msm ervaringen huid
25 februari 2024

Wat zijn de MSM ervaringen voor je huid?

Tegenwoordig zijn er allerlei producten op de markt die speciaal voor de verzorging van je huid zijn ontwikkeld. Ook bevatten ze allemaal andere ingrediënten zoals Calendula, hyaluronzuur of MSM. MSM ken je mogelijk vanuit de voedingsindustrie, maar het wordt nu ook steeds meer in huidproducten gebruikt en niet zonder reden. In deze tekst leggen we je uit wat MSM is en wat MSM ervaringen voor je huid zijn. Lees snel verder!

TIP: Op zoek naar een zeer goede zalf om je huid te kalmeren? Gebruik dan deze >>

Wat is MSM?

MSM (methylsulfonlymethaan) is een organische vorm van zwavel. Het komt van nature voor in voedingsmiddelen zoals noten, peulvruchten, groenten en fruit. Hoewel het in bewerkte voeding minder voorkomt, speelt het een cruciale rol in verschillende lichaamsprocessen. Enkele mogelijke voordelen van MSM zijn:

  • Het werkt ontstekingsremmend. Er is uit onderzoek gebleken dat MSM een bepaald eiwit blokkeert die normaal gesproken een rol speelt bij het ontstaan van ontstekingen. (1)
  • MSM kan gewrichtspijn verminderen. Het gebruik van MSM helpt bij het voorkomen van de afbraak van kraakbeen, een essentieel weefsel dat nodig is voor het soepele bewegen van je gewrichten. (2)
  • Het kan effectief zijn bij het verminderen van allergieklachten. Doordat MSM een ontstekingsremmend effect heeft, kan het ook helpen bij het verminderen van allergische reacties omdat deze vrijwel altijd ontstaan uit een ontsteking.

KORTOM:
MSM is een organische zwavelvorm. Het speelt een belangrijke rol bij verschillende processen binnen het lichaam zoals het remmen van ontstekingen, het verminderen van gewrichtspijn en het verminderen van allergieklachten. 

Wat zijn de MSM ervaringen voor je huid?

MSM wordt tegenwoordig veel aan huidproducten toegevoegd en niet zonder reden. Zo is uit onderzoek gebleken dat het toedienen van MSM op de huid effectief kan zijn bij klachten zoals roodheid, jeuk en irritatie zoals bij rosacea (3). Daarnaast zorgt het ontstekingsremmende effect ervoor dat je minder kans hebt op het ontwikkelen van fijne lijntjes doordat de huid gezond gehouden wordt (4).

MSM kan daarnaast ook effectief zijn bij het versterken van de keratine in je huid. Keratine bevat namelijk een aminozuur dat op zwavel is gebaseerd. Doordat MSM een vorm van zwavel is, kan het als keratine donor functioneren waardoor het eiwit sterker wordt en je huid beter kan ondersteunen.

Is MSM veilig?

Over het algemeen is het gebruik van MSM gewoon veilig en heeft het weinig tot geen bijwerkingen. Wel kan je last krijgen van milde reacties wanneer je gevoelig bent voor dit stofje. Op de huid kan je dit merken doordat je wat meer huidirritatie hebt en binnen je lichaam kan je last krijgen van lichte buikkramp en darmklachten.

KORTOM:
Uit onderzoek is gebleken dat MSM meerdere goede effecten heeft op de huid, waardoor het een effectief middel kan zijn bij huidklachten en om je huid te versterken. Bovendien is het een veilig middel om te gebruiken met weinig tot geen bijwerkingen. 

MSM ervaringen huid in combinatie met Edula® zalf

MSM is dus een supplement dat je goed zou kunnen gebruiken voor de gezondheid van je huid. Veel van deze supplementen  kan je oraal innemen, terwijl er ook topische crèmes bestaan die je direct op de huid kan smeren. Wanneer je ervoor kiest om de supplementen oraal in te nemen, kan je ze goed combineren met Edula® zalf.

Edula® zalf is een natuurlijke zalf op basis van een Calendula (Goudsbloem) extract. Het voedt en hydrateert de huid en helpt om huidklachten te verminderen. Wanneer je Edula® zalf op de huid smeert en een MSM supplement neemt, help je je huid zowel van binnen als buiten te steunen en verzorgen. Je kan er natuurlijk ook alleen voor kiezen om Edula® zalf te gebruiken wanneer je liever geen supplementen neemt. Doordat deze zalf volledig natuurlijk is, is het geschikt voor alle huidtypen, zelfs de gevoelige huid. Edula® zalf bestaat al ruim 35 jaar en heeft zich in die tijd bewezen als een kwalitatief hoogwaardig product met echte resultaten.

Breng de zalf twee á driemaal daags aan op de droge en schone huid en laat het goed intrekken. waarbij bij voorkeur eenmaal voor het slapen gaan. Lees voor gebruik de bijsluiter. 

Alle voordelen van Edula® zalf op een rijtje:

  • Geschikt voor alle huidtypen
  • 100% natuurlijk
  • Hydraterend en vochtvasthoudend
  • Geschikt voor alle leeftijden
  • Helpt bij het verminderen van pijn, irritaties en ontstekingen
  • Geschikt om te gebruiken bij andere huidklachten zoals verbrandingeneczeemrosaceadroge huid en wondjes

Check ook eens de ervaringen van anderen en de resultaten die met Edula® zalf geboekt zijn.

Bestel Edula® zalf hier en ervaar direct de effectieve werking >>

Edula zalf 30 gram tube

Kortom:

Wat is couperose en hoe behandel je dit?

Vond jij dit een interessant artikel? Deel het dan met je vrienden.
Geschreven door: Rozemarijn

Geef een reactie


Edula zalf 30 gram tube

Ontdek hoe je met Edula® zalf snel van huidklachten afkomt.

0