tepelreconstructie
11 augustus 2021

Heb jij pas een tepelreconstructie ondergaan? Versnel dan het herstelproces

Over het algemeen is een tepelreconstructie de eindfase van een zware periode van operaties en ziekte. Gelukkig is de medische wereld tegenwoordig zo kundig dat ze met behulp van de eigen huid bijvoorbeeld een nieuwe tepel kunnen creëren. Maar om tot het beste eindresultaat te komen kan je daar wel een handje bij helpen. In het volgende artikel vertellen we je daar meer over.

TIP: Zoek jij de beste zalf om littekens te minimaliseren? Gebruik Edula® zalf >>

Wat is een tepelreconstructie?

Het creëren van het tepel-tepelhofcomplex is het laatste en belangrijke onderdeel van het borstreconstructieproces.(1) Bij een tepelreconstructie gebruikt de plastisch chirurg de huid van de borst om een nieuwe tepel te maken. De chirurg snijdt onder plaatselijke verdoving een specifiek patroon in de huid, waarna met de vrijgekomen huid een tepel gemaakt wordt. Deze wordt nadien gehecht met oplosbare hechtingen. Zo’n ingreep duurt over het algemeen 45 tot 90 minuten. In sommige gevallen kan men, indien deze nog aanwezig is, ook gebruik maken van een gedeelte van een bestaande tepel om een nieuwe te vormen.

Met een tussenpoos van 3 maanden worden vervolgens de tepel en tepelhof gekleurd met een tatoeage. In het ziekenhuis zet men deze tatoeage en bespreekt men met de patiënt een specifieke kleur die het best bij de huid past. Daarna voert men de eigenlijke tatoeage uit en brengt men de juiste pigmenten in. Het eindresultaat is vaak zo mooi dat er nauwelijks een verschil is te zien met de andere tepel. De kleur zal na verloop van tijd wel wat vervagen en dient vaak na enkele jaren nog eens herhaald te worden.

Houdt er wel rekening mee dat een nieuw gevormde tepel meestal iets minder volume heeft dan een gezonde tepel. Ook zal er vaak een gering kleurverschil zijn ten opzichte van een normale tepel. Verder zal je helaas geen of nauwelijks gevoel meer hebben in een gereconstrueerde tepel.

KORTOM:
Bij een tepelreconstructie maakt de plastisch chirurg, onder plaatselijke verdoving, gebruik van de huid van de borst om een nieuwe tepel te maken. 

Nabehandelen met Edula® zalf

Na de operatie dient het verband een week te blijven zitten, dit wordt verwijderd bij de eerste controle. Vervolgens dien je 6 weken een tepelhoedje te dragen om de nieuwe tepel te beschermen.

Om het genezingsproces te versnellen kan je gebruik maken van Edula® zalf. Smeer de tepel en tepelhof de eerste 2 maanden twee á driemaal daags dun in, daarna volstaat eenmaal daags tot de huid weer volledig hersteld is. Doe dit zodra de hechtingen opgelost zijn en de wond gesloten is. Ook na de tatoeage kan je gebruik maken van Edula® zalf om de huid optimaal te laten herstellen.

Edula® zalf is een wondzalf, die Calendula oertinctuur bevat, bereid uit Calendula officinalis, in Nederland bekend onder de naam Goudsbloem. Edula® zalf heeft zich al ruim 35 jaar bewezen als een veilig en natuurlijk product. Het is een zalf die door vooraanstaande dermatologen en farmaceuten is ontwikkeld en in klinische toepassingen bij vele duizenden patiënten zijn waarde heeft bewezen.

Edula® zalf heeft als eigenschap dat het een vochtvasthoudende en regulerende zalf is, zo verbetert het de uitwisseling van vocht tussen de laagjes van de opperhuid onderling. Verder werkt het wond-helend en ontstekingsremmend.

Edula® zalf heeft een lichte aangename geur en is uitstekend geschikt voor alle huidtypen en laat zich snel en soepel verwerken. Lees voor het gebruik de bijsluiter

  • Vochtvasthoudende en wond-helende zalf
  • Geschikt voor het hele gezin vanaf 0 jaar
  • Vermindert jeuk, pijn en roodheid
  • Voorkomt ontstekingen
  • Geschikt voor elk huidtype
  • Veilig en natuurlijk

Check ook eens de ervaringen van anderen en de resultaten die met Edula® zalf geboekt zijn en overtuig jezelf.

Bestel Edula® zalf hier en ontdek direct de effectieve werking >>

tepelreconstructie behandelen met Edula zalf

Lees ook:

Buikwandcorrectie litteken | behandelen met Edula® zalf | Beste resultaat! (edulazalf.nl)

Vond jij dit een interessant artikel? Deel het dan met je vrienden.
Geschreven door: Mahai

Geef een reactie


0