buikwandcorrectie litteken
21 oktober 2021

Hoe je een litteken van een buikwandcorrectie het beste kunt verzorgen

Een buikwandcorrectie is een vrij zware ingreep die gedaan wordt indien je veel overtollig vet en/of huid hebt op je buik. Dit kan bijvoorbeeld komen doordat je te veel bent aangekomen, door ouderdom of na een bevalling. Je buik is slap en dit is niet meer weg te krijgen door te diëten. In zo’n geval is een buikwandcorrectie een optie. Echter hou je na een buikwandcorrectie sowieso een litteken over. Maar valt daar nog wat aan zo’n litteken te doen? Jazeker!

TIP: De beste zalf om een litteken van een buikwandcorrectie te minimaliseren? Dat is deze >>

Wat is een buikwandcorrectie?

De buikwandcorrectie is een procedure om de overtollige huid en vet rond de buik te verminderen en de buikwand te versterken.(1) Het teveel aan huid op de buik wordt weggesneden door een plastisch chirurg. Wanneer het teveel aan huid zich alleen onder de navel bevindt dan kiest men er vaak voor om een beperkte buikwandcorrectie uit te voeren, ook wel de mini buikwancorrectie genoemd. In zo’n geval wordt de navel met rust gelaten.

Wanneer de gehele buikwand verslapt is en daarbij dan ook de spieren en de huid boven de navel, dan gaat men vaak voor een totale buikwandcorrectie. Het totale huidoverschot wordt dan verwijderd, eventuele vergrootte ruimtes tussen de buikspieren worden verkleint, zodat de buikwand strakker wordt en de navel wordt dan opnieuw erin gehecht. Dit is een vrij zware ingreep van zo’n 2 uur die onder narcose wordt uitgevoerd en waarbij je vaak ook een nacht moet blijven in het ziekenhuis of in een kliniek.

KORTOM:
Wanneer het teveel aan huid zich alleen onder de navel bevindt dan volstaat vaak een mini buikwandcorrectie. Is dit niet het geval dan kiest men vaak voor een totale buikwandcorrectie

Buikwandcorrectie litteken behandelen met Edula® zalf

Na een buikwandcorrectie hou je altijd een litteken over. Deze zit vrij laag, ergens tussen de schaamstreek en de navel. Toch wil je dit litteken zo goed mogelijk laten helen en dat kan je het beste doen met Edula® zalf. Ook wanneer je een ouder litteken van een buikwandcorrectie hebt kan je hier nog invloed op uitoefenen, dit kan tot maximaal 2 jaar na de operatie. Na 2 jaar kan je nog wel klachten zoals jeuk, pijn en roodheid verhelpen en ervoor zorgen dat het litteken soepel wordt. De regel hierbij is wel hoe eerder je begint hoe beter het resultaat.

Edula® zalf heeft zich al ruim 35 jaar bewezen als een veilig en natuurlijk product. Het is een zalf die door vooraanstaande dermatologen en farmaceuten is ontwikkeld en in klinische toepassingen bij vele duizenden patiënten zijn waarde heeft bewezen. Edula® zalf heeft als eigenschap dat het een vochtvasthoudende en regulerende zalf is, het verbetert de uitwisseling van vocht tussen de laagjes van de opperhuid onderling. Edula® zalf zorgt voor een beschermlaagje waardoor je litteken wordt gehydrateerd. Dankzij het herstellende vermogen geneest het litteken mooier en sneller. Klachten zoals jeuk, pijn en roodheid zullen verminderen of zelfs verdwijnen.

Buikwandcorrectie litteken: gebruik van Edula® zalf

Na het sluiten van de wond kan je al beginnen met het smeren van Edula® zalf. Hou er rekening mee dat je dit doet een week nadat eventuele hechtingen zijn verwijderd. Breng een laag Edula® zalf aan, waar mogelijk de wond afdekken met een gaaskompres. Gedurende de eerste 4 maanden 2 á 3 maal per dag, de vijfde en zesde maand 1 á 2 maal per dag. Daarna zolang als nodig 1 maal per dag tot het litteken vrijwel niet meer zichtbaar is. De zalf dient niet in gemasseerd te worden! Lees voor het gebruik de bijsluiter

  • Vochtvasthoudende en wond-helende zalf
  • Geschikt voor het hele gezin vanaf 0 jaar
  • Vermindert jeuk, pijn en roodheid
  • Voorkomt ontstekingen
  • Geschikt voor elk huidtype
  • 100% veilig en natuurlijk

Check ook eens de ervaringen van anderen en de resultaten die met Edula® zalf geboekt zijn.

Bestel Edula® zalf hier en ontdek direct de effectieve werking >>

Buikwandcorrectie litteken verminderen met Edulazalf littekenzalf, 30 gram en 15 gram tubes afgebeeld in doosjes

Lees ook:

Bovenste ooglidcorrectie | Het beste eindresultaat met Edula® zalf (edulazalf.nl)

Vond jij dit een interessant artikel? Deel het dan met je vrienden.
Geschreven door: Mahai

Geef een reactie


0