zalf voor luieruitslag
20 juli 2024

Hoe werkt zalf voor luieruitslag?

Baby’s hebben vaak een heerlijk zachte en gave huid, maar dit huidje is wel heel gevoelig en moet daarom goed verzorgd worden. Na 9 maanden veilig te hebben gezeten, moeten baby’s en hun huid erg wennen aan hun omgeving. Het komt daarom vrij vaak voor dat je baby luieruitslag krijgt. Deze uitslag kan erg irriteren en vervelend zijn voor je baby. Daarom is het goed om dit zo snel mogelijk te behandelen en om verdere uitslag te voorkomen. In deze tekst vertellen we je wat luieruitslag is en wat zalf voor luieruitslag doet. Lees snel verder!

TIP: Op zoek naar effectieve zalf tegen luieruitslag bij je baby? Gebruik dan deze zalf >>

Wat is luieruitslag?

Luieruitslag is een vorm van dermatitis die vooral voorkomt bij baby’s en kleine kinderen die nog luiers dragen. Je kan het herkennen aan plekken geïrriteerde huid op de billen, dijen en genitaliën. Luieruitslag heeft verschillende oorzaken. Zo kan het ontstaan wanneer een gevulde luier niet snel genoeg verschoond wordt, maar ook kan het ontstaan wanneer je baby een erg gevoelige huid heeft. Het dragen van een luier kan dan al gaan irriteren (1).

Wanneer je baby luieruitslag heeft, dan kan je dat op twee manieren opmerken: aan de huid van je baby en het gedrag van je kind. Op fysiek niveau zie je de plekken met geïrriteerde huid. Dit ontstaat vooral bij en rondom de genitaliën, billen en dijen. Er kunnen kleine zweertjes ontstaan en de huid zal jeuken en rood kleuren. Ook het gedrag van je baby kan wijzen naar luieruitslag. Je baby zal wat meer huilen, met de handjes richting de billen of het kruis proberen te gaan (of krabben, afhankelijk van de leeftijd). Ook kan het voorkomen dat je kind meer huilt bij het verschonen, vooral wanneer je met een doekje over de billen wrijft.

KORTOM:
Luieruitslag is een vorm van dermatitis dat vooral bij baby’s en kleine kinderen ontstaat. Je kan het herkennen aan plekken waar de huid geïrriteerd is en je kind kan wat huilerig zijn. 

Wat doet zalf voor luieruitslag?

Wanneer je baby luieruitslag heeft, zijn er verschillende oplossingen voor. Vaak wordt talkpoeder of een zalf voor luieruitslag aangeraden. Meestal is dit een zalf met een zinkoxide oplossing. Zinkoxide droogt de huid en voorkomt dat de irritatie verandert in een smetplek. Daarnaast heeft het een verkoelend effect dat helpt bij jeuk, irritatie en pijn. Het is een veilige substantie voor de huid en het wordt veelal gebruikt bij baby’s (2). Je kan de zalf het beste aanbrengen na het verschonen, vóórdat je een nieuwe luier aantrekt. Breng een dun laagje zalf aan op de getroffen plekken en laat het intrekken. Ook is het hierbij belangrijk om de huid schoon te houden zodat sporen van urine of ontlasting niet meer aanwezig zijn.

Edula® zalf als zalf voor luieruitslag

Naast een zalf met zinkoxide kan het ook zijn dat je juist liever een vette zalf gebruikt. Dit is handig wanneer je kindje juist last heeft van droge billetjes of een kapotte, schilferende huid. Edula® zalf is hier een perfecte oplossing voor. Deze vette zalf is natuurlijk en heel zacht voor de huid. Voordeel van Edula® zalf is dat de zalf multi-toepasbaar is en voor meerdere huidproblemen te gebruiken is voor moeder en kind. Je kan het o.a. gebruiken voor babyacne, andere vormen van uitslag en tepelkloven.

Edula® zalf helpt bij het hydrateren en voeden van de huid en het vormt tegelijkertijd een beschermlaagje om verdere irritatie te voorkomen. Dankzij de vette basis kan de huid niet uitdrogen en kan het niet zomaar gaan irriteren. Daarnaast helpt de beschermlaag tegen irritatie, jeuk, roodheid en pijn. Edula® zalf bestaat uit een Calendula (Goudsbloem) extract en wordt al meer dan 35 jaar in de farmaceutische industrie gebruikt. Daarnaast is het volledig veilig voor alle leeftijden en alle huidtypen. Breng de zalf twee á driemaal daags aan op de schone huid en laat het goed intrekken. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Alle voordelen van Edula® zalf op een rijtje:

  • Geschikt voor alle huidtypen
  • Natuurlijke ingrediënten
  • Voorkomt overmatig littekenweefsel
  • Hydraterend en vochtvasthoudend
  • Geschikt voor alle leeftijden
  • Helpt bij het verminderen van jeuk, irritaties en ontstekingen
  • Geschikt om te gebruiken bij andere huidklachten zoals verbrandingeneczeemrosaceadroge huid en wondjes.

Andere tips bij het behandelen van luieruitslag

Naast het smeren van zinkoxide of Edula® zalf, zijn er ook andere dingen die je kan doen om de irritatie van luieruitslag te verminderen of voorkomen. Wij hebben een aantal tips voor je opgeschreven:

  • Verschoon de luier regelmatig om irritatie door urine of ontlasting te verminderen.
  • Gebruik wasbare luiers van katoen of badstof. Deze zijn vaak zachter voor de huid.
  • Laat de billetjes van je kind regelmatig even bloot om ze goed te luchten. Om plassen op de grond te voorkomen, kan je eventueel gebruik maken van “puppy pads” of andere absorberende matjes.
  • Was de billen van je baby met een zacht washandje en lauwwarm water. Gebruik hierbij speciale zeep voor baby’s omdat deze zachter zijn voor de huid.
  • Neem contact op met je huisarts bij aanhoudende irritatie of open wondjes op of rondom de billen.

Check ook eens de ervaringen van anderen en de resultaten die met Edula® zalf geboekt zijn.

Bestel Edula® zalf hier en ervaar direct de effectieve werking >>

Edula zalf 30 gram tube

Bekijk ook:

Wat is een peeling TCA en wanneer gebruik je het?

Vond jij dit een interessant artikel? Deel het dan met je vrienden.
Geschreven door: Rozemarijn

Geef een reactie


0