen collageen meer hebt. Edula® zalf helpt juist om het bestaande collageenniveau in je lichaam te ondersteunen door je huid te hydrateren en te beschermen tegen irritaties. Zo kan de collageen voor je huid gewoon zijn werk blijven doen. Breng de zalf twee á driemaal daags aan en laat het goed intrekken. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Alle voordelen van Edula® zalf op een rijtje: 

  • Vochtvasthoudende en wond-helende zalf
  • Geschikt voor het hele gezin vanaf 0 jaar
  • Vermindert jeuk, pijn en roodheid
  • Voorkomt ontstekingen
  • Geschikt voor elk huidtype
  • Geschikt om te gebruiken bij andere huidklachten zoals brandwondeneczeemrosaceadroge huidlittekens en wondjes.

Check ook eens de ervaringen van anderen en de resultaten die met Edula® zalf geboekt zijn.

Bestel Edula® zalf hier >>

Edulazalf 30 gram tube

Lees ook:

Roodheid in het gezicht bij mannen

Vond jij dit een interessant artikel? Deel het dan met je vrienden.
Geschreven door: Rozemarijn

Geef een reactie


0