beste littekencreme
8 februari 2022

Waarom je een litteken het beste met Edula® zalf kunt behandelen

Wanneer je een litteken oploopt wil je natuurlijk dat dit zo mooi mogelijk geneest. Door het gebruik van de beste littekencreme of zalf kan je dit proces aanzienlijk versnellen en tot een mooier eindresultaat komen. Je gaat dan op zoek naar het meest geschikte product hiervoor, want je kan het eigenlijk maar 1 keer goed doen. Wanneer jij al maanden een product gebruikt dat toch niet goed blijkt te werken dan ben je de cruciale beginfase al voorbij en moet je weer opnieuw beginnen, je moet dus eigenlijk direct het juiste product hebben. Nu zullen vrijwel alle bedrijven claimen het beste product in huis te hebben, maar dat is uiteraard niet altijd waar. Ben jij op zoek naar de beste littekencreme dan moet je Edula® zalf hebben. In het volgende artikel zullen we onderbouwen waarom dat zo is.

TIP: Zoek jij de beste littekencreme om jouw litteken effectief te behandelen? Gebruik dan deze >>

Verschil tussen een zalf en een crème

Deze benamingen worden nog weleens door elkaar gehaald, maar wat is nou exact het verschil tussen een zalf en een crème? Een crème is een verzorgingsproduct dat je bijvoorbeeld gebruikt voor een droge huid zonder dat dit een aandoening of ziekte is. Het wordt dus vooral cosmetisch gebruikt. Een zalf (zoals Edula® zalf) kan gebruikt worden tegen een aandoening of ziekte, om zo de symptomen te bestrijden. Het wordt dus vooral farmaceutisch gebruikt.

De functie van een crème of zalf is het vocht in de huid te laten zitten door het beschermen van de huid met een vettig laagje. Een zalf beschermt daarom beter dan een crème. Een zalf zorgt ervoor dat de huid vet blijft en niet uitdroogt. Zalf trekt niet of nauwelijks in de huid en blijft langdurig op de huid zitten. Hierdoor zorgt het voor en zeer goede huidpenetratie van de actieve ingrediënten. Veel medicijnen (zoals antibiotica) zijn aanzienlijk werkzamer in een zalf vorm dan als crème

De benamingen zalf en crème geven aan hoeveel water of vet er in een smeersel zit. Een zalf is een vet smeersel waar weinig water in zit. Een crème daarentegen is een samenstelling van water en vet. Je kan een vette crème hebben (meer vet dan water) en een waterige crème (meer water dan vet). Er is een breed scala aan producten op de markt voor littekenbehandeling of wondgenezing. Echter ontbreekt klinisch bewijs voor veel van de deze middelen(1).

KORTOM:
Een crème wordt vooral cosmetisch gebruikt. Een zalf vooral farmaceutisch. Zalf trekt niet of nauwelijks in de huid en blijft langdurig op de huid zitten en werkt daardoor beter.

Beste littekencreme, waarom Edula® zalf? 

Edula® zalf is een wondzalf, die Calendula oertinctuur bevat, bereid uit Calendula officinalis, in Nederland bekend onder de naam Goudsbloem. Het is een veilig en natuurlijk product dat door vooraanstaande dermatologen en farmaceuten is ontwikkeld en in klinische toepassingen bij vele duizenden patiënten zijn waarde heeft bewezen.

Edula® zalf bestaat al ruim 35 jaar en wordt aan diverse academische en algemene ziekenhuizen en tevens aan particuliere klinieken in binnen- en buitenland geleverd. Door z’n multi toepasbaarheid is Edula® zalf bovendien niet alleen geschikt voor het behandelen van littekens. De zalf kan ook voor veel verschillende huidaandoeningen gebruiken worden zoals acne, eczeem of rosacea.

Wij zijn een klein familiebedrijf met korte lijnen, dus wanneer je contact met ons opneemt kunnen we jou direct van goed advies voorzien en wordt je niet opgezadeld met iemand van de klantenservice die wellicht geen kennis van zaken heeft. Wij staan volledig in voor ons product en kunnen ook echte resultaten laten zien op onze resultatenpagina.

Edula® zalf heeft als eigenschap dat het een vochtvasthoudende en regulerende zalf is, het verbetert de uitwisseling van vocht tussen de laagjes van de opperhuid onderling. Verder werkt het wond-helend en ontstekingsremmend. Edula® zalf zorgt voor een beschermlaagje, waardoor je litteken wordt gehydrateerd. Dankzij het herstellende vermogen geneest een wond mooier en sneller. Daarnaast zullen klachten zoals roodheid, jeuk en pijn verminderen of zelfs verdwijnen.

Gebruik:

Edula® zalf heeft een lichte aangename geur en is uitstekend geschikt voor alle huidtypen en laat zich snel en soepel verwerken. Na het sluiten van de wond kan je al beginnen met het smeren van Edula® zalf. Houdt er rekening mee dat je pas begint een week nadat eventuele hechtingen zijn verwijderd. Breng een laag Edula® zalf aan. Waar mogelijk de wond afdekken met een gaaskompres. Gedurende de eerste 2 maanden 2 á 3 maal per dag, de derde en vierde maand 1 á 2 maal per dag. Daarna zolang als nodig 1 maal per dag tot het litteken genezen is. De zalf dient niet in gemasseerd te worden bij recente littekens! Lees voor het gebruik de bijsluiter

  • Vochtvasthoudende en wond-helende zalf
  • Geschikt voor het hele gezin vanaf 0 jaar
  • Vermindert jeuk, pijn en roodheid
  • Voorkomt ontstekingen
  • Geschikt voor elk huidtype
  • 100% veilig en natuurlijk

Check ook eens de ervaringen van anderen en de resultaten die met Edula® zalf geboekt zijn en overtuig jezelf.

Bestel de beste littekencreme hier en ontdek direct de effectieve werking >>

Beste littekencreme extra tips

  • Let op in de zon

Je huid kan door invloed van de zon uitdrogen, verkleuren of gaan irriteren. Dit kan van invloed zijn op je litteken. Een litteken is extra gevoelig voor Uv-straling. Bescherm je huid dus met zonnebrandcrème, bij voorkeur met een hoge beschermingsfactor.

  • Hou voldoende rust

Voor een goede genezing en wanneer het litteken pijn doet is rust zeer belangrijk.

  • Let op je voeding

Goede voeding is van belang in alle fases van het wondgenezingsproces. Een tekort aan vitamines kan het genezingsproces belemmeren. Ook voldoende water is van belang zodat je huid niet uitdroogt. 1,5 tot 2 liter per dag wordt aangeraden.

  • Masseer je litteken regelmatig

Door te masseren stimuleer je de doorbloeding en blijft een litteken soepel en kan je pijn en jeuk verminderen.

  • Vermijd extreme temperaturen

Stel je litteken de eerste 2 jaar niet bloot aan te grote temperatuurverschillen. Extreme temperaturen kunnen van invloed zijn op je litteken. Voorbeelden zijn een sauna, zonnebank, een ijsbad of te lang (onbeschermd) in de zon. Bescherm je litteken bij koude temperaturen door warme kleding te dragen.

  • Draag geen strakke kleding

Zo kan er teveel druk op komen te staan en dit kan het litteken irriteren of zelfs beschadigen.

  • Probeer niet te krabben

Zo kan je het litteken beschadigen en het herstelproces negatief beïnvloeden.

beste littekencreme: Edulazalf 30 gram tube

Lees ook:

Vond jij dit een interessant artikel? Deel het dan met je vrienden.
Geschreven door: Mahai

Geef een reactie


0