ureum crème
23 januari 2024

Wat is ureum crème en waar gebruik je het voor?

Iedereen heeft wel eens last van een droge huid, maar wanneer het vaker voorkomt, kan je hier toch best last van ondervinden. Zeker in de wintermaanden kan je huid extra droog en gevoelig aanvoelen. In dat geval heb je misschien baat bij ureum crème. Dit is een zachte crème welke ervoor zorgt dat je huid beter vocht kan opnemen en het helpt om de huid te hydrateren. In deze tekst leggen we je uit wat ureum crème is, wat het doet en waarvoor je het kan gebruiken. Ook kijken we naar mogelijke alternatieven.

TIP: Op zoek naar de beste oplossing bij een droge huid? Gebruik dan deze >>

Wat is ureum crème?

Ureum crème is een crème die ureum bevat, een stof die van nature in je huid voorkomt. Het is een afvalproduct dat ontstaat bij de afbraak van eiwitten in je lichaam. Ureum wordt via je urine uitgescheiden, maar een deel blijft achter in je huid. Dit komt omdat ureum een belangrijke rol speelt bij het behouden en herstellen van de vochtbalans in de huid. Het trekt namelijk water aan en helpt je huidcellen dit vast te houden. Ook helpt ureum bij het versoepelen en intact houden van de hornlaag (de bovenste laag) van de huid. Deze laag beschermt je lichaam tegen invloeden van buitenaf, zoals uitdroging en bacteriën. (1)

KORTOM:
Ureum crème is een natuurlijke crème op basis van ureum, een lichaamseigen stof dat de vochtbalans van de huid intact houdt. 

Waar wordt ureum crème voor gebruikt?

Hoewel we dus van nature al ureum op onze huid hebben, wordt de crème ingezet om extra ureum aan je huid toe te voegen. Dit is handig wanneer je last hebt van een droge huid, eczeem, psoriasis of schilfers. Je kan de crème krijgen in verschillende sterktes van 5% tot wel 40% ureum per dosis. Hoe hoger het percentage, hoe sterker het effect op je huid is. Ureum crème wordt gebruikt bij de volgende huidaandoeningen en symptomen:

1. Droge huid

Een droge huid kan ontstaan door weestomstandigheden, maar ook als reactie op bepaalde middelen of omdat je van nature een gevoelige en droge huid hebt. Wanneer je deze niet behandeld, kunnen er schilfers, jeuk en zelfs kloven in je huid ontstaan. Dit gebeurt wanneer er een tekort aan ureum is. Door ureum crème te gebruiken, kan je de vochtbalans van de huid herstellen en de huid hydrateren.

2. Eczeem

Eczeem is een chronische huidaandoening welke in verschillende varianten kan voorkomen. Het veroorzaakt jeuk, bultjes, korstjes, blaasjes en pijnlijke plekken op de huid. Sommige mensen hebben hier meer last van dan anderen. Wanneer je ureum crème gebruikt in combinatie met corticosteroïden (indien nodig), help je de huid niet alleen herstellen, maar kan je ook volgende symptomen verminderen of zelfs voorkomen. Ureum draagt namelijk bij aan de penetratie van de corticosteroïden in de huid. (2)

3. Psoriasis

Net als eczeem is psoriasis een chronische huidaandoening die rode, schilferende plekken op de huid veroorzaakt. Dit komt echter door een overactief immuunsysteem welke versneld huidcellen aanmaakt en afstoot. Hoewel ureum crème de oorzaak niet tegen kan gaan, kan het je wel helpen je huid te kalmeren en hydrateren waardoor je minder last hebt van de klachten.

4. Ichtyose

Ichtyose is een verzamelnaam voor een groep van erfelijke huidaandoeningen die een droge en/of schilferende huid veroorzaken. Het wordt meestal veroorzaakt door een afwijking in de aanmaak of afbraak van de huidcellen. Er bestaan van ichtyose verschillende gradaties. Ureum crème kan helpen door de huid te voeden en door de kloven en droogheid te verminderen. (3)

KORTOM:
Je kan ureum gebruiken bij verschillende huidaandoeningen en klachten waarbij je last hebt van een droge huid. Afhankelijk van de ernst van de aandoening, kan je een crème kiezen met een sterke of minder sterke concentratie van ureum. 

Is ureum veilig?

Ureum is een lichaamseigen stof waardoor je deze veilig kan gebruiken op je huid. Volgens het farmaceutisch kompas kan je de crème ook veilig gebruiken tijdens de zwangerschap en tijdens het borstvoeden. Wel wordt het afgeraden om het te gebruiken bij een ontstoken huid of bij baby’s jonger dan 1 jaar in verband met uremie. Ureum crème heeft weinig tot geen bijwerkingen. In een aantal zeldzame gevallen kan je last krijgen van huidirritatie.

Edula® zalf als alternatief voor ureum crème

Wanneer je overgevoelig bent voor de werkzame ingrediënten van ureum crème of wanneer je hier bijwerkingen van krijgt kan je ook kiezen voor een volledig natuurlijk alternatief zoals Edula® zalf. Deze zalf wordt namelijk gemaakt op basis van een Calendula (Goudsbloem) extract en deze bloem staat erom bekend dat hij ook wond-helende en kalmerende effecten heeft op de huid. Daarnaast kan je Edula® zalf ook gebruiken bij littekens en andere huidaandoeningen.

Edula® zalf is effectief bij jeuk, bultjes, pijn en (gesloten) wondjes. Het beschermd de huid tegen schadelijke bacteriën en het helpt om de huid te hydrateren. Daarnaast kalmeert het irritaties en zorgt het ervoor dat je huid zich goed kan herstellen. Het is ook effectief bij huidaandoeningen zoals eczeem, psoriasis en rosacea. Breng de zalf twee á driemaal daags aan en laat het goed intrekken. Lees voor gebruik de bijsluiter. 

Alle voordelen van Edula® zalf op een rijtje:

  • Geschikt voor alle huidtypen
  • 100% natuurlijk
  • Hydraterend en vochtvasthoudend
  • Geschikt voor alle leeftijden
  • Helpt bij het verminderen van pijn, irritaties en ontstekingen
  • Geschikt om te gebruiken bij andere huidklachten zoals verbrandingeneczeemrosaceadroge huid en wondjes.

Check ook eens de ervaringen van anderen en de resultaten die met Edula® zalf geboekt zijn.

Bestel Edula® zalf hier en ervaar direct de effectieve werking >>Edulazalf 30 gram tube

Bekijk ook:

Kan je psoriasis behandelen?

Vond jij dit een interessant artikel? Deel het dan met je vrienden.
Geschreven door: Rozemarijn

Geef een reactie


0