glycolzuur peeling
18 juni 2024

Wat is een glycolzuur peeling en wat doet het?

Er zijn honderden manieren waarop je je huid kan verzorgen. Zo kan je kiezen voor scrubs, laserbehandelingen, crèmes, microneedling en peelings. Er bestaan allerlei verschillende soorten peelings die je kan laten doen voor je lichaam en gezicht. Een glycolzuur peeling is hier een goed voorbeeld van. Dit is een bekende en effectieve methode om je huid te laten stralen. In deze tekst leggen we je uit wat glycolzuur is, hoe een peeling werkt en welke naverzorging essentieel is.

TIP: Op zoek naar de beste peeling nabehandeling? Gebruik dan deze zalf >>

Wat is glycolzuur?

Glycolzuur is een zogenoemde “chemische exfoliant” dat gemaakt wordt op basis van suikerriet. Het behoort tot de Alfa-hydroxyzuren (AHA’s) en wordt veel verwerkt in verzorgingsproducten en gebruikt bij cosmetische behandelingen zoals peelings. Glycolzuur heeft een aantal eigenschappen die ervoor zorgen dat het zo veel in de cosmetische industrie gebruikt wordt. Dit zijn eigenschappen zoals (1):

  • Exfoliëren. Glycolzuur werkt door de verbindingen tussen dode huidcellen te verbreken. De bovenste huidlaag verdwijnt en de jongere huid komt naar voren. Dit proces helpt de huid te vernieuwen en zorgt voor een gladdere, egalere huid.
  • Hydrateren. Glycolzuur helpt om vocht aan te trekken. Dit zorgt ervoor dat de huidcellen goed gehydrateerd blijven waardoor er minder snel uitdroging zal optreden. Daarnaast zorgt het voor een minder doffe uitstraling.
  • Collageenproductie. Het aanbrengen van glycolzuur op de huid stimuleert de productie van collageen. Hierdoor zullen fijne lijntjes en rimpels minder zichtbaar zijn.

Het is belangrijk om te onthouden dat hoewel glycolzuur onderdeel is van AHA’s, het niet hetzelfde is. Elke variant van een AHA heeft andere eigenschappen.

KORTOM:
Glycolzuur is een exfoliant op basis van suikerriet. Het heeft verzorgende eigenschappen voor de huid waardoor je het veel tegenkomt in cosmetische producten. 

Hoe werkt een glycolzuur peeling?

Je kan een glycolzuur peeling laten doen bij een professional. De behandeling bestaat uit een aantal stappen waarna je, na verloop van tijd, de resultaten zal zien en merken. De behandeling is als volgt opgebouwd (2):

1. Voorbereiding

Voorafgaand aan de behandeling is het belangrijk dat je je huid reinigt en zorgt dat er geen wondjes aanwezig zijn. Vermijd daarom harsen, scheren of irriterende producten in de weken voor de behandeling. Ook zal je eerst een intake gesprek hebben waarbij je wensen en doelen worden besproken.

2. Toepassing van de glycolzuur peeling

Afhankelijk van je wensen en de reden dat je de peeling kiest, zijn er verschillende concentraties van het zuur waar je uit kan kiezen. Milde concentraties bevatten zo’n 20 tot 30% zuur waarbij zwaardere behandelingen een concentratie tot wel 70% zuur kunnen bevatten. De behandelaar zal daarna het middel met een kwast op de huid aanbrengen.

3. Inwerken en neutraliseren

Voor de beste resultaten moet het middel even intrekken. Dit duurt vaak 10 tot 15 minuten waarna de behandelaar een neutraliserende oplossing op het gezicht aanbrengt die het zuur neutraliseert. Het inwerken kan licht prikken vanwege het zuur, maar is over het algemeen niet pijnlijk. Nadat de neutralisatie heeft plaatsgevonden, zal de behandelaar alles van je huid verwijderen en deze droogmaken.

4. Nazorg van een glycolzuur peeling

Je huid zal na een glycolzuur peeling wat gevoelig zijn. Je kan dan het beste een kalmerende zalf aanbrengen om de huid tot rust te brengen en om ervoor te zorgen dat deze niet uitdroogt of beschadigt.

KORTOM:
Een glycolzuur peeling gaat volgens een aantal stappen om de beste resultaten te garanderen. Zowel voor- als nazorg is hierbij ook een belangrijk aspect. 

Edula® zalf als nazorg bij een glycolzuur peeling

Zoals we hierboven al benoemden, is het belangrijk om goed je huid te verzorgen na de behandeling. Edula® zalf is hier een perfect middel voor. Deze natuurlijke zalf is ontwikkeld in samenwerking met dermatologen en farmaceuten. Ook wordt het al meer dan 35 jaar in de farmaceutische industrie gebruikt bij het verzorgen van de huid of het behandelen van huidklachten.

Edula® zalf bestaat uit een Calendula (Goudsbloem) extract wat bekend staat om de hydraterende en voedende eigenschappen. Het brengt daarbij ook een beschermlaag aan op de huid, zodat deze niet snel geïrriteerd zal raken. De zalf is ideaal om te gebruiken na een peeling zodat je huid de rust en tijd krijgt om te herstellen. Je zult zien dat je huid sneller en mooier hersteld. Breng de zalf twee á driemaal daags aan en laat het goed intrekken. Lees voor gebruik de bijsluiter. 

Alle voordelen van Edula® zalf op een rijtje:

  • Geschikt voor alle huidtypen
  • Natuurlijke ingrediënten
  • Voorkomt overmatig littekenweefsel
  • Hydraterend en vochtvasthoudend
  • Geschikt voor alle leeftijden
  • Helpt bij het verminderen van jeuk, irritaties en ontstekingen
  • Geschikt om te gebruiken bij andere huidklachten zoals verbrandingeneczeemrosaceadroge huid en wondjes.

Wanneer kan je de effecten merken?

In principe kan je direct na de behandeling al de eerste effecten merken. De huid zal gladder aanvoelen en er frisser uitzien. De huid is wel nog gevoelig en dat zal je ook merken. Na verloop van tijd vormt de nieuwe huidlaag, waarbij je zal zien dat de fijne lijntjes en oneffenheden die er eerst zaten, nu minder zichtbaar zijn.

Voor de beste resultaten is het vaak nodig om meerdere behandelingen uit te voeren. Deze worden verdeeld over een aantal maanden. Je behandelaar zal hierover met je overleggen.

Check ook eens de ervaringen van anderen en de resultaten die met Edula® zalf geboekt zijn.

Bestel Edula® zalf hier en ervaar direct de effectieve werking >>

Edula zalf 30 gram tube

Bekijk ook:

Met je litteken in de zon? Dit moet je weten.

Vond jij dit een interessant artikel? Deel het dan met je vrienden.
Geschreven door: Rozemarijn

Geef een reactie


0