schrale plekken op huid
24 juli 2024

Wat te doen tegen schrale plekken op de huid?

Schrale plekken op de huid komen voor bij zowel kinderen als volwassenen en ze zijn meer gebruikelijk dan je zou denken. Deze droge gebieden op de huid kunnen erg ongemakkelijk aanvoelen en soms zelfs pijn veroorzaken. Per persoon, maar ook per situatie, kan je een milde tot ernstige last hiervan ervaren. Schrale plekken komen vooral voor in de koudere maanden, maar ze kunnen ook de rest van het jaar voorkomen op basis van verschillende factoren. In deze tekst kijken we naar de oorzaken van schrale plekken en hoe je van deze plekken af kan komen.

TIP: Op zoek naar de beste zalf tegen schrale plekken? Gebruik dan deze zalf >>

Hoe ontstaan schrale plekken op de huid?

Er zijn verschillende factoren die een rol kunnen spelen bij het ontstaan van schrale plekken op de huid. Zo zijn er zowel interne als externe oorzaken. Per persoon kunnen deze oorzaken verschillen, dus we zetten ze allemaal voor je op een rij (1).

1. Weersomstandigheden

Het weer speelt een grote rol bij de gezondheid van onze huid. Dit is ook waarom mensen in de winter vaak opeens te maken krijgen met huidproblemen. De kou, gepaard met de droge warmte van de radiatoren in huis, zorgt ervoor dat je huid sneller uitdroogt en er droge plekken op de huid kunnen ontstaan. Ook harde wind of hele droge hitte van de zon kunnen deze plekken veroorzaken. De natuurlijke vetlaag van de huid verdwijnt dan namelijk waardoor de huid sneller kan uitdrogen dan anders.

2. Douchen en baden

Het is belangrijk om regelmatig te douchen, maar te vaak en te heet douchen of baden kan ook de natuurlijke vetlaag van je huid verwijderen en je huid beschadigen. Je kan het beste een aantal keer per week douchen met een warme, maar niet hete temperatuur. Op de andere dagen kan je jezelf met een washandje en warm water wassen. Dep de huid na het douchen droog met een schone handdoek en wrijf niet.

3. Cosmetische producten

Zowel doucheschuim als lotions of make-up spelen een rol bij de gezondheid van je huid. Bepaalde producten kunnen de huid irriteren of uitdrogen waardoor er schrale plekken ontstaan. Bij make-up zie je vooral dat deze plekken ontstaan op het gezicht en rondom de ogen. Bij het gebruik van doucheschuim of lotions kunnen de plekken op het gehele lichaam ontstaan. Je kan daarom het beste kiezen voor milde producten zonder parfum of alcohol.

4. Schrale plekken op huid: Huidaandoeningen

Bepaalde huidaandoeningen kunnen ook schrale plekken op de huid veroorzaken. Denk hierbij aan eczeem of psoriasis. Vooral bij psoriasis krijg je te maken met gelokaliseerde plekken die schraal, schilferig en gevoelig zijn (2). Eczeem komt ook voor op bepaalde plekken van het lichaam. Afhankelijk van welke variant je hebt, kunnen deze bij de huidplooien voorkomen.

5. Erfelijkheid

Natuurlijk speelt erfelijkheid ook een rol. Zijn er in jouw familie veel mensen met een droge huid of droge plekken op hun huid? Dan is de kans groot dat je hier zelf ook mee te maken krijgt. Dit kan alsnog een geval zijn van een huidaandoening, maar het kan er ook mee te maken hebben dat mensen in je familie gewoon een gevoelige huid hebben.

6. Leefgewoontes

Ten slotte spelen je leefgewoontes ook een rol. Wanneer je regelmatig ongezond eet en weinig beweegt, kan dit invloed hebben op de gezondheid van je huid. Het is daarom belangrijk om gebalanceerd te eten en regelmatig te bewegen en sporten om je lichaam gezond te houden.

KORTOM:
Er zijn verschillende oorzaken van schrale plekken op de huid. Ze kunnen ontstaan door weersomstandigheden, cosmetische producten, huidaandoeningen, erfelijkheid of leefgewoontes. 

Schrale plekken op de huid behandelen met Edula® zalf

Afhankelijk van de oorzaak van de schrale plekken, kan je deze voorkomen of behandelen. Edula® zalf komt zowel bij preventie als behandeling goed van pas.

Allereerst kan Edula® zalf erg nuttig zijn bij het voorkomen van schrale plekken op de huid. De zalf is zowel voedend als hydraterend en vormt daarbij ook nog eens een beschermlaagje op de huid. Dit is ideaal om schrale en uitgedroogde plekken tegen te gaan wanneer je je bevindt in droge gebieden of koude weersomstandigheden. Het beschermlaagje voorkomt dat de natuurlijke oliën van de huid verdwijnen zodat je huid je goed kan blijven beschermen.

Heb je al last van schrale plekken? Dan komt Edula® zalf zeer goed van pas bij de behandeling ervan. Deze zalf is namelijk ontwikkeld door farmaceuten en dermatologen en het wordt al meer dan 35 jaar in de farmaceutische industrie gebruikt. Je kan Edula® zalf inzetten bij de behandeling tegen eczeem en psoriasis om de grootste klachten te verminderen en verhelpen. Daarnaast is het erg effectief bij andere klachten die schrale plekken kunnen veroorzaken, zoals: een trekkend gevoel, jeuk, pijn en roodheid. Breng de zalf twee á driemaal daags aan en laat het goed intrekken. Lees voor gebruik de bijsluiter. 

Alle voordelen van Edula® zalf op een rijtje:

  • Geschikt voor alle huidtypen
  • Natuurlijke ingrediënten
  • Voorkomt overmatig littekenweefsel
  • Hydraterend en vochtvasthoudend
  • Geschikt voor alle leeftijden
  • Helpt bij het verminderen van jeuk, irritaties en ontstekingen
  • Geschikt om te gebruiken bij andere huidklachten zoals verbrandingeneczeemrosaceadroge huid en wondjes.

Andere tips bij het behandelen van schrale plekken op de huid

Naast het gebruik van Edula® zalf zijn er nog andere nuttige dingen die je kan doen om schrale plekken op de huid te voorkomen en/of behandelen. Denk hierbij aan:

  • Luchtige en goed-ademende kleding dragen zoals katoen of linnen
  • Een luchtbevochtiger gebruiken bij een droge lucht in huis of op kantoor
  • Het gebruik van heet water bij het douchen of baden verminderen
  • Alleen producten gebruiken die mild zijn voor de huid
  • Voldoende water drinken
  • Bij aanhoudende klachten contact opnemen met je huisarts

Check ook eens de ervaringen van anderen en de resultaten die met Edula® zalf geboekt zijn.

Bestel Edula® zalf hier en ervaar direct de effectieve werking >>

Edula zalf 30 gram tube

Bekijk ook:

Wat is een huid peeling en wanneer neem je deze behandeling?

Vond jij dit een interessant artikel? Deel het dan met je vrienden.
Geschreven door: Rozemarijn

Geef een reactie


0