droge mondhoeken
8 oktober 2021

Heb jij last van droge mondhoeken?

Het hebben van droge mondhoeken kan als erg vervelende worden ervaren. Het is niet fraai qua aanzicht en bovendien kan het ook pijnlijk zijn wanneer de huid gaat scheuren. Maar hoe kom je hier nou aan? En nog belangrijker, hoe kom je er vanaf? In het volgende artikel vertellen we je daar meer over.

TIP: Wil jij de beste zalf om droge of gescheurde mondhoeken te behandelen? Gebruik deze >>

Oorzaak van droge mondhoeken

Mondhoeken zijn kwetsbaar, maar wat nu precies de oorzaak is van droge mondhoeken is lastig aan te geven. Het kan van verschillende factoren afhankelijk zijn. Wat wel gezegd kan worden is dat het vaak met je speeksel te maken heeft. Speeksel heeft veel goede eigenschappen (1), maar heeft daarnaast ook een irriterende werking. Door een ophoping van speeksel in de mondhoeken kan dit droge mondhoeken veroorzaken. Wanneer je bijvoorbeeld veel aan je lippen likt kan dit de mondhoeken doen uitdrogen. Ook een allergie voor bijvoorbeeld tandpasta of een lippenstift kan de boosdoener zijn. Daarnaast kan de oorzaak ook liggen bij bacteriën, een infectie of bij bepaalde huidziektes zoals eczeem. Wanneer je droge mondhoeken hebt kan dit er uiteindelijk voor zorgen dat je mondhoeken gaan scheuren, wat erg pijnlijk kan zijn.

Kortom:
Verschillende factoren kunnen van invloed zijn op droge mondhoeken. Droge mondhoeken kunnen een voorbode zijn van gescheurde mondhoeken.

Gescheurde mondhoeken

Wanneer je droge mondhoeken hebt vergroot dit dus de kans dat ze ook gaan scheuren. Dit kan je herkennen aan mondhoeken die rood worden en waar dan scheurtjes of kloofjes in ontstaan. Na verloop van tijd kunnen er dan schilfers vormen of zelfs een korstje. Deze korstjes zijn dan vaak gelig van kleur. Het probleem van gescheurde mondhoeken is dat deze vaak weer open barsten bijvoorbeeld bij het lachen of gapen, waardoor het herstelproces steeds verlengd wordt. Wanneer de kloofjes of scheurtjes aan het herstellen zijn kan dit ook gaan jeuken.

Kortom:
Wanneer je gescheurde mondhoeken hebt zijn de mondhoeken vaak rood en kunnen er schilfers of een korstje vormen

Droge en gescheurde mondhoeken verhelpen met Edula® zalf

Meestal gaan droge en gescheurde mondhoeken vanzelf weer over, maar er bestaat ook een kans dat ze gaan ontsteken. Wil jij zo snel mogelijk van droge of gescheurde mondhoeken af? Verzorg ze dan met Edula® zalf.

Edula® zalf heeft zich al ruim 35 jaar bewezen als een veilig en natuurlijk product. Het is een zalf die door vooraanstaande dermatologen en farmaceuten is ontwikkeld en in klinische toepassingen bij vele duizenden patiënten zijn waarde heeft bewezen. Edula® zalf heeft als eigenschap dat het een vochtvasthoudende en regulerende zalf is, het verbetert de uitwisseling van vocht tussen de laagjes van de opperhuid onderling. Edula® zalf zorgt voor een beschermlaagje waardoor je mondhoeken worden gehydrateerd. Dankzij het herstellende vermogen genezen droge en gescheurde mondhoeken mooier en sneller. Klachten zoals pijn, jeuk en roodheid zullen bovendien snel verdwijnen.

Smeer je mondhoeken 2 á 3 maal daags in met Edula® zalf en het herstelproces zal aanzienlijk versneld worden. Na het herstel kan je Edula® zalf preventief blijven gebruiken voor zowel je mondhoeken als je lippen. Edula® zalf is zo vettig dat het ook prima als lippenbalsem of lipgloss gebruikt kan worden. Lees voor het gebruik de bijsluiter

  • Vochtvasthoudende en wond helende zalf
  • Geschikt voor het hele gezin vanaf 0 jaar
  • Vermindert jeuk, pijn en roodheid
  • Voorkomt ontstekingen
  • Geschikt voor elk huidtype
  • 100% veilig en natuurlijk

Check ook eens de ervaringen van anderen en de resultaten die met Edula® zalf geboekt zijn.

 Bestel Edula® zalf hier en ontdek direct de effectieve werking >>

Verdere tips:

  • Stop met het likken van de lippen

Door veelvuldig je lippen en mondhoeken te likken, stel je ze steeds bloot aan speeksel wat er voor zorgt dat ze verder uitdrogen. Bepaalde enzymen in je speeksel veroorzaken dit.

  • Probeer droge of gescheurde mondhoeken zo min mogelijk aan te raken

Door er vaak aan te zitten beïnvloed je het herstelproces en bovendien kan je zo schadelijke bacteriën overbrengen.

  • Draag je een kunstgebit? Zorg er dan voor dat deze goed passend is

Is dit niet het geval dan kunnen er plooien in de mondhoeken ontstaan waar makkelijk speeksel in achterblijft.

  • Probeer kleine kinderen zo snel mogelijk duimen of het gebruik van een speen af te leren

Het speeksel kan ervoor zorgen dat de mondhoeken gaan uitdrogen of irriteren.

  • Eet gezond

Soms kan een tekort aan vitaminen de oorzaak zijn van droge of gescheurde mondhoeken.

  • Drink voldoende

Soms drink je gewoonweg te weinig. Zo droog je onopgemerkt al snel een beetje uit. Vooral bij warm weer droog je sneller uit, doordat je meer vocht verliest dan dat je inneemt. Het lichaam trekt dan vocht weg uit bepaalde gebieden van het lichaam, waaronder de lippen en mondhoeken.

  • Gebruik de juist verzorgingsmiddelen en lippenstift

Bepaalde tandpasta’s, mondwaters en lippenstiften kunnen je lippen en het gebied eromheen extra irriteren. In zulke gevallen kan je andere merken of varianten uitproberen.

droge mondhoeken behandelen met Edulazalf littekenzalf, 30 gram en 15 gram tubes afgebeeld in doosjes

Lees ook:

Schrale lippen | Edula® zalf | 100% veilig en natuurlijk! (edulazalf.nl)

Vond jij dit een interessant artikel? Deel het dan met je vrienden.
Geschreven door: Mahai

Geef een reactie


0