tepelreconstructie
11 augustus 2021

Heb jij pas een tepelreconstructie ondergaan? Versnel dan het herstelproces

Over het algemeen is een tepelreconstructie de eindfase van een zware periode van operaties en ziekte. Gelukkig is de medische wereld tegenwoordig zo kundig dat ze met behulp van de eigen huid bijvoorbeeld een nieuwe tepel kunnen creëren. Maar om tot het beste eindresultaat te komen kan je daar wel een handje bij helpen. In het volgende artikel vertellen we je daar meer over.

Wat is een tepelreconstructie?

Het creëren van het tepel-tepelhofcomplex is het laatste en belangrijke onderdeel van het borstreconstructieproces.(1) Bij een tepelreconstructie gebruikt de plastisch chirurg de huid van de borst om een nieuwe tepel te maken. De chirurg snijdt onder plaatselijke verdoving een specifiek patroon in de huid, waarna hij/zij met de vrijgekomen huid een tepel maakt. Deze wordt nadien gehecht met oplosbare hechtingen. Zo’n ingreep duurt over het algemeen 45 tot 90 minuten. In sommige gevallen kan men, indien deze nog aanwezig is, ook gebruik maken van een gedeelte van een bestaande tepel om een nieuwe te vormen.

Met een tussenpoos van 3 maanden worden vervolgens de tepel en tepelhof gekleurd met een tatoeage. Deze tatoeage wordt in het ziekenhuis gezet en er wordt met de patiënt gekeken naar een specifieke kleur die het best bij de huid past. Daarna wordt de eigenlijke tatoeage uitgevoerd en worden de juiste pigmenten ingebracht. Het eindresultaat is vaak zo mooi dat er nauwelijks een verschil is te zien met de andere tepel. De kleur zal na verloop van tijd wel wat vervagen en dient vaak na enkele jaren nog eens herhaald te worden.

Houdt er wel rekening mee dat een nieuw gevormde tepel meestal iets minder volume heeft dan een gezonde tepel. Ook zal er vaak een gering kleurverschil zijn ten opzichte van een gezonde tepel. Verder zal je helaas geen of nauwelijks gevoel meer hebben in een gereconstrueerde tepel.

KORTOM:
Bij een tepelreconstructie maakt de plastisch chirurg, onder plaatselijke verdoving, gebruik van de huid van de borst om een nieuwe tepel te maken. 

Nabehandelen met Edula® zalf

Na de operatie dient het verband een week te blijven zitten, dit wordt verwijderd bij de eerste controle. Vervolgens dien je 6 weken een tepelhoedje te dragen om de nieuwe tepel te beschermen.

Om het genezingsproces te versnellen kan je gebruik maken van Edula® zalf. Smeer de tepel en tepelhof de eerste 2 maanden tweemaal daags dun in, daarna volstaat eenmaal daags tot de huid weer volledig hersteld is. Doe dit zodra de hechtingen opgelost zijn. Ook na de tatoeage kan je gebruik maken van Edula® zalf om de huid optimaal te laten herstellen.

Edula® zalf is een wondzalf, die Calendula oertinctuur bevat, bereid uit Calendula officinalis, in Nederland bekend onder de naam Goudsbloem. Edula® zalf heeft zich al ruim 30 jaar bewezen als een veilig en natuurlijk product. Het is een zalf die door vooraanstaande dermatologen en farmaceuten is ontwikkeld en in klinische toepassingen bij vele duizenden patiënten zijn waarde heeft bewezen.

Edula® zalf heeft als eigenschap dat het een vochtvasthoudende en regulerende zalf is, zo verbetert het de uitwisseling van vocht tussen de laagjes van de opperhuid onderling. Verder werkt het wond-helend en ontstekingsremmend.

Edula® zalf heeft een lichte aangename geur en is uitstekend geschikt voor alle huidtypen en laat zich snel en soepel verwerken.

  • Vochtvasthoudende en wond-helende zalf
  • Geschikt voor het hele gezin vanaf 0 jaar
  • Vermindert jeuk, pijn en roodheid
  • Voorkomt ontstekingen
  • Geschikt voor elk huidtype
  • 100% veilig en natuurlijk

Check ook eens de ervaringen van anderen en de resultaten die met Edula® zalf geboekt zijn en overtuig jezelf.

Bestel Edula® zalf hier >>

Tepelreconstructie: Edulazalf littekenzalf, 30 gram en 15 gram tubes afgebeeld in doosjes

Lees ook:

Buikwandcorrectie litteken | behandelen met Edula® zalf | Beste resultaat! (edulazalf.nl)

Vond jij dit een interessant artikel? Deel het dan met je vrienden.
Geschreven door: Mahai

Geef een reactie


0