medische peeling
4 juni 2024

Wat is een medische peeling?

Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen ervoor om een peeling te laten doen. Dit zou de huid laten stralen en onzuiverheden verwijderen. Soms heb je echter behoefte aan iets sterkers. In dat geval is een medische peeling een goede keus. Deze peelings worden op maat gemaakt, waardoor de huid stevig aangepakt wordt en je prachtige resultaten krijgt. In deze tekst leggen we uit wat een medische peeling is en hoe je je erop voorbereid.

TIP: Zoek je de perfecte nabehandeling van een peeling? Gebruik dan deze zalf >>

Wat is een medische peeling?

Een medische peeling is een cosmetische behandeling waarbij er, door middel van een chemische oplossing, onzuiverheden van de huid worden verwijderd. Het gebruikt dezelfde methode als een chemische peeling, alleen hierbij wordt de behandeling op maat gemaakt voor jouw behoeften en wensen. Medische peelings variëren in sterkte en kunnen oppervlakkig, medium of diep zijn, afhankelijk van de gebruikte chemicaliën en de gewenste diepte van de peeling. Voor oppervlakkige peelings worden vaak alfahydroxyzuren (AHA’s) zoals glycolzuur gebruikt, terwijl medium peelings trichloorazijnzuur (TCA) kunnen bevatten (1). Diepe peelings maken vaak gebruik van fenol.

KORTOM:
Een medische peeling is een behandeling waarbij er onzuiverheden van de huid worden verwijderd door middel van een chemische oplossing. 

Waarvoor gebruik je een medische peeling?

Medische peelings worden gebruikt om verschillende huidproblemen aan te pakken, zoals acne, acnelittekens, ouderdomsvlekken, rimpels en ongelijkmatige huidpigmentatie. Ze kunnen ook helpen de huidtextuur te verbeteren en de huid een frissere, jongere uitstraling te geven (2). Doordat een medische peeling ook dode huidcellen verwijderd, zal de huid na de behandeling beter in staat zijn om verzorgingsproducten op te nemen. Hierdoor zijn zij effectiever dan zonder peeling.

Hoe bereid je je voor op een peeling?

Voordat je een medische peeling krijgt, is het belangrijk om jezelf en je huid hierop voor te bereiden. Hiermee vergroot je de kans op snelle en mooie resultaten. Allereerst zal je met een dermatoloog (of de behandelend arts) een gesprek hebben om te kijken naar je wensen, je huidtype en welke behandeling het meest geschikt is voor je huid.

Twee weken voor de start van de peeling kan je het beste producten met retinoïden, alfa- en beta-hydroxyzuren en andere exfoliërende producten vermijden om irritatie van de huid te voorkomen. Ook is het belangrijk om direct contact met zonlicht te vermijden. Eén week van tevoren moet je stoppen met harsen, waxen, scheren en epileren van de huid. Hierdoor kan namelijk ook irritatie ontstaan. Door deze stappen te volgen zorg je ervoor dat je huid goed voorbereid is op de behandeling.

Edula® zalf als nabehandeling van een medische peeling

Je moet je huid niet alleen voor, maar ook na de behandeling goed verzorgen. De nabehandeling is vaak anders dan de voorbereiding. Zo is het belangrijk om de huid goed te voeden en te hydrateren om uitdroging te voorkomen. Edula® zalf is hier uitermate geschikt voor. Deze zalf is namelijk gemaakt in samenwerking met dermatologen en farmaceuten en geschikt voor alle huidtypen.

Edula® zalf is een natuurlijke zalf op basis van een Calendula (Goudsbloem) extract. Het hydrateert en voedt de huid en brengt tegelijkertijd een beschermlaagje aan waardoor de huid minder vatbaar is voor irritatie en schadelijke bacteriën. Daarnaast ondersteunt de zalf het herstelproces van de huid en is het effectief bij klachten zoals jeuk, roodheid, schilfers en bultjes. Breng de zalf twee á driemaal daags aan en laat het goed intrekken. De door de peeling aangetaste huid zal zo mooier en sneller herstellen. Kijk bijvoorbeeld eens naar het resultaat bij deze TCA peeling 18% op de resultatenpagina. Lees voor gebruik de bijsluiter. 

Alle voordelen van Edula® zalf op een rijtje:

  • Geschikt voor alle huidtype
  • Natuurlijke ingrediënten
  • Hydraterend en vochtvasthoudend
  • Geschikt voor alle leeftijden
  • Helpt bij het verminderen van jeuk, irritaties en ontstekingen
  • Geschikt om te gebruiken bij andere huidklachten zoals verbrandingeneczeemrosaceadroge huid en wondjes.

Check ook eens de ervaringen van anderen en de resultaten die met Edula® zalf geboekt zijn.

Bestel Edula® zalf hier en ervaar direct de effectieve werking >>

medische peeling nabehandelen met Edula zalf

Bekijk ook:

Wat zijn de voordelen van een peeling?

Vond jij dit een interessant artikel? Deel het dan met je vrienden.
Geschreven door: Rozemarijn

Geef een reactie


0