gezichtsverzorging mannen
12 augustus 2022

Een eenvoudig stappenplan voor gezichtsverzorging mannen

Wanneer het om gezichtsverzorging gaat, lees je vrijwel altijd informatie over vrouwen en hoe zij het beste hun gezichtshuid kunnen verzorgen. Toch is gezichtsverzorging mannen ook erg belangrijk. Naast dat je je huid namelijk goed moet verzorgen om nog lang een stralende look te hebben, moet je als man vaak ook rekening houden met een baard en alle bijkomende voor- en nadelen daarvan. Juist omdat gezichtsverzorging zo weinig besproken wordt, willen wij je een handje helpen door deze handige gids met tips voor huidverzorging voor mannen met je te delen.

TIP: Zoek jij de juiste alles-in-1 zalf voor je gezichtsverzorging? Gebruik deze >>

Waarom is gezichtsverzorging mannen belangrijk?

De huid is het grootste orgaan van je lichaam. Het beschermt je tegen schadelijke stoffen, tegen zonstraling en nog veel meer. Het is daarom wel zo verstandig om je huid goed te blijven verzorgen en dat geldt ook voor de huid van je gezicht. Er zijn een aantal punten waarom gezichtsverzorging (en huidverzorging in het algemeen) zo belangrijk zijn. Wij hebben deze voor je uitgeschreven:

  1. Het houdt je huid in een goede en gezonde conditie. Een goede verzorgingsroutine helpt je huid gezond te blijven en geeft het een stralende look. Dagelijks kom je met allerlei schadelijke stoffen in contact, dus is het belangrijk om je huid daarna even te kalmeren.
  2. Je zal er jonger uitzien. Een jonge huid wordt als een gezonde huid gezien. Het heeft weinig rimpels, pigmentvlekken en het heeft een mooie gloed. Door goed voor je huid te zorgen, verminder je de doffe uitstraling en zal je er al snel jonger uitzien.
  3. Het is makkelijker om te voorkomen dan om te behandelen. Huidklachten zijn meestal wel te behandelen, maar het is natuurlijk fijner wanneer je ze gewoon kan voorkomen. Door de juiste verzorging te geven aan je huid, heb je minder snel kans op klachten die je later weer moet behandelen.
  4. Je zelfvertrouwen stijgt. Wanneer je er goed uitziet, voel je je vaak ook goed en dat zorgt er weer voor dat je lekkerder in je vel zit en meer zelfvertrouwen krijgt. Wie wil dat nu niet?

Dit geldt trouwens niet alleen voor mannen, maar voor iedereen die aan gezichtsverzorging wil doen.

KORTOM:
Gezichtsverzorging is erg belangrijk en het heeft meerdere voordelen. Zo houdt het je huid in een goede en gezonde conditie, zie je er al gauw jonger uit, kan je makkelijker je huid gezond houden en stijgt je zelfvertrouwen. 

Wat heb je nodig voor gezichtsverzorging voor mannen?

Mannen hebben net wat andere producten nodig voor hun gezichtsverzorging dan vrouwen. Dit komt omdat hun huid vaak iets ruwer is en een baard hierbij ook van invloed is. Daarom is het goed om te weten welk soort producten goed zijn voor je huid. Wij hebben een lijstje gemaakt met wat je nodig hebt en waar het allemaal goed voor is (1). Let wel op dat je hierbij ook rekening houdt met welk huidtype je hebt. Een droge huid heeft namelijk andere producten nodig dan een vette huid. Gelukkig bestaat er vaak van elk product een variant die speciaal is voor een droge- of vette huid.

STAP 1

Allereerst heb je een cleanser nodig. Dit is een middeltje dat helpt om je huid schoon te maken en om vuil te verwijderen. Je kan dit elke avond voor het slapen gebruiken, of juist elke ochtend voordat je de rest van je gezichtsverzorging uitvoert. Gebruik, bij voorkeur, een schuimende cleaner zoals de Cleanser & Toner van Edula®Skincare. Heb je geen gevoelige huid? Dan kan je 1 á 2 keer per week ook een lichte scrub cleaner gebruiken om je poriën goed te legen.

STAP 2

Gedurende de dag komt je huid in contact met veel schadelijke stoffen. Denk hierbij aan uitlaatgassen, zonlicht, koude wind, etc. Het is daarom belangrijk om je huid te voorzien van antioxidanten die helpen bij het herstellen van eventuele schade. Een serum met vitamine C of andere antioxidanten is hierbij een goede optie, zoals het serum van Edula®Skincare. Smeer deze ‘s ochtends op je gezicht voordat je je andere crème erop doet.

STAP 3

Daarna is het belangrijk om je huid te hydrateren. Door een tekort aan vocht in de hoornlaag (bovenste huidlaag) kunnen er droogterimpeltjes ontstaan. Dit zijn de eerste tekenen van huidveroudering. Door de huid goed te hydrateren kan je dit terugdringen of voorkomen. Een goed gehydrateerde huid heeft daarnaast ook een betere weerstand. De huid hydrateren kan je zowel overdag als ‘s nachts, bijvoorbeeld voor het slapen gaan. Zo heeft de huid genoeg tijd om gehydrateerd te worden.

KORTOM:
Voor het verzorgen van je huid kan je drie stappen volgen. Allereerst moet je een cleaner gebruiken om je huid schoon te maken. Daarna bescherm je je huid met een antioxidanten serum en ten slotte verzorg je je huid door deze te hydrateren. 

Gezichtsverzorging mannen met Edula® zalf

Wanneer je op zoek bent naar een goede hydraterende zalf om je gezicht te verzorgen, ben je bij Edula® zalf aan het juiste adres. Deze zalf is namelijk uiterst geschikt voor het gebruik op de gezichtshuid en bestaat daarbij uit alleen maar natuurlijke ingrediënten. Bovendien is het dierproefvrij ontwikkeld. Smeer het dagelijks op voor je gaat slapen, zo help je je gezicht te stralen of gebruik het als dagcrème. Deze zalf is geschikt voor alle huidtypen en alle leeftijden. Edula® zalf bestaat al ruim 35 jaar en heeft zich in die tijd bewezen als een kwalitatief hoogwaardig product met echte resultaten. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Alle voordelen van Edula® zalf op een rijtje:

  • Geschikt voor alle huidtypen
  • 100% natuurlijk
  • Hydraterend en vochtvasthoudend
  • Geschikt voor alle leeftijden
  • Helpt bij het verminderen van pijn, irritaties en ontstekingen
  • Geschikt om te gebruiken bij andere huidklachten zoals brandwondeneczeemrosaceadroge huid en wondjes.

Check ook eens de ervaringen van anderen en de resultaten die met Edula® zalf geboekt zijn.

Bestel Edula® zalf hier en ontdek direct de effectieve werking >>

Edulazalf 30 gram tube

Lees ook:

Ontharingscreme voor mannen? Dit is de TOP 5

Vond jij dit een interessant artikel? Deel het dan met je vrienden.
Geschreven door: Rozemarijn

Geef een reactie


0