litteken verwijderaar
24 juli 2024

Bestaat er een makkelijke litteken verwijderaar?

Iedereen heeft wel een of meerdere littekens, of het nu gaat om een kleine snee, een diepe wond, of littekens van acne. Hoewel littekens een natuurlijk onderdeel zijn van het genezingsproces van je huid, kunnen ze soms ongewenst zijn en invloed hebben op je zelfvertrouwen. Gelukkig zijn er tegenwoordig verschillende methoden om littekens te behandelen waardoor ze vervagen of zelfs helemaal verdwijnen. In deze tekst leggen we je kort uit hoe littekens ontstaan, welke methoden er bestaan om je litteken te behandelen en of er een makkelijke litteken verwijderaar bestaat.

TIP: Op zoek naar een effectieve litteken behandeling? Gebruik dan Edula® zalf >>

Hoe ontstaan littekens?

Littekens ontstaan nadat de huid zich hersteld na een verwonding. Het proces start al zodra de huid beschadigt raakt, waarna het lichaam reageert door collageen aan te maken om de wond te herstellen. Collageenweefsel is stugger en voelt anders aan dan de rest van de huid, waardoor er een litteken ontstaat. Dit litteken ziet en voelt anders dan de omliggende huid, vooral in de eerste periode na het herstel (1). Na verloop van tijd versoepeld het weefsel en normaliseert de kleur waardoor deze minder opvalt. Dit is echter niet altijd het geval, waardoor je met een zichtbaar litteken blijft rondlopen. Dit kan geen kwaad, maar het is begrijpelijk als je hier zelf last van hebt.

Welke methoden om littekens te verwijderen bestaan er?

Over het algemeen wordt gezegd dat littekens permanent zijn. Toch bestaan er verschillende professionele manieren om je littekens net wat meer te vervagen en, in sommige gevallen, vrijwel onzichtbaar te maken. Wij hebben de meest gebruikelijke methoden voor je op een rij gezet (2).

1. Lasertherapie

Bij lasertherapie wordt er gebruik gemaakt van een kleine laserstraal die de bloedvaatjes op en rondom je litteken target. Door de laser hierop te richten, zal de kleur en intensiteit van het litteken verminderen en komt deze te vervagen.

2. Steroïdeninjecties

Wanneer je last hebt van keloïde littekens of hypertrofische littekens, kunnen corticosteroïdeninjecties helpen bij het verminderen van het overtollige littekenweefsel waardoor ze niet alleen afzwakken qua formaat, maar ook qua kleur.

3. Dermal fillers

Dermal fillers zijn een gel-achtige substantie die onder de huid wordt geïnjecteerd. Ze worden gemaakt van hyaluronzuur, een natuurlijk voorkomend zuur in je lichaam. Dermal fillers worden gebruikt om atrofische littekens lichtelijk te verhogen waardoor ze minder opvallen.

4. Litteken verwijderaar: Chemische peeling

Voor lichte en milde littekens gebruikt men een chemische peeling. Een chemische oplossing verwijdert hierbij de bovenste huidlaag, waardoor het lichaam nieuwe huidcellen aanmaakt.

5. Subcisies

Een subcisie is een veelvoorkomende behandeling bij laag-liggende littekens zoals atrofische littekens. Door middel van een kleine naald, wordt het littekenweefsel van de huid losgemaakt waardoor deze meer naar boven komt en meer zal vervagen.

KORTOM:
Er zijn verschillende professionele behandelingen voor het verminderen en verwijderen van littekens. Zo zijn er chemische peelings, dermal fillers, injecties en lasertherapie.  

Bestaat er een makkelijke litteken verwijderaar?

Bovenstaande methoden om littekens te verwijderen zullen allemaal door een professional moeten worden uitgevoerd. Dit is niet zonder reden; wanneer je een litteken hebt wil je natuurlijk dat deze netjes vervaagd. In dat opzicht bestaat er ook geen “makkelijke” litteken verwijderaar. Wel zijn er verschillende huis-, tuin- en keukenproducten die je kan gebruiken om het herstel van je litteken te bevorderen waardoor deze op den duur meer zal vervagen. Dit zijn producten zoals aloë vera, kokosolie, honing en vitamine E (3). Daarnaast is het altijd belangrijk om voldoende water te drinken om je huid goed gehydrateerd te houden.

Edula® zalf als litteken verwijderaar gebruiken

Heb jij een recent litteken? Dan kan je ervoor zorgen dat je het littekenweefsel minimaliseert door het gebruik van Edula® zalf. Deze zalf bestaat al ruim 35 jaar en heeft zich in die tijd bewezen als een kwalitatief hoogwaardig product met echte resultaten. Tot maximaal 1,5 á 2 jaar kan je invloed uitoefenen op het eindresultaat van een litteken. Hoe eerder je begint met de behandeling hoe beter. Is jouw litteken ouder? Dan kan je 1 van de bovenstaande methodes gebruiken.

Edula® zalf helpt ook zeer goed als nabehandeling van bovenstaande methodes. Het bevordert het herstelproces na een ingreep. Edula® zalf is gemaakt op basis van een Calendula extract. Het voedt en hydrateert de huid en het vormt tegelijkertijd ook een beschermlaagje.

Men gebruikt al eeuwenlang calendula in de kruidengeneeskunde vanwege de herstellende eigenschappen voor de huid. Het bevordert de regeneratie van nieuwe huidcellen en het verzacht de huid wat helpt bij het versoepelen van het litteken. Breng de zalf twee á driemaal daags aan op de gesloten huid en laat het goed intrekken. Gebruik bij voorkeur een steriel gaasje om het litteken af te dekken. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Alle voordelen van Edula® zalf op een rijtje:

  • Geschikt voor alle huidtypen
  • Natuurlijke ingrediënten
  • Voorkomt overmatig littekenweefsel
  • Hydraterend en vochtvasthoudend
  • Geschikt voor alle leeftijden
  • Helpt bij het verminderen van jeuk, irritaties en ontstekingen
  • Geschikt om te gebruiken bij andere huidklachten zoals verbrandingeneczeemrosaceadroge huid en wondjes.

Check ook eens de ervaringen van anderen en de resultaten die met Edula® zalf geboekt zijn.

Bestel Edula® zalf hier en ervaar direct de effectieve werking >>

Edula zalf: litteken verwijderaar

Bekijk ook:

Litteken vervagen: Wat is de beste methode?

Vond jij dit een interessant artikel? Deel het dan met je vrienden.
Geschreven door: Rozemarijn

Geef een reactie


Edula zalf 30 gram tube

Ontdek hoe je met Edula® zalf snel van huidklachten afkomt.

0