huid peeling
19 juli 2024

Wat is een huid peeling en wanneer neem je deze behandeling?

Je uiterlijk is je visitekaartje en daarom wil je er graag verzorgd uitzien. Je outfit is hier onderdeel van, maar het belangrijkste is je huid. Een gezonde en verzorgde huid zorgt voor een goede uitstraling waardoor je zelf ook sneller lekker in je vel zal zitten. Je kan natuurlijk crèmes en andere middelen gebruiken om je huid te verzorgen, maar je kan ook kiezen voor behandelingen zoals een huid peeling. Deze behandeling helpt bij het verminderen van de zichtbaarheid van oneffenheden zoals littekens, pigmentvlekken en fijne lijntjes. Daarnaast geeft het je huid een flinke boost. In deze tekst leggen we je uit wat een huid peeling is, wat de voordelen zijn en welke nabehandeling handig is om te volgen.

TIP: Op zoek naar de perfecte nabehandeling van een peeling? Gebruik dan deze zalf >>

Wat is een huid peeling?

Een huid peeling is een behandeling waarbij je, met verschillende technieken, de dode huidcellen van de bovenste huidlaag verwijderd (1). Dankzij dit proces, wordt de regeneratie van de huid bevorderd wat leidt tot een gladde en stralende huid met minder oneffenheden. Er zijn verschillende soorten peelings met elk hun unieke eigenschappen. Hierdoor kan je altijd een peeling vinden die bij jou past. De meest voorkomende peelings zijn:

  • Fruitzuur peelings. Dit is een vorm van een AHA-peeling (Alpha Hydroxy Acid). Dit houdt in dat het zuur op basis van organische materialen is gemaakt en daardoor natuurlijk is. Deze variant is geschikt voor mensen die van fijne lijntjes, rimpels en kleine littekens (zoals acne littekens) af willen.
  • Melkzuur peelings. Melkzuur is een lichaamseigen stof waardoor een peeling met dit component erg effectief is bij het behandelen van ouderdomsverschijnselen zoals fijne lijntjes en ouderdomsvlekken.
  • Glycolzuur peelings. Deze peelings is afkomstig van suikerriet en het heeft verschillende verzorgende eigenschappen, zoals het voeden en hydrateren van de huid terwijl het ook exfolieert.

Dit zijn alledrie chemische peelings. Naast deze drie varianten heb je ook mechanische peelings. Dit zijn de standaard “scrubs” die je zelf ook kan uitvoeren. Het grootste verschil is dat mechanische peelings erg oppervlakkig blijven terwijl chemische peelings dieper in de huid doordringen.

KORTOM:
Een huid peeling is een behandeling waarbij de dode huidcellen van de bovenste huidlaag worden verwijderd. Er bestaan chemische en mechanische peelings met elk hun eigen effecten en voordelen. 

Wat zijn de voordelen van een huid peeling?

Een peeling is sowieso een fijne behandeling omdat het je huid zachter laat aanvoelen en je een stralende look geeft. Toch heeft het meer voordelen waar je in eerste instantie misschien niet aan zou denken. Wij hebben een aantal voordelen voor je op een rij gezet.

  1. Dode huidcellen verwijderen. De basis van elke peeling is dat het dode huidcellen verwijderd. Hierdoor voelt de huid gladder, zachter en frisser aan. Vaak verdwijnt dan ook de doffe gloed van je huid.
  2. Huidregeneratie stimuleren. Door de verwijdering van de dode huidcellen, wordt de aanmaak van nieuwe, jonge huidcellen gestimuleerd. Ook wordt de collageenproductie gestimuleerd (2).
  3. Betere textuur. De nieuwe huidcellen verbeteren de textuur en uitstraling van je huid, waardoor deze beter en soms zelfs jonger overkomt.
  4. Vermindering van fijne lijntjes. Een chemische peeling gaat dieper dan een mechanische peeling en kan hierdoor vaak ook fijne lijntjes verminderen. Door de regeneratie van de huid vallen deze minder op en verdwijnen soms zelfs.
  5. Onzuiverheden behandelen. Onzuiverheden op de huid zoals pigmentvlekken, kleine acne littekens of andere plekjes vervagen of verdwijnen met de komst van de jongere, nieuwe huid.

KORTOM:
Een huid peeling heeft verschillende voordelen. De voornaamste is het regenereren van de huid en het stimuleren van de collageenproductie van de huid. Daarnaast bevorder je ook het verminderen van onzuiverheden en fijne lijntjes. 

Edula® zalf als nabehandeling van een huid peeling

Na een peeling zal je huid in de eerste paar dagen of weken gevoelig zijn. Dit komt omdat de jonge, vernieuwde huidcellen nog erg vatbaar zijn voor irritatie en externe prikkels. Het is daarom essentieel om goed voor je huid te zorgen. Dit kan je doen met behulp van Edula® zalf.

Edula® zalf is een natuurlijke zalf op basis van een Calendula extract dat helpt om de huid te voeden. Daarnaast hydrateert het de huid en het vormt een beschermende laag om irritatie te verminderen en voorkomen. Dit bevordert niet alleen het herstel, maar ook de gezondheid van de huid. Edula® zalf is daarnaast geschikt voor alle huidtypen en alle leeftijden dankzij de zachte eigenschappen.

Het beste kan je Edula® zalf twee á driemaal daags aanbrengen op de behandelde huid en deze goed laten intrekken. Bij voorkeur kan je hier een steriel gaasje voor gebruiken. Maak eerst de huid schoon en dep deze droog en breng daarna de zalf aan. Je kan het eventueel ook zachtjes inmasseren. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Alle voordelen van Edula® zalf op een rijtje:

  • Geschikt voor alle huidtypen
  • Natuurlijke ingrediënten
  • Voorkomt overmatig littekenweefsel
  • Hydraterend en vochtvasthoudend
  • Geschikt voor alle leeftijden
  • Helpt bij het verminderen van jeuk, irritaties en ontstekingen
  • Geschikt om te gebruiken bij andere huidklachten zoals verbrandingeneczeemrosaceadroge huid en wondjes.

Check ook eens de ervaringen van anderen en de resultaten die met Edula® zalf geboekt zijn.

Bestel Edula® zalf hier en ervaar direct de effectieve werking >>

Edula zalf 30 gram tube

Bekijk ook:

Hoe werkt tepelkloven zalf?

Vond jij dit een interessant artikel? Deel het dan met je vrienden.
Geschreven door: Rozemarijn

Geef een reactie


Edula zalf 30 gram tube

Ontdek hoe je met Edula® zalf snel van huidklachten afkomt.

0