littekencrème gezicht
6 oktober 2022

Wat is de functie van littekencrème gezicht?

Wanneer een wondje heelt, ontstaat er meestal een litteken. Dit is heel normaal en op zichzelf geen probleem. Wanneer dit echter in je gezicht gebeurt, kan het zijn dat je het fijner of mooier vindt om dit te behandelen. Je gezicht is namelijk vrijwel altijd zichtbaar, en een zichtbaar litteken kan voor sommige mensen een punt van onzekerheid zijn. Hoewel het helemaal niet erg is om een litteken in je  gezicht te hebben, kunnen we het ons voorstellen dat je er misschien wat aan wil doen. Daarom kijken we in het volgende artikel hoe littekens op je gezicht ontstaan en wat de functie van een littekencrème voor je gezicht daarbij is.

Op zoek naar een zalf om littekens het beste mee te behandelen? Gebruik deze >>

Hoe ontstaan littekens op je gezicht?

Net als littekens op je lichaam, kunnen littekens op je gezicht om verschillende redenen ontstaan. Een veelvoorkomende oorzaak van gezicht littekens is acne. Opengekrabde puistjes of ontstoken puistjes kunnen kleine littekens achterlaten, dit noemen we atrofische littekens. Natuurlijk kunnen er ook littekens ontstaan door een wondje of door het weg laten halen van een moedervlek.

Littekens ontstaan wanneer je huid beschadigd is. Je lichaam maakt dan gebruik van collageen om de wond te herstellen. Deze vezels zijn echter veel stugger dan normaal huidweefsel, waardoor er een ander gekleurd plekje ontstaat. Dit noemen we dan een litteken (1).

KORTOM
Littekens op je gezicht kunnen vanwege allerlei redenen ontstaan. Vaak zijn ze echter het gevolg van puistjes, maar ze kunnen ook ontstaan door wondjes of het weg laten halen van moedervlekken of andere nare plekjes. 

Littekencrème gezicht of toch een andere methode?

Omdat de huid van je gezicht een stuk gevoeliger is dan die van, bijvoorbeeld, je armen en benen, is het belangrijk om heel voorzichtig met de huid om te gaan wanneer je een litteken in je gezicht wil behandelen. Er zijn verschillende manieren en methodes die je kan laten uitvoeren door een professional of die je zelf kan doen. Wij hebben ze voor je op een rij gezet (2).

1. Dermal fillers

Dit zijn zachte weefselvullers die helpen om diepliggende littekens meer naar boven te halen. Doordat ze minder diep in de huid liggen, vallen ze ook minder goed op. Deze behandeling kan alleen professioneel uitgevoerd worden.

2. Dermabrasie

Dit is een methode welke vooral wordt ingezet bij opvallende en grote littekens, ook op het gezicht. Het is een behandeling waarbij de bovenste laag van je huid wordt verwijderd, waardoor er vaak ook een deel van het litteken verdwijnt. Je huid is na de behandeling wel nog erg gevoelig en heeft tijd nodig om te herstellen.

3. Chemische peel

Een chemische peel is een methode waarbij de toplaag van de huid wordt weggehaald met behulp van een chemisch middeltje. Ook dit gebeurt door professionals. Er bestaan verschillende gradaties van de peels, maar lichte en medium peels komen het meeste voor. Fruitzuurpeelings zijn ook een variant van de chemische peel.

4. Micro needling

Micro needling is een niet-invasieve, maar redelijk effectieve vorm van het verminderen van littekens op het gezicht. Door middel van een kleine roller met scherpe puntjes, wordt de collageenproductie van je huid gestimuleerd waardoor je littekens meer vervagen in de huid en vaak ook soepeler worden.

Welke littekencrème voor het gezicht werkt goed?

Een andere methode om littekens op je gezicht te verminderen is door middel van littekencrème gezicht. Een goede en effectieve crème is Edula® zalf. Deze zalf heeft namelijk een hydraterende en voedende functie, waardoor het litteken de juiste voeding krijgt en snel versoepeld. Daarnaast is de zalf door dermatologen en farmaceuten ontwikkeld en 100% veilig om te gebruiken op elk huidtype en op elke leeftijd. Bovendien kan je Edula® zalf bij alle bovengenoemde methodes gebruiken als nabehandeling.

Edula® zalf is gemaakt van een tinctuur van de goudsbloem. Deze bloem heeft verschillende goede eigenschappen, waaronder het verminderen van ontstekingen, irritaties en zwellingen. De zalf werkt het beste bij jonge littekens, omdat deze nog makkelijker kunnen veranderen. Littekens ouder dan 2 jaar zijn vaak al stugger en lastiger te behandelen. Smeer de zalf één á tweemaal daags op de littekens en laat het goed intrekken. Edula® zalf werkt het beste op een schone huid. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Alle voordelen van Edula® zalf op een rijtje:

  • Geschikt voor alle huidtypen
  • 100% natuurlijk
  • Hydraterend en vochtvasthoudend
  • Geschikt voor alle leeftijden
  • Helpt bij het verminderen van pijn, irritaties en ontstekingen
  • Geschikt om te gebruiken bij andere huidklachten zoals brandwondeneczeemrosaceadroge huid en wondjes.

Andere tips voor het gebruik van littekencrème gezicht:

  • Smeer voldoende zonnebrandcrème om de littekens tegen de zon te beschermen.
  • Wrijf geen irriterende stoffen over de littekens, zeker wanneer ze net gevormd zijn.
  • Masseer de huid rondom het litteken om het soepel te houden. Dan trekt het minder tijdens het helen.
  • Raak de littekens alleen met schone handen aan.

Check ook eens de ervaringen van anderen en de resultaten die met Edula® zalf geboekt zijn.

Bestel Edula® zalf hier >>

Edulazalf 30 gram tube

Lees ook:

Puistjes kin: Hoe ontstaan ze en wat kan je ertegen doen?

Vond jij dit een interessant artikel? Deel het dan met je vrienden.
Geschreven door: Rozemarijn

Geef een reactie


0