wat is goed voor je gezicht
24 januari 2024

Wat is goed voor je gezicht wanneer het om je huid gaat?

Je gezicht is het eerste wat mensen van je zien en het wordt (vaak) als eerste blootgesteld aan de buitenwereld. Je gezicht weerspiegelt je gezondheid, stemming en wie je bent. Juist daarom is het zo belangrijk om goed voor je gezichtshuid te zorgen. Zo kan je jezelf beschermen en het resultaat straal je weer uit naar de rest van de wereld. Vandaag beantwoorden we de vraag “Wat is goed voor je gezicht?” en geven we je een aantal tips om je huid goed te verzorgen.

TIP: Op zoek naar het beste product voor je gezichtshuid? Gebruik dan deze >>

Waarom moet je je gezicht verzorgen?

Je gezichtshuid is dunner en gevoeliger dan de rest van je lichaam, en wordt dagelijks blootgesteld aan allerlei factoren die je huid kunnen beschadigen of verouderen. Denk hierbij aan blootstelling aan bijvoorbeeld de zon, vrije radicalen en bacteriën. Deze kunnen huidschade, irritatie, pigmentvlekken of zelfs ontstekingen veroorzaken. Door regelmatig je gezicht te reinigen en te hydrateren help je jezelf te beschermen tegen deze problemen en kan je ze zelfs voorkomen.

Wist je dat het schoonmaken en houden van je gezicht ook nuttig is voor je algemene gezondheid? Als je huid schoon is, zit er minder vuil op. Wanneer je dan je gezicht aanraakt met je handen en daarna (toevallig) in aanraking komt met je mond, kan er geen vuil verspreidt worden. Wanneer je je gezicht niet schoonmaakt, gebeurt dit wel en bestaat er een kans dat je schadelijke bacteriën binnenkrijgt die dan weer ziektes kunnen veroorzaken. (1)

KORTOM:
Het is belangrijk om je gezicht te verzorgen omdat de huid hier gevoeliger en dunner is dan op de rest van je lichaam. Daarnaast wordt het dagelijks blootgesteld aan allerlei externe factoren. Het is daarbij ook heel nuttig voor je gezondheid om een goed verzorgde gezichtshuid te hebben.

Wat zijn veelvoorkomende klachten van het gezicht?

Afhankelijk van je leeftijd, geslacht, huidtype, levensstijl en genetische achtergrond zijn er verschillende soorten huidklachten die de huid van je gezicht kunnen aantasten. Wij hebben de meest voorkomende voor je op een rij gezet.

 • Acne: dit is een ontsteking van de talgklieren. Wanneer zij te veel talg produceren, kunnen ze verstopt raken. Acne komt vooral voor bij jongeren, maar het kan ook op latere leeftijd voorkomen zoals door (bijvoorbeeld) hormoonschommelingen, maar ook door stress, voeding en cosmetica. Acne komt bij ongeveer 85% van de jongeren voor (2).
 • Droge huid: dit is een huid die te weinig vocht en vet bevat, waardoor hij schilferig, ruw en trekkerig aanvoelt. Een droge huid kan ontstaan door een lage luchtvochtigheid, kou, wind, verwarming, airconditioning, te veel wassen, veroudering of bepaalde medicijnen. Een droge huid is gevoelig voor irritatie, jeuk, roodheid en eczeem.
 • Vette huid: het tegenovergestelde kan ook klachten veroorzaken. Een vette huid is een huid die te veel talg produceert, waardoor hij glimt en vet aanvoelt. Het kan ontstaan door hormoonschommelingen, erfelijkheid, stress of het gebruik van verkeerde cosmetica.
 • Huidaandoeningen: denk hierbij aan eczeem, rosacea of psoriasis. Deze huidaandoeningen kunnen klachten veroorzaken zoals jeuk, roodheid, pijn, bultjes, blaasjes, een brandend gevoel en schilfers. Sommige huidaandoeningen zijn chronisch, maar kunnen wel behandeld worden met de juiste medicatie. (3)
 • Gevoelige huid: dit is een huid die snel reageert op interne of externe prikkels, zoals temperatuurwisselingen, make-up, parfum, zeep of overmatig watergebruik. Een gevoelige huid kan zich uiten in roodheid, branderigheid, jeuk, schilfering of zwelling.

KORTOM:
Je kan last krijgen van verschillende klachten van je gezicht. De meeste hebben te maken met acne, een droge of juist een vette huid of huidaandoeningen. Afhankelijk van deze klachten kan je verschillende symptomen ervaren. 

Wat is goed voor je gezicht?

Er is helaas geen één antwoord op de vraag wat goed is voor je gezicht. Dit is namelijk afhankelijk van verschillende factoren zoals je leeftijd, levensstijl, huidtype en genetische achtergrond. Wel zijn er een aantal algemene tips die je kunnen helpen om je gezichtshuid goed te verzorgen.

Zo is het belangrijk om dagelijks je gezicht te reinigen. Je kan hiervoor een milde reiniger gebruiken, maar je kan ook gewoon lauw water en een schoon washandje gebruiken. Dep achteraf je huid droog en wrijf niet met de handdoek. Daarnaast is het ook belangrijk om je huid goed te hydrateren door je huid te hydrateren en voldoende water te drinken. Dit is niet alleen belangrijk voor je gezichtshuid, maar ook de rest van je lichaam.

Denk ook aan het beschermen van je gezicht tegen weersomstandigheden door je gezicht met zonnebrandcrème in te smeren en om je gezicht voldoende te bedekken bij koude en gure weersomstandigheden. Vermijd direct zonlicht op het heetst van de dag in de zomer. Vermijd daarbij ook producten die de huid kunnen irriteren zoals parfums, kleurstoffen, alcohol (in producten), wol of producten waarvan je weet dat je er gevoelig voor bent.

Je kan jezelf en je gezicht ook eens verwennen met een voedend masker en door voldoende groenten en fruit te eten. Hierna voel je je zelf vaak ook een stuk beter.

Gebruik Edula® zalf!

Naast het volgen van bovenstaande tips, kan je je gezicht ook goed verzorgen door Edula® zalf te gebruiken. Deze zalf is gemaakt op basis van 100% natuurlijke ingrediënten, waaronder een Calendula (Goudsbloem) extract. Het is geschikt voor alle leeftijden en alle huidtypen. Edula® zalf bestaat al ruim 35 jaar en heeft zich in die tijd bewezen als een kwalitatief hoogwaardig product met echte resultaten.

Edula® zalf voedt de huid en helpt om deze te hydrateren en beschermen tegen externe factoren zoals wind, regen, kou en uitdroging. Daarnaast is het erg effectief bij huidaandoeningen zoals eczeem, psoriasis, rosacea en contact dermatitis. Breng het twee á driemaal daags aan en laat het goed intrekken. Je kan dit het beste doen nadat je je gezicht hebt gewassen en eenmaal voor het slapen gaan. Lees voor gebruik de bijsluiter. 

Alle voordelen van Edula® zalf op een rijtje:

 • Geschikt voor alle huidtypen
 • 100% natuurlijk
 • Hydraterend en vochtvasthoudend
 • Geschikt voor alle leeftijden
 • Helpt bij het verminderen van pijn, irritaties en ontstekingen
 • Geschikt om te gebruiken bij andere huidklachten zoals verbrandingeneczeemrosaceadroge huid en wondjes.

Check ook eens de ervaringen van anderen en de resultaten die met Edula® zalf geboekt zijn.

Bestel Edula® zalf hier en ervaar direct de effectieve werking >>Edulazalf 30 gram tube

Bekijk ook:

Bestaat er een seborroïsch eczeem natuurlijke behandeling?

Vond jij dit een interessant artikel? Deel het dan met je vrienden.
Geschreven door: Rozemarijn

Geef een reactie


0