mooiere huid
27 mei 2022

Gebruik deze 5 tips voor een mooiere huid

Wanneer het gaat om je huid, gaat het niet alleen om uiterlijk, maar ook om de gezondheid van je huid. Het voordeel hierbij is: een mooiere huid is vaak ook gezonder. Je huid beschermt je namelijk tegen allerlei schadelijke stoffen van buitenaf. Wanneer jij een gezonde, mooie huid hebt, zal je hier zowel qua uiterlijk als qua bescherming voordeel van hebben. Het is dan echter wel handig als je weet hoe je je huid het beste kan verzorgen. Daar vertellen we je graag meer over.

TIP: Zoek jij het beste product voor een mooiere huid? Gebruik deze >>

Wat doet een mooiere huid voor je gezondheid?

De huid is het grootste orgaan van je lichaam en het is er om je te beschermen tegen allerlei schadelijke stoffen van buitenaf. Zo maken je huidcellen vitamine D aan wanneer je in de zon komt. Daarnaast helpt je huid je om nieuwe dingen te ervaren. Er zitten namelijk ontzettend veel zenuwuiteinden in je huid waarmee je kan voelen. Je kan hierdoor genieten van een fijne textuur en je weet wanneer iets te heet of te scherp is zodat je op tijd je hand kan weghalen. (1)

Een mooiere huid is een gezonde huid en deze geeft precies aan wanneer er iets niet helemaal klopt. Wanneer je plotseling last krijgt van uitslag of jeuk, is dit een teken dat je lichaam ergens op reageert. Dit kan een allergische reactie zijn, of een reactie op een insectenbeet. Wanneer je huid plots verkleurd of een gelige tint krijgt, kan dit ook een teken zijn van een onderliggend probleem. Het is daarom belangrijk om je huid goed in de gaten te houden en om het goed te verzorgen.

KORTOM:
Een mooiere huid ziet er niet alleen goed uit, maar het beschermt je lichaam ook tegen schade van buitenaf. 

Tips voor een mooiere huid

Je wil natuurlijk het liefste dat je huid zo gezond mogelijk is. Dan kan het je optimaal beschermen en dat ziet het er ook nog eens prachtig uit. Een mooiere huid bereik je niet zomaar, daar moet je goed voor zorgen. Daarom hebben wij een aantal tips voor je opgeschreven die je helpen met het verkrijgen van een mooiere huid.

1. Bescherm jezelf tegen de zon

Hoewel het heel fijn is om lekker naar buiten te gaan wanneer de zon schijnt, is het belangrijk om jezelf te beschermen tegen de zon. Langdurige blootstelling kan namelijk je huid verbranden. Daarnaast kan je last krijgen van fijne rimpels, ouderdomsvlekken en het kan zelfs de kans op huidkanker vergroten. Je kan je huid beschermen door zonnebrandcrème te gebruiken, maar ook door tijdens de sterkste zonuren (tussen twaalf en drie) in de schaduw te blijven. (2)

2. Reinig je huid regelmatig

Het is belangrijk om elke dag je huid (en vooral ook je gezicht) te wassen met lauw water om zo op een natuurlijke wijze vuil van je huid af te halen. Zo voorkom je dat er vuil of bacteriën gaan ophopen en irritaties veroorzaken.

3. Eet gezond en gebalanceerd voor een mooiere huid

Ook voeding heeft invloed op je huid. Wanneer je ongezond of ongevarieerd eet, kan het best zijn dat je op den duur vitamines en mineralen tekortkomt. Deze voedingsstoffen zijn essentieel voor een gezond lichaam en dus ook een gezonde huid. Veel groenten en fruitsoorten bevatten bijvoorbeeld antioxidanten. Dit zijn stofjes die helpen om schade aan je cellen te herstellen en om schadelijke stoffen te bestrijden. (3)

4. Ontspan regelmatig

Natuurlijk is het niet erg om zo nu en dan zenuwachtig te zijn of om stress te ervaren, maar langdurige stress kan negatieve effecten hebben op je huid. Uit onderzoek is gebleken dat huidaandoeningen zoals eczeem, psoriasis of rosacea erger kunnen worden wanneer je veel stress ervaart. Probeer daarom regelmatig om een momentje rust te nemen om te ontspannen. Zo komen niet alleen je hersenen, maar ook je huid tot rust. (4)

5. Gebruik Edula® zalf voor een mooiere huid

Wanneer je je huid op de juiste manier wil beschermen, is het belangrijk om je huid met de juiste stoffen te voeden om het gezond te houden. Dit doe je door gezond te eten, maar ook door goede producten voor je huid te gebruiken zoals Edula® zalf. Deze zalf bestaat al ruim 35 jaar en is ontwikkeld door dermatologen en farmaceuten. Wat deze zalf zo bijzonder maakt is dat het helpt om vocht vast te houden, waardoor je huid niet uitdroogt. Daarnaast heeft het een herstellend effect, waardoor jeukende of irriterende plekjes verminderen. Je kan Edula® zalf als dagcrème gebruiken, maar je kan het ook aanbrengen voor het slapengaan.

Edula® zalf heeft meerdere eigenschappen die het een uitstekende zalf maken voor een mooiere huid. Zo is Edula® zalf:

  • Een wond-helende zalf
  • Geschikt voor iedereen ongeacht leeftijd of huidtype
  • In staat om jeuk, irritaties en pijn te verminderen
  • In staat om ontstekingen te voorkomen en verminderen
  • Vochtvasthoudend en hydraterend
  • 100% natuurlijk en veilig voor de huid

Check ook eens de ervaringen van anderen en de resultaten die met Edula® zalf geboekt zijn.

Bestel Edula® zalf hier en ontdek direct de effectieve werking >>Mooiere huid krijg je met Edulazalf 30 gram tube

Lees ook:

Schilferige huid gezicht | Edula® zalf | 100% veilig en natuurlijk! (edulazalf.nl)

Vond jij dit een interessant artikel? Deel het dan met je vrienden.
Geschreven door: Rozemarijn

Geef een reactie


0