lippen verzorgen
31 januari 2022

Hoe je jouw lippen het beste kunt verzorgen

Iedereen heeft er weleens last van: droge, schrale of gebarsten lippen. Onschuldig zou je zeggen? Nou niet bepaald. Naast dat dit er niet echt aantrekkelijk uitziet, kan je er ook behoorlijk last van hebben en kunnen er zelfs complicaties optreden. De huid van je lippen is een stuk dunner en kwetsbaarder dan de rest van je gezicht en heeft zodoende wat extra verzorging en hydratatie nodig. In het volgende artikel vertellen we je meer over hoe je het beste je lippen kan verzorgen en geven we je ook nuttige tips. Lees je mee?

TIP: Zoek jij de beste zalf om jouw lippen te verzorgen? Gebruik dan deze >>

Hoe kunnen droge, schrale of gebarsten lippen ontstaan?

Je huid is een beschermlaag tegen ziektekiemen en andere schadelijke stoffen die je lichaam binnen willen dringen. Echter is de huid op je lippen een stuk dunner, deze huid heet het lippenrood. Het bevat geen pigment, dus eigenlijk zijn je lippen doorzichtig. De rode kleur komt van de bloedvaten die door je lippen lopen. Je lippen bevatten geen melanine, dat is een bruine kleurstof die ervoor zorgt dat je lichaam pigment aanmaakt en dat je huid bruin wordt. Je lippen kunnen zichzelf dus niet beschermen tegen de zon. Daarnaast bevatten je lippen ook geen klieren die olie afscheiden, waardoor je lippen veel eerder uit kunnen drogen. Dit gezegd hebbende maakt eigenlijk wel direct duidelijk dat je lippen een stuk vatbaarder zijn en vaak wat meer verzorging verlangen dan de rest van je huid. Echter zijn er ook nog andere invloeden van buitenaf die van invloed kunnen zijn.

Veel mensen gebruiken dagelijks lipverzorgingsproducten om hun lippen te verzorgen. Sommige mensen, vooral degenen met een gevoelig huid, klagen echter over verschillende huidproblemen op hun lippen, waaronder ontstekingen veroorzaakt door deze producten. Droge lippen hebben een verminderd vermogen om water vast te houden en een verminderde huidbarrièrefunctie.(1) Hierdoor is het goed om te kijken naar een alternatief verzorgingsmiddel dat zorgt voor een goede langdurige hydratatie.

KORTOM:
De huid op je lippen is een stuk dunner, heeft geen klieren die olie afscheiden en maakt geen pigment aan, Hierdoor zijn ze een stuk vatbaarder en dienen ze wat extra verzorging te krijgen.

Invloeden van buitenaf

Het weer en je leefomstandigheden kunnen (vaak ongemerkt) veel invloed uitoefenen op je lippen. Droge, schrale of gebarsten lippen komen vaak voor in de winter. Door enerzijds de kou en anderzijds de warme en droge lucht binnenshuis. Door de temperatuurverschillen van het veelvuldig naar binnen en buiten gaan krijgen je lippen steeds een opdonder. Maar ook in de zomer, door droogte en een teveel aan Uv-straling kunnen je lippen het zwaar te voorduren krijgen. Je lippen kunnen zichzelf niet beschermen tegen zonlicht en ook kunnen ze de natuurlijke hydratatie en zachtheid niet behouden. Wees dus extra alert bij weersveranderingen. Maar ook een gebrek aan vitamines, het gebruik van bepaalde medicijnen, hormonale veranderingen en het gebruik van verzorgingsproducten met agressieve ingrediënten kunnen boosdoeners zijn.

KORTOM:
Door invloeden van buitenaf zoals warmte, kou en temperatuurverschillen kunnen je lippen uitdrogen. 

Lippen verzorgen met Edula® zalf

Lippen als schuurpapier dat wil toch niemand? En wanneer de huid op je lippen teveel uitdroogt kunnen velletjes of kloofjes ontstaan. Doe je hier niets aan dan kan dit ook nog branderig gaan aanvoelen of echt pijnlijk worden. Ook kan de huid barrièrefunctie verslechteren waardoor je lippen bijvoorbeeld kunnen gaan ontsteken en je verder van huis bent. Toch is dit allemaal te voorkomen als je jouw lippen goed verzorgt en voldoende hydrateert. Doe dit dagelijks met Edula® zalf en je zult zien hoe je door de voedende en kalmerende werking snel weer zachte en bovendien gezonde lippen krijgt.

Edula® zalf heeft zich al ruim 35 jaar bewezen als een veilig en natuurlijk product. Het is een zalf die door vooraanstaande dermatologen en farmaceuten is ontwikkeld en in klinische toepassingen bij vele duizenden patiënten zijn waarde heeft bewezen. Edula® zalf heeft als eigenschap dat het een vochtvasthoudende en regulerende zalf is, het verbetert de uitwisseling van vocht tussen de laagjes van de opperhuid onderling. Edula® zalf zorgt voor een beschermlaagje waardoor je lippen worden gehydrateerd. Dankzij het herstellende vermogen genezen eventuele wondjes mooier en sneller.

Gebruik:

Smeer je lippen dagelijks meerdere keren in met Edula® zalf om je lippen voldoende te hydrateren. Edula® zalf is zo vettig dat het prima als lippenbalsem of lipgloss gebruikt kan worden. Je gebruikt de zalf dus niet alleen om problemen zoals scheurtjes, barstjes of losse velletjes te verhelpen, maar ook preventief om droge lippen te voorkomen. Heb je zeer droge of beschadigde lippen? Breng Edula® zalf dan voor het slapen gaan aan, zodoende kan het de hele nacht z’n werking doen. Lees voor het gebruik de bijsluiter

 • Vochtvasthoudende en wond helende zalf
 • Geschikt voor het hele gezin vanaf 0 jaar
 • Vermindert jeuk, pijn en roodheid
 • Voorkomt ontstekingen
 • Multi toepasbaar
 • Geschikt voor elk huidtype
 • 100% veilig en natuurlijk

Check ook eens de ervaringen van anderen en de resultaten die met Edula® zalf geboekt zijn met littekens en huidproblemen en je zult begrijpen dat Edula® zalf door z’n unieke werking perfect als lipverzorging gebruikt kan worden.

Bestel Edula® zalf hier en ontdek direct de vele voordelen voor je huid >>

Lippen verzorgen, extra tips

 • Gebruik een huidvriendelijke lippenstift

Bepaalde huidvriendelijke lippenstiften kunnen je lippen hydrateren en beschermen tegen UV straling, houd hier rekening mee als je een nieuwe aanschaft.

 • Gebruik de juiste verzorgingsmiddelen

Bepaalde tandpasta’s en mondwaters kunnen je lippen irriteren. In zulke gevallen kan je andere merken of varianten uitproberen.

 • Pas op met UV straling

UV stralen van de zon of de zonnebank kunnen jouw gevoelige of beschadigde lippen verder uitdrogen. Je lippen hebben geen pigment wat ze gevoeliger maakt voor deze stralingen. Je kan je lippen bijvoorbeeld tijdens een zonvakantie het beste beschermen met een Sun block.

 • Drink voldoende water

Droge of kapotte lippen worden vaak veroorzaakt doordat men gewoonweg te weinig drinkt. Je droogt onopgemerkt al snel een beetje uit als je te weinig drinkt, daarom is het verstandig om gedurende de dag voldoende water te drinken. Vooral als het warm is droog je sneller uit doordat je meer vocht verliest dan dat je inneemt. Het lichaam trekt dan vocht weg uit bepaalde gebieden van het lichaam, waaronder de lippen.

 • Matig of stop met roken

De gevoelige huid van en rond de lippen kan door tabaksrook irriteren. Hierdoor kunnen lippen eerder uitdrogen of scheuren. Als je matigt of stopt met roken kunnen je lippen eerder herstellen.

 • Luchtbevochtiging

Als je veelvuldig in een droge lucht zit in je woonkamer of op je werk kan dit je lippen verder uitdrogen. Een luchtbevochtiger kan dan een uitkomst zijn.

 • Stop met likken van de lippen

Door veelvuldig je lippen te likken, stel je ze steeds bloot aan speeksel wat er voor zorgt dat ze verder uitdrogen. Bepaalde enzymen in je speeksel veroorzaken dit.

 • Scrub je lippen eens

Er bestaan speciale lipscrubs die mild zijn en fijne korreltjes bevatten, zodat je lippen niet beschadigen. Doe dit maximaal 1 keer per week.

 • Blijf zoveel mogelijk van kapotte lippen af

Ja het is verleidelijk om loszittende velletjes eraf te trekken, maar hierdoor beschadig je de huid alleen maar meer en bovendien kunnen de bacteriën op je vingers de boel verergeren.

Lippen verzorgen met Edulazalf littekenzalf, 30 gram en 15 gram tubes afgebeeld in doosjes

Lees ook:

Vond jij dit een interessant artikel? Deel het dan met je vrienden.
Geschreven door: Mahai

Geef een reactie


Edula zalf 30 gram tube

Ontdek hoe je met Edula® zalf snel van huidklachten afkomt.

0