fruitzuurpeeling
18 augustus 2022

Zo verzorg jij je huid na een fruitzuurpeeling

De één is er al flink bekend mee, terwijl de ander het nu voor het eerst hoort: een fruitzuurpeeling. Deze gezichtsbehandeling is een speciale peel om je huid mee te laten stralen. Toch is het belangrijk om te weten wat deze behandeling inhoudt en hoe je je huid daarna het beste kan verzorgen. In deze tekst leggen wij je uit wat een fruitzuurpeeling is, wat het doet en hoe je je huid moet verzorgen om het proces zo soepel mogelijk te laten verlopen.

TIP: Zoek jij de perfecte zalf voor na je peeling? Gebruik deze zalf >>

Wat is een fruitzuurpeeling?

Vrijwel alle soorten fruit bevatten zuren. De één meer dan de ander. Denk bijvoorbeeld aan citroen of grapefruit. Deze twee citrusvruchten zijn flink zuur. Deze peeling is een chemische peeling die gebruik maakt van AHA (Alfa Hydroxy Acid). Dit verweekt de bovenste laag van de huid, waardoor de dode huidcellen versnelt afschilferen en je jonge, vernieuwde huidcellen er sneller onder tevoorschijn komen. Ook zorgt de peeling ervoor dat je poriën niet meer afgesloten zijn en daardoor ook niet kunnen verstoppen en ontsteken. (1)

De peeling bevat ook glycolzuur, een combinatie van organische fruitzuren die de aanmaak van nieuwe huidcellen stimuleren. Dit is niet alleen handig voor mensen die hun huid meer willen laten stralen, maar ook voor mensen die last hebben van acne, ouderdomsvlekken, pigmentvlekken of een slechte doorbloeding van de huid (2).

KORTOM:
Een fruitzuurpeeling is een peeling op basis van AHA en glycolzuur. Deze twee stoffen helpen bij het afvoeren van dode huidcellen en stimuleren de aanmaak van de nieuwe huidcellen. 

Wat houdt een fruitzuurpeeling behandeling in?

Voorafgaand aan de behandeling ga je in gesprek met je behandelaar. Deze zal uitleggen hoe het proces werkt en wat daarvoor nodig is. Het is namelijk ook belangrijk om je huid voor te bereiden op de aankomende behandeling zodat deze optimaal behandeld kan worden. De behandelaar geeft hier ook tips voor en kan je eventueel zelfs middelen aanraden.

Tijdens de behandeling wordt het zuur vrij snel aangebracht op je gezicht waarna het kort intrekt. Daarna haalt de behandelaar het weer van je huid met een basische oplossing. Het zuur dringt snel door in de bovenste huidlaag, waardoor het niet lang op je gezicht hoeft te zitten. In totaal zal je zo’n 30 minuten bezig zijn.

Na de behandeling zal de huid erg gevoelig zijn en kan het ook gaan jeuken. Dit is normaal en niks om je zorgen over te maken, het blijft natuurlijk wel vervelend. Het is belangrijk om na de behandeling direct contact met zonlicht te vermijden en om geen irriterende middelen op je huid te smeren. In totaal heb je zo’n 6 tot 8 behandelingen nodig met elk een tussenpauze van 2 tot 4 weken voor een optimaal resultaat.

KORTOM:
De behandelaar zal je vooraf aan de behandeling goed informeren en je huidverzorgingstips meegeven. De behandeling zelf duurt niet lang en na de behandeling zal je huid wat gevoeliger zijn. Het is belangrijk om goed voor je huid na de behandeling te zorgen. In totaal wordt het aangeraden om zo’n 6 tot 8 behandelingen te volgen. 

Je huid verzorgen met Edula® zalf

Een van de dingen die je kan doen om je huid te verzorgen na je fruitzuurpeeling is om Edula® zalf te gebruiken. Deze 100% natuurlijke zalf heeft hydraterende en vochtvasthoudende eigenschappen, waardoor je huid continu beschermt blijft tegen uitdroging. Daarnaast kan het irritaties, zwellingen en jeuk verminderen. Het is ontwikkeld door farmaceuten en dermatologen en wordt al meer dan 35 jaar in een klinische setting gebruikt. Edula® zalf is daarom ook geschikt voor alle huidtypen en alle leeftijden. Breng de zalf dagelijks aan voor het slapen gaan en ‘s ochtends wanneer je opstaat. Je zult merken dat hierdoor het herstelproces aanzienlijk wordt versneld. Lees voor gebruik de bijsluiter. 

Alle voordelen van Edula® zalf op een rijtje:

  • Geschikt voor alle huidtypen
  • 100% natuurlijk
  • Hydraterend en vochtvasthoudend
  • Geschikt voor alle leeftijden
  • Helpt bij het verminderen van pijn, irritaties en ontstekingen
  • Geschikt om te gebruiken bij andere huidklachten zoals brandwondeneczeemrosaceadroge huid en wondjes.

Andere tips voor na de fruitzuurpeeling

  • Smeer je huid na de periode van herstel in met zonnebrandcrème. (minimaal factor 30)
  • Was je huid met lauw water zonder zeep, tenzij anders wordt aangeraden door de behandelaar.
  • Smeer geen irriterende producten op de huid of producten met veel alcohol en parfum.
  • Vermijd contact met irriterende en synthetische stoffen op de huid.

Check ook eens de ervaringen van anderen en de resultaten die met Edula® zalf geboekt zijn.

Bestel Edula® zalf hier en ontdek direct de vele voordelen voor je huid >>

Edulazalf 30 gram tube

Lees ook:

Een eenvoudig stappenplan voor gezichtsverzorging mannen

Vond jij dit een interessant artikel? Deel het dan met je vrienden.
Geschreven door: Rozemarijn

Geef een reactie


Edula zalf 30 gram tube

Ontdek hoe je met Edula® zalf snel van huidklachten afkomt.

0