litteken ooglidcorrectie
12 april 2024

Litteken ooglidcorrectie: Kan je het voorkomen?

Iedereen ziet er anders uit en dat is maar goed ook, want de wereld zou saai zijn wanneer iedereen hetzelfde uiterlijk had. Dit betekent echter ook dat er dingen voor kunnen komen waar je onzeker over bent, zoals je oogleden. Wanneer je last hebt van overtollige huid of vetweefsel bij je ogen, kan je kiezen voor een ooglidcorrectie. Dit zorgt ervoor dat je minder last hebt van een hangende huid en weer een jeugdige look krijgt. Dit is een hele normale ingreep, maar het is ook begrijpelijk als je je zorgen maakt over een litteken van een ooglidcorrectie. Wij vertellen je alles wat je moet weten!

TIP: Op zoek naar een zalf om littekens te minimaliseren? Gebruik dan deze >>

Wat is een litteken van een ooglidcorrectie?

Een ooglidcorrectie is een chirurgische procedure waarbij overtollige huid, spierweefsel en soms vetweefsel rond de ogen worden verwijderd of herpositioneerd. Deze ingreep staat ook bekend als blefaroplastiek. Je kan dit laten doen bij zowel de bovenste- als de onderste oogleden, afhankelijk van waar je het meeste behoefte aan hebt. Vaak gebeurt de operatie onder een plaatselijke verdoving waarna je een tijdje moet herstellen. Het is normaal om na de operatie blauwe plekken of zwellingen rondom de ogen te hebben.

Wanneer wordt een ooglidcorrectie uitgevoerd?

Er zijn verschillende redenen voor mensen om een ooglidcorrectie te nemen. Het gaat hierbij vooral om cosmetische en functionele redenen. Wanneer je kiest voor een cosmetische ooglidcorrectie wil je vaak een jongere uitstraling en rimpels verminderen. Een functionele correctie kan juist van pas komen wanneer losse huid boven je ogen je zicht beperkt (1).

KORTOM:
Een ooglidcorrectie is een chirurgische procedure waarbij overtollige huid, spierweefsel of vet wordt verwijderd. Dit kan bij beiden oogleden en kan zowel als cosmetische als functionele ingreep uitgevoerd worden. 

Heb je last van een litteken ooglidcorrectie?

Wanneer je een ooglidcorrectie overweegt, is een van je zorgen misschien een litteken. Hoewel littekens onvermijdelijk zijn bij elke chirurgische ingreep, zijn de meeste littekens van ooglidcorrecties minimaal en goed te verbergen. De precieze locatie en grootte van het litteken kunnen variëren afhankelijk van factoren zoals de techniek die wordt gebruikt door de chirurg en de individuele genezing van de patiënt. Littekens vervagen meestal na verloop van tijd en worden minder opvallend, vooral als je er goed voor zorgt.

Kan je een litteken van een ooglidcorrectie voorkomen?

Hoewel het niet mogelijk is littekens volledig te voorkomen na een ooglidcorrectie, kan men stappen nemen om het risico op littekenvorming te verminderen. Een ervaren chirurg kan namelijk technieken gebruiken die zijn ontworpen om de hoeveelheid zichtbaar littekenweefsel te verminderen. Daarnaast is het belangrijk dat je de wond na de operatie goed verzorgd en de adviezen van de chirurg opvolgt. Hierdoor kan je de kans op een zichtbaar litteken al een stuk verminderen (2).

KORTOM:
Littekenvorming bij een ooglidcorrectie komt vrijwel altijd voor, maar hoe zichtbaar en hoe groot het litteken is is afhankelijk van de chirurg en de nazorg. 

Edula® zalf bij een litteken van een ooglidcorrectie

Het is dus belangrijk om goed voor je huid te zorgen na een ooglidcorrectie. Daarbij kan je goed gebruik maken van een vette zalf zoals Edula® zalf die helpt bij het herstellen en voeden van de huid. Deze zalf is gemaakt op basis van een Calendula (Goudsbloem) extract en heeft zowel voedende als hydraterende eigenschappen. Edula® zalf helpt zeer goed om overmatige littekenvorming bij een ooglidcorrectie te voorkomen. De huid wordt gekalmeerd en het herstelproces wordt bevorderd. Edula® zalf bestaat al ruim 35 jaar en heeft zich in de tijd bewezen als kwalitatief hoogwaardig product met echte resultaten.

Na het sluiten van de wond kan je al beginnen met het smeren van Edula® zalf. Houdt er rekening mee dat je pas begint een week nadat eventuele hechtingen zijn verwijderd. Breng een laagje Edula® zalf aan. Gedurende de eerste maand 2 á 3 maal per dag, de tweede maand 1 á 2 maal per dag. Daarna zolang als nodig 1 maal per dag totdat het litteken mooi genezen is. De zalf dient niet in gemasseerd te worden bij recente littekens. Lees voor het gebruik de bijsluiter

Alle voordelen van Edula® zalf op een rijtje:

  • Geschikt voor alle huidtypen
  • Hydraterend en vochtvasthoudend
  • Geschikt voor alle leeftijden
  • Helpt bij het verminderen van pijn, irritaties en ontstekingen
  • Geschikt om te gebruiken bij andere huidklachten zoals verbrandingeneczeemrosaceadroge huid en wondjes.

Check ook eens de ervaringen van anderen en de resultaten die met Edula® zalf geboekt zijn.

Bestel Edula® zalf hier en ervaar direct de effectieve werking >>

litteken ooglidcorrectie behandelen met Edula zalf

Bekijk ook:

Verdikt litteken: Wat is het en hoe ontstaat het?

Vond jij dit een interessant artikel? Deel het dan met je vrienden.
Geschreven door: Rozemarijn

Geef een reactie


0