bovenste ooglidcorrectie
19 augustus 2021

Overweeg jij een ooglidcorrectie? Bevorder dan het herstelproces

Heb jij last van zware oogleden en zie je er vermoeid uit? Een bovenste ooglidcorrectie kan dan een goede oplossing zijn. Je ziet er dan vaak weer een stuk frisser uit. Om een zo goed mogelijk eindresultaat te behalen is het belangrijk dat je het herstelproces bevorderd. Hier vertellen we je meer over in het volgende artikel.

TIP: Zoek jij de beste zalf om littekens te voorkomen? Gebruik dan Edula® zalf >>

Wat is een bovenste ooglidcorrectie?

Een bovenste ooglidcorrectie is een correctie van het ooglid die operatief wordt uitgevoerd door een plastisch chirurg. In de loop der jaren kunnen je oogleden gaan hangen en kunnen er diverse klachten optreden. Deze kunnen zowel medisch als cosmetisch van aard zijn. Deze klachten zijn niet enkel voorbehouden aan ouderen. Ze kunnen op meerdere leeftijden voorkomen. Een ooglidcorrectie is één van de meest voorkomende cosmetische ingrepen.

KORTOM:
Bij een ooglidcorrectie wordt het ooglid operatief gecorrigeerd door een plastisch chirurg

Wanneer een bovenste ooglidcorrectie?

Medische redenen van een ooglidcorrectie kunnen zijn: druk op de ogen, vermoeidheid, hoofdpijn en gezichtsverlies. Ga maar na als je steeds je wenkbrauwen moet optrekken om goed te kunnen zien. Dan ontwikkel je vanzelf klachten zoals vermoeidheid of hoofdpijn. Het hangen van het bovenste ooglid kan minimaal (1-2 mm), matig (3-4 mm) of ernstig (>4 mm) zijn en de pupil zelfs volledig bedekken.(1)

Echter voert men ook een ooglidcorrectie uit om cosmetische redenen. Doordat oogleden gaan hangen zie je er vermoeid uit. Wanneer je dit laat behandelen krijg je een betere en frissere uitstraling. Door zo’n kleine en relatief goedkope ingreep kan je er een stuk jonger uitzien.

Een ooglidcorrectie kost gemiddeld zo’n €500 tot €1200. Wordt deze uitgevoerd om medische redenen dan is er een mogelijkheid dat dit wordt vergoed vanuit je zorgverzekering. Dit is vooral het geval wanneer je zicht fors wordt belemmerd. Check dit altijd van te voren bij je zorgverzekeraar.

KORTOM:
Een ooglidcorrectie wordt zowel om medische als cosmetische redenen uitgevoerd

De behandeling

De operatie wordt in zo’n 45 minuten uitgevoerd. Dit gebeurd onder plaatselijke verdoving en is zodoende volledig pijnloos. Dit gebeurd echter pas na een gedegen intakegesprek. Zo kan de arts bepalen of de ooglidcorrectie wel noodzakelijk is. Voor de eigenlijke ingreep tekent men nauwkeurig de overtollige huid af. Daarna ontvang je een verdovende injectie onder de huid en desinfecteert men de huid. De overtollige huid wordt in een dun reepje weggesneden. Eventueel wordt er ook wat vetweefsel en oogkringspier verwijderd. Daarna worden kleine bloedvaatjes dicht gebrand. Vervolgens wordt de huid gehecht met niet-oplosbare hechtingen. Vaak koelt men de oogomgeving direct om zwellingen tegen te gaan. Ooglidcorrecties zijn vrij korte en relatief veilige operaties die uitgevoerd worden door plastisch chirurgen of oogartsen in ziekenhuizen en klinieken.

KORTOM:
Een ooglidcorrectie is volledig pijnloos en ziekenhuizen of klinieken voeren de procedure uit in ongeveer 45 minuten.

Na de ooglidcorrectie

Na de behandeling mag je direct naar huis. Zonder dat er verband over je ogen hoeft. Maximaal een week daarna zal je terug naar het ziekenhuis of de kliniek moeten. Dan verwijdert men de hechtingen. De eerste paar dagen zullen de oogleden wat blauw en gezwollen zijn. Dit trekt geleidelijk aan weer weg. Ook kunnen je ogen wat gevoelig of branderig zijn. Je kan je ogen koelen met koude kompressen en/of een zonnebril dragen. Vermijd tillen of bukken in de eerste dagen na de ingreep. De meeste mensen vertonen zich na een week weer op straat. Dan is de meeste zwelling en blauwheid  afgenomen. Gemiddeld heb je van een ooglidcorrectie zo’n 10 tot 15 jaar plezier. Ondanks dat je een voorsprong hebt gaat het verouderingsproces uiteraard wel door.

KORTOM:
Een week na een ooglidcorrectie vertonen de meeste mensen zich weer op straat, omdat dan de meeste zwelling en blauwheid is afgenomen

Bovenste ooglidcorrectie behandelen met Edula® zalf

Bij een ooglidcorrectie komt het litteken in de natuurlijke plooi van het bovenste ooglid. Hierdoor wordt het uiteindelijk nauwelijks zichtbaar. Echter kan je het herstelproces bevorderen waardoor dit litteken sneller hersteld en helemaal niet meer zichtbaar is.

Een week nadat de hechtingen verwijderd zijn kan je Edula® zalf dun aanbrengen. Doe dit dit de eerste maand 2 á 3 maal daags. Daarna volstaat eenmaal daags tot het ooglid weer volledig hersteld is.

Edula® zalf is een wondzalf, die Calendula oertinctuur bevat. Dit wordt bereid uit Calendula officinalis, in Nederland bekend onder de naam Goudsbloem. Edula® zalf heeft zich al ruim 35 jaar bewezen als een veilig en natuurlijk product. Het is een zalf die door vooraanstaande dermatologen en farmaceuten is ontwikkeld en in klinische toepassingen bij vele duizenden patiënten zijn waarde heeft bewezen.

Edula® zalf heeft als eigenschap dat het een vochtvasthoudende en regulerende zalf is. Zo verbetert het de uitwisseling van vocht tussen de laagjes van de opperhuid onderling. Verder werkt het wond-helend en ontstekingsremmend.

Edula® zalf heeft een lichte aangename geur en is uitstekend geschikt voor alle huidtypen en laat zich snel en soepel verwerken. Lees voor het gebruik de bijsluiter

 • Vochtvasthoudende en wond-helende zalf
 • Geschikt voor het hele gezin vanaf 0 jaar
 • Vermindert jeuk, pijn en roodheid
 • Voorkomt ontstekingen
 • Geschikt voor elk huidtype
 • 100% veilig en natuurlijk

Check ook eens de ervaringen van anderen en de resultaten die met Edula® zalf geboekt zijn.

Bestel Edula® zalf hier en ontdek direct de effectieve werking >>

Tips:

 • Leg voor de ingreep thuis al een ice pack in de vriezer, zodat je deze direct kan gebruik bij thuiskomst.
 • Gebruik koude kompressen om zwellingen te verminderen.
 • Slaap de eerste week zoveel mogelijk met je hoofd omhoog, dit kan zwellingen voorkomen.
 • Dep ’s ochtends en ’s avonds de wondjes zachtjes schoon met een koud en schoon washandje.
 • Lenzen mag je pas weer gebruiken nadat de hechtingen verwijderd zijn, zolang je niet aan je oogleden hoeft trekken om ze aan te brengen.
 • Maak minimaal de eerste 2 weken na de ingreep geen gebruik van make-up.
 • Nuttig de laatste 2 dagen voor de ingreep geen alcohol meer. Dit verdunt je bloed namelijk.

bovenste ooglidcorrectie behandelen met Edulazalf 30 gram tube

Lees ook:

Tepelreconstructie | Gebruik Edula® zalf als nabehandeling (edulazalf.nl)

Vond jij dit een interessant artikel? Deel het dan met je vrienden.
Geschreven door: Mahai

Geef een reactie


0