pukkeltjes baby, ook wel baby acne genoemd
26 februari 2021

Oh er zitten allemaal pukkeltjes in het gezichtje van mijn baby wat nu?

Pukkeltjes bij een baby wordt ook wel baby acne genoemd. Dit ontstaat vaak in de eerste weken na de geboorte en vrijwel alle baby’s krijgen hiermee te maken. Dit zijn kleine puistjes, meestal in het gezicht, die veroorzaakt worden door de hormonen die jij als moeder aanmaakt in de baarmoeder. Deze komen tijdens de zwangerschap via de navelstreng bij jouw baby terecht middels de bloedbaan waarmee je met je kindje in contact staat. Deze hormonen werken nog door in het lichaam van je baby na de geboorte.

TIP: Wil je pukkeltjes zo snel mogelijk verhelpen? Gebruik dan Edula® zalf >>

De poriën van je baby kunnen verstopt raken door opeengehoopt talg, ook wel huidsmeer genoemd. Dit zorgt voor deze pukkeltjes, omdat de talgkliertjes soms ontstoken raken. Dit uit zich als puistjes met witte kop en mee-eters met zwarte puntjes. Jij als ouder zal het niet mooi vinden, toch zijn deze pukkeltjes volkomen onschuldig. Zodra je baby 3 maanden oud is zullen pukkeltjes in principe niet meer voorkomen.

Talgklieren ontwikkelen zich na de vierde maand van de zwangerschap en zijn bij de geboorte groot en goed ontwikkeld. De talgproductie is ook relatief hoog bij de geboorte. Extra smering op deze plaatsen zou helpen om de baby gladder te maken voor de geboorte, wat een voordeel oplevert voor een succesvolle bevalling. Er wordt voorgesteld dat de talgklieren die acne veroorzaken aanwezig zijn op het gezicht en het voorhoofd, aangezien ze een voordeel verlenen door de breedste delen van de pasgeboren baby te ‘smeren’ om de bevalling te vergemakkelijken(1).

Hoe te behandelen?

Was het gezicht van je baby niet met zeep en probeer de pukkeltjes zeker niet uit te drukken. Dit kan namelijk voor littekens zorgen! Smeer de puistjes juist dun in met Edula® zalf, wat er voor zorgt dat ze eerder verdwijnen. Mocht er toch littekenvorming komen doordat je baby de pukkeltjes heeft opengekrabd dan zal Edula® zalf ervoor zorgen dat deze weer gaaf kunnen genezen.

Edula® zalf geeft de volgende tips:

 • Druk de pukkeltjes zeker niet uit!
 • Was het gezicht met lauw warm water en dep het voorzichtig droog
 • Gebruik hierbij geen zeep
 • Gebruik Edula® zalf voor een sneller herstel en om littekenvorming tegen te gaan
 • Probeer sowieso altijd producten te gebruiken die vrij zijn van parfum en allergenen, omdat de babyhuid nog niet volledig ontwikkeld is

Twijfel je of je wel met pukkeltjes, puistjes of acne te maken hebt neem dan contact op met je huisarts!

KORTOM:
Tijdens de zwangerschap worden er hormonen aangemaakt in de baarmoeder die via de navelstreng bij je baby terechtkomen. Deze hormonen kunnen pukkeltjes, ook wel baby acne genoemd, veroorzaken.

Pukkeltjes baby behandelen met Edula® zalf

Edula® zalf is een wondzalf, die Calendula oertinctuur bevat, bereid uit Calendula officinalis, in Nederland bekend onder de naam Goudsbloem. Edula® zalf heeft zich al ruim 35 jaar bewezen als een veilig en natuurlijk product. Het is een zalf die door vooraanstaande dermatologen en farmaceuten is ontwikkeld en in klinische toepassingen bij vele duizenden patiënten zijn waarde heeft bewezen.

Edula® zalf heeft als eigenschap dat het een vochtvasthoudende en regulerende zalf is, het verbetert de uitwisseling van vocht tussen de laagjes van de opperhuid onderling. Verder werkt het wond-helend en ontstekingsremmend.

Edula® zalf heeft een lichte aangename geur en is uitstekend geschikt voor alle huidtypen en laat zich snel en soepel verwerken. Lees voor het gebruik de bijsluiter

 • Vochtvasthoudende en wond-helende zalf
 • Geschikt voor het hele gezin vanaf 0 jaar
 • Vermindert jeuk, pijn en roodheid
 • Voorkomt ontstekingen
 • Geschikt voor elk huidtype
 • 100% veilig en natuurlijk

Check ook eens de ervaringen van anderen en de resultaten die met Edula® zalf geboekt zijn.

Bestel Edula® zalf hier en ontdek direct de vele voordelen voor je huid >>

Pukkeltjes baby: Edulazalf littekenzalf, 30 gram en 15 gram tubes afgebeeld in doosjes

Lees ook:

Uitslag baby | Wil je dit zo snel mogelijk behandelen? | Edula® zalf (edulazalf.nl)

Vond jij dit een interessant artikel? Deel het dan met je vrienden.
Geschreven door: Mahai

Geef een reactie


0