Droge huid gezicht man
31 mei 2021

Tips voor mannen met een droge gezichtshuid

Heb jij last van een droge gezichtshuid? Dan kunnen hier verschillende factoren aan ten grondslag liggen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kou, warmte en droge lucht. Maar heeft een man dan een andere verzorging nodig dan een vrouw? Dat komt in principe zo goed als overeen, maar er zijn weldegelijk verschillen. Denk bijvoorbeeld aan het scheren van de baardgroei wat van invloed kan zijn. In het volgende artikel vertellen je wat meer over de droge huid in het gezicht van de man.

TIP: Zoek jij de beste zalf om een droge huid direct tegen te gaan? Gebruik dan deze >>

Droge gezichtshuid bij een man

Er zijn steeds meer mannen die het belangrijk vinden om hun huid goed te verzorgen en dat is maar goed ook. Door de huid te verzorgen met de juiste producten kan je hem beschermen tegen invloeden van buitenaf. Deze invloeden kunnen ervoor zorgen dat de PH balans van je huid verstoord wordt. Met als gevolg dat je huid droog wordt, er eczeem kan ontstaan of dat je last krijgt van een allergische reactie. Hierdoor kan je huid schilferig worden, jeuken, strak aanvoelen en er schraal uitzien. Mannen boven de 30 zullen daarnaast ook merken dat de talgproductie van de huid achteruit gaat, waardoor je ook eerder een droge huid kan krijgen. Bovendien kan het scheren van de baardgroei ook van invloed zijn op de gezichtshuid. Iedere huid is anders, maar als deze uitdroogt is het belangrijk deze zo goed mogelijk te hydrateren.

KORTOM:
Een verstoorde PH balans kan ervoor zorgen dat je gezichtshuid uitdroogt. 

Hydrateren

Water is absoluut essentieel voor het normaal functioneren van de huid en vooral voor de buitenste laag. Verlies van water uit de huid moet zorgvuldig worden gereguleerd om de natuurlijke barrièrefunctie te beschermen. Een droge huid wordt veroorzaakt door een droog klimaat, veroudering, veelvuldig baden, olie-uitputtende zeep en omgevingsfactoren binnenshuis. Bovendien kan een droge huid een belangrijke fysieke uiting zijn bij verschillende aandoeningen. Behandeling van een droge huid omvat het herstellen van water naar de opperhuid door beheersing van de vochtigheid. Zalven zijn hierbij meer geschikt dan crèmes, lotions of gels(1).

KORTOM:
Zalven zijn het meest geschikt voor het hydrateren van de huid.

Droge huid in het gezicht van een man behandelen met Edula® zalf

Als je last hebt van een droge huid dan wil je dit natuurlijk zo snel mogelijk oplossen. Zoals gezegd is het dan verstandig om je huid zo goed mogelijk en regelmatig te hydrateren. Dit doe je bij voorkeur met een goede vette zalf zoals Edula® zalf.

Edula® zalf heeft zich al ruim 35 jaar bewezen als een veilig en natuurlijk product. Het is een zalf die door vooraanstaande dermatologen en farmaceuten is ontwikkeld. In klinische toepassingen heeft het bij vele duizenden patiënten zijn waarde heeft bewezen. Edula® zalf heeft als eigenschap dat het een vochtvasthoudende en regulerende zalf is. Het verbetert de uitwisseling van vocht tussen de laagjes van de opperhuid onderling. Edula® zalf zorgt voor een beschermlaagje, waardoor je huid wordt gehydrateerd. Dankzij het herstellende vermogen genezen eventuele wondjes bovendien mooier en sneller. Lees voor het gebruik de bijsluiter

 • Vochtvasthoudende en wond-helende zalf
 • Geschikt voor het hele gezin vanaf 0 jaar
 • Vermindert jeuk, pijn en roodheid
 • Voorkomt ontstekingen
 • Geschikt voor elk huidtype
 • 100% veilig en natuurlijk

Check ook eens de ervaringen van anderen en de resultaten die met Edula® zalf geboekt zijn.

Bestel Edula® zalf hier en ontdek direct de vele voordelen voor je huid >>

Tips om een droge huid in het gezicht van een man tegen te gaan

 • Drink voldoende water (zo’n 1,5 tot 2 liter per dag)
 • Matig met alcohol, dit droogt je huid uit
 • Smeer je gezicht iedere dag in met zonnebrandcrème
 • Douche minder, korter en niet (te) heet
 • Gebruik een PH neutrale zeep
 • Gebruik een nieuw scheermesje en scheer niet tegen de haargroei in
 • Vermijd langdurige blootstelling aan de zon
 • Behandel droge plekken dagelijks met een goede vette zalf

Droge huid gezicht man: Edulazalf littekenzalf, 30 gram en 15 gram tubes afgebeeld in doosjes

Lees ook:

Geïrriteerde huid na scheren behandel je met deze tips! (edulazalf.nl)

Vond jij dit een interessant artikel? Deel het dan met je vrienden.
Geschreven door: Mahai

Geef een reactie


0