fruitzuur peeling
24 mei 2024

Melkzuur peeling: Wat is het en wat doet het?

Wanneer je tegenwoordig naar huidverzorgingsproducten kijkt, zal je zien dat melkzuur (lactic acid) een veelvoorkomend ingrediënt is. Dit is niet zonder reden. Melkzuur is onderdeel van de AHA’s, de Alpha Hydroxyzuren, en het heeft verschillende voordelen voor je huid. Juist daarom wordt een melkzuur peeling een steeds populairdere methode om je gezicht en huid te verzorgen. In deze tekst leggen we je uit wat melkzuur is, wat het doet en hoe een peeling werkt. Ook leggen we je uit hoe je na de behandeling het beste je huid kan verzorgen.

TIP: Op zoek naar de perfecte verzorging na een peeling? Gebruik dan deze zalf >>

Wat is melkzuur?

Melkzuur is een organisch zuur dat voorkomt in verschillende biologische en chemische processen. Binnen ons lichaam wordt melkzuur geproduceerd tijdens de anaerobe glycolyse, een proces waarbij glucose wordt omgezet in energie zonder zuurstof. Dit gebeurt vooral bij de spieren tijdens inspanning wanneer de zuurstoftoevoer beperkt is. Denk hierbij aan hardlopen of sporten in de sportschool. Je kan merken dat er melkzuur ophoopt door het branderige gevoel in de spieren.

Binnen de cosmetische industrie wordt melkzuur gebruikt voor anti-ouderdomsmiddelen. Het valt namelijk binnen de AHA’s, de Alpha Hydroxyzuren. Dit zijn een groep zuren die verschillende voordelen hebben voor je huid (1).

KORTOM:
Melkzuur is een organisch zuur dat bij verschillende processen aan bod komt. Zelf maken we melkzuur aan, zoals tijdens fysieke inspanning. Ook wordt het veel in de cosmetische industrie gebruikt vanwege de verschillende voordelen. 

Wat zijn de voordelen van een melkzuur peeling voor je huid?

Wanneer je een melkzuur peeling voor je huid gebruikt, kan je hier verschillende voordelen van ondervinden. Een melkzuur peeling wordt veel ingezet bij verkleuringen van de huid, ouderdomsvlekjes en andere oneffenheden van de huid. Het exfolieert de huid waardoor alle dode huidcellen verwijderd worden en de jonge, nieuwe huidcellen tevoorschijn kunnen komen. Ook stimuleert het de aanmaak van nieuwe huidcellen die de huid een gezonde en vollere uitstraling geven met minder (of zelfs geen) oneffenheden.

Daarnaast verheldert melkzuur de natuurlijke teint van de huid. Wanneer je het idee hebt dat je huid dof is en niet meer straalt, kan dit komen doordat de bovenste huidlaag vuil en dode huidcellen bevat. Door deze te verwijderen, zal je huid gelijk meer gaan stralen.

Een melkzuur peeling kan net als een fruitzuur peeling op vrijwel alle huidtypen gebruikt worden. Melkzuur is echter milder, waardoor deze beter geschikt is voor de gevoelige huid (2). Wat een melkzuur peeling ook uniek maakt is dat het een hydraterend effect geeft. Melkzuur helpt namelijk om de vochtbalans van de huid op peil te houden waardoor deze een vollere look krijgt en minder snel uitdroogt (3).

KORTOM:
Een melkzuur peeling heeft verschillende voordelen. Zo exfolieert het de huid en haalt het oneffenheden weg. Daarnaast verheldert het de natuurlijke huidteint en helpt het de vochtbalans op peil te houden. Melkzuur is ook erg geschikt voor de gevoelige huid. 

Edula® zalf na een melkzuur peeling

Na een melkzuur peeling zal je huid gevoelig zijn waardoor het belangrijk is om je huid goed te verzorgen. Edula® zalf is hier een uitstekende oplossing voor. Edula® zalf is namelijk een natuurlijke zalf op basis van een Calendula (Goudsbloem) extract. Het is ontwikkeld in samenwerking met dermatologen en farmaceuten en het wordt al meer dan 35 jaar in de farmaceutische industrie gebruikt. Edula® zalf bevordert het herstelproces aanzienlijk. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op de resultatenpagina op de website bij “TCA Peeling 18%)

Edula® zalf hydrateert en voedt de huid en vormt een beschermlaagje waardoor de huid niet snel zal uitdrogen en ook niet vatbaar is voor infecties door bacteriën. Daarnaast is het erg effectief tegen jeuk, een trekkend gevoel, roodheid, bultjes en pijn. Ook wanneer je last hebt van huidaandoeningen zoals eczeem of rosacea kan je Edula® zalf gebruiken om de symptomen te verminderen.

Doordat je huid erg gevoelig is na een peeling, is het belangrijk om direct na de behandeling te starten met het gebruik van Edula® zalf. Hierdoor zal je huid minder gevoelig reageren en snel herstellen. Breng de zalf twee á driemaal daags aan op de schone en droge huid en laat het goed intrekken. Lees voor gebruik de bijsluiter. 

Alle voordelen van Edula® zalf op een rijtje:

  • Geschikt voor alle huidtypen
  • Natuurlijke ingrediënten
  • Hydraterend en vochtvasthoudend
  • Geschikt voor alle leeftijden
  • Helpt bij het verminderen van jeuk, irritaties en ontstekingen
  • Geschikt om te gebruiken bij andere huidklachten zoals verbrandingeneczeemrosaceadroge huid en wondjes.

Check ook eens de ervaringen van anderen en de resultaten die met Edula® zalf geboekt zijn.

Bestel Edula® zalf hier en ervaar direct de effectieve werking >>

Edula zalf 30 gram tube

Bekijk ook:

Litteken verzorgen na hechting: Dit is de beste manier

Vond jij dit een interessant artikel? Deel het dan met je vrienden.
Geschreven door: Rozemarijn

Geef een reactie


0